Metode simple care alunga ridurile

Ridurile fac parte din procesul de imbatranire. Pe masura ce inaintam in varsta, pielea devine mai subtire, uscata si isi pierde din elasticitate. Insa nu doar trecerea timpul favorizeaza aparitia lor. Oboseala, stresul, stilul de viata dezorganizat reprezinta de asemenea factori importanti care provoaca imbatranirea prematura a pielii.
Ridurile fac parte din procesul de imbatranire. Pe masura ce inaintam in varsta, pielea devine mai subtire, uscata si isi pierde din elasticitate. Insa nu doar trecerea timpul favorizeaza aparitia lor. Oboseala, stresul, stilul de viata dezorganizat reprezinta de asemenea factori importanti care provoaca imbatranirea prematura a pielii.

Vestea buna este ca pe langa metodele de intinerire practicate in cabinetele de specialitate, exista si metode simple care au puterea de a reduce ridurile si de a ajuta pielea sa-si pastreze un aspect tanar pentru o perioada mai lunga de timp. Iata cateva tips-uri de ingrijire a pielii oferite de specialistii de la WebMD.

1. Nu lasa soarele sa-ti usuce pielea. Studiile efectuate pana in prezent arata ca soarele reprezinta unul dintre cei mai importanti factori care provoaca imbatranirea pielii, mai important chiar si decat ereditatea.
Daca te expui la soare pentru o perioada mai mare de timp, trebuie neaparat sa folosesti produse cu protectie solara. Acestea te vor proteja atat impotriva ridurilor cat si impotriva cancerului de piele. Recomandat este ca, inainte de a te expune la soare, sa consulti un medic dermatolog pentru a alege crema cu factorul de protectie potrivit pielii tale.

2. Renunta la tigari! Daca urmezi acest sfat nu numai ca vei reduce reduce riscul de aparitie a numeroase afectiuni, dar si aspectul tau se va imbunatati. Cercetatorii au descoperit ca fumatul accelereaza procesul de imbatranire al pielii, determinand aparitia ridurilor.

3. Dormi pe spate. Specialistii avertizeaza ca obiceiul de a dormi in anumite pozitii poate duce la formarea unor "cute de somn", care nu dispar odata cu venirea diminetii. Astfel, in cazul in care obisnuiesti sa dormi pe o parte esti mai predispusa la riduri la nivelul obrajilor si barbiei.
 

4. Poarta ochelari de vedere. Daca ai probleme de vedere si esti nevoita "sa strangi" din ochi pentru a vedea mai clar, consulta un oftalmolog. Aceste miscari faciale repetate favorizeaza aparitia ridurilor in jurul ochilor. De asemenea, poarta ochelari de soare in perioadele insorite. Acestia iti vor proteja ochii si pielea din jurul lor si te vor ajuta sa tii ochii deschisi.

5. Alimentatia este importanta. Consuma somon si alti pesti de apa rece pentru ca sunt o sursa importanta de proteine si acizi grasi esentiali, nutrienti importanti pentru mentinerea tineretii pielii si pentru reducerea ridurilor. De asemenea, asigura-te ca din dieta ta zilnica nu lipsesc fructele si legumele. Continutul bogat de antioxidanti reda pielii aspectul tanar si o protejeaza.

6. Nu uita de cremele hidratante. Femeile in general tind sa puna accent pe produsele anti-imbatranire si de infrumusetare si uita sa foloseasca creme hidratante.
Pielea hidratata are un aspect mai frumos, iar liniile si ridurile fine devin mai greu de observat.

7. Nu exagera cu spalarea fetei. Daca iti speli fata foarte des, vei obtine o piele uscata, mai ales daca folosesti de fiecare data un produs pentru curatare. Indepartand bariera naturala creata de uleiurile secretate de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor.


Pielea uscata are nevoie de ingrijire speciala


Pielea uscata este mai predispusa la aparitia ridurilor si din acest motiv are nevoie de ingrijire speciala. Pentru tenul uscat sau sensibil, dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie recomanda:

  • Evitarea sapunurile care irita si usuca tenul. Este indicata folosirea sapunurilor cu pH apropiat de cel al pielii;
  • Folosirea demachiantelor si lotiunilor speciale pentru piele uscata;
  • Utilizarea cremelor hidratante, cu textura grasa, bogate in substante nutritive, care catifeleaza pielea si creeaza bariera impotriva deshidratarii;
  • Acordarea unei atentii deosebite zonei sensibile din jurul ochilor, a buzelor si a gatului;
  • Consumul de lichide recomandat pe zi este de 2 litri, pentru ca pielea se poate deshidrata usor;
  • Dieta bogata in fructe, legume, ulei de peste, vitamina E;
  • Evitarea dusurile frecvente, care indeparteaza filmul lipidic.
    Nu trebuie sa depaseasca 15 minute;
  • Folosirea lotiunilor sau cremelor hidratante dupa baie;
  • Atentie la expunerea la soare, pentru ca provoaca uscarea pielii. Este recomandata folosirea cremelor cu fotoprotectie.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica bodolan pe 13 Apr 2010, 19:19
    intrebare crema minune

    buna seara, aceasta este denumirea completa a cremei? unde se gaseste? in farmacii? in plafare? in raioanele de cosmetice din mall-uri?

    1
    0

  • geta pe 6 Apr 2010, 19:07
    riduri

    a aparut acum o crema noua romaneasca care face minuni.g....evolution-3g minunata

    0
    0

  • felicia1970 pe 15 Mar 2010, 19:08
    slabirea fetii.

    cum putem scapa de pungile de la ochi si slabirea fetii.

    0
    0

  • IOANA FERENTIU pe 14 Mar 2010, 10:20
    RIDURI

    Buna ziua! Odata aparute,care ar fi metodele de indepartare a ridurilor? Daca se poate ,as dori o recomandare ,legat de tenul uscat:o gama de crema hidratanta ,pentru ca desi am incercat ,se pare ca nu am reusit sa gasesc o crema care sa fie eficienta timp mai indelungat. Multumesc

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod