Banca de Alimente, distinsa cu premiul „Cea mai buna campanie de voluntariat public”

Facebook Twitter Comenteaza
Banca de Alimente, distinsa cu premiul „Cea mai buna campanie de voluntariat public”

Campania initiata de Crucea Rosie Romana a fost distinsa cu premiul „Cea mai buna campanie de voluntariat public" in cadrul Galei Oameni pentru Oameni.

 

Aflata la cea de-a saptea editie, Gala Oameni pentru Oameni este o initiativa a Asociatiei pentru Relatii Comunitare si Camerei Americane de Comert in Romania si recompenseaza implicarea sociala a companiilor, cetatenilor si organizatiilor neguvernamentale. Anul acesta, in cadrul galei au fost nominalizate 145 de campanii iar Crucea Rosie Romana a fost distinsa cu premiul „Cea mai buna campanie de voluntariat public”.



Demarat la sfarsitul anului trecut, proiectul Banca de Alimente a reusit sa vina in ajutorul a 7.000 de familii. Proiectul Banca de Alimente a fost initiat ca o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici in contextul crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare.

La cinci luni de la infiintare, Banca de Alimente a reusit sa colecteze 109.105 kg de alimente, care au fost distribuite la 7.000 de familii. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt batranii, familiile cu multi copii si situatie materiala precara, familiile monoparentale, copiii cu dizabilitati proveniti din familii sarace.

Un rol cheie in realizarea proiectul Banca de Alimente l-au avut cei 4.500 de voluntari implicati, care au cumulat pana in prezent peste 45.800 ore de voluntariat.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod