Ancheta de proportii

Un specialist de renume vorbeste despre infectarea cu hepatita C a unor pacienti de la Institutul de Urologie si Transplant Renal

Ancheta in cazul Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, unde mai multi dintre pacienti au fost infectati cu virusul hepatitei C (HVC), este supervizata de prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, unul dintre specialistii de renume in bolile infectioase din Romania.

Ce ne puteti spune despre situatia celor bolnavi de hepatita C?
Suntem in plin proces de evaluare a cazurilor de la Cluj in ceea ce priveste tipul de infectie, numarul de tulpini de virus, a pacientilor, a virusurilor.

Avem o concluzie preliminara si anume ca este vorba despre mai multe surse de infectare.

Ati evidentiat mai multe tulpini de virus al hepatitei C?
Sunt mai multe surse de contaminare. Cel putin trei pacienti aveau infectii cronice cu virusul hepatic C. Facem cercetari in legatura cu toti cei infestati pentru a stabili perioada de incubatie si de aici sa vedem care dintre cei infectati au luat boala in perioada de spitalizare. Cele trei tulpini diferite identificate pana in prezent exclud posibilitatea ca sa fi existat o singura sursa de contaminare pentru pacienti.

La Institutul de Urologie exista probleme?
Este foarte greu sa tragi concluzii. S-au recoltat probe de sange de la personal. Trebuie sa vedem daca vom gasim anticorpi si atunci sa facem analize suplimentare. Am fost la Cluj acum trei saptamani pentru aceasta ancheta epidemiologica. Concluzia mea este ca totul e foarte bine pus la punct.

Despre un accident de sterilizare poate fi vorba?
Sterilizarea indeplineste toate normele in vigoare la nivel european si nu am putut sa ne legam de problema aceasta.

Cea mai mare ancheta din istoria medicala

Putem vorbi despre cea mai mare ancheta epidemiologica din istoria moderna a Romaniei?
Da. Se poate spune si asa. Importanta clinicilor si a specialistilor care se ocupa de aceasta problema este considerabila. Este prima data cand in Romania se face o astfel de evaluare epidemiologica. Din cate stiu eu, pana in prezent nu s-au mai raportat atatia pacienti infectati cu hepatia C intr-un singur loc.

Cati medici se ocupa de ancheta?
De la Institutul

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriela Andrei pe 10 Ian 2007, 20:51
    Incertitudine asupra tratamentului

    Am urmat tratamentul cu Interferon si Ribavirina,m-am simtit bine o perioadacand am sustinut un examen ce apresupus mult stres.Mi-am dereglat val transaminazelormult peste normal apoi linistindu-ma dupa examen acestea au scazut ca aum la un an jum. de la term. trat sa ma simt obosita iat transam. au val aprox. de 70.nu stiu daca va trebui sa fac alt tratament.E f.greu.aveti grija de voi si cei dragi voua si nu numai!

    0
    0

  • arina pe 1 Sep 2006, 19:11
    prietenul meu & hepatita C

    DE CURAND AM AFLAT K IUBITUL MEU ARE HEPATITA C.DAR NU ASTA E CEL MAI MARE DUSMAN AL NOSTRU CI DISTANTA,EU STAU IN ARAD,IAR EL IN BV.ACUM IN SEPTEMBRIE VA TREBUI SA-SI FACA ANALIZA NUMITA VIREMIE.EU MA SIMT VINOVATA K EL E BOLNAV,DAR NU-MI PIERD SPERANTA K POATE INTR-O BUNA ZI SE VA FACE BINE.VA PUP SI SANATATE MULTA

    0
    0

  • visan nicolae pe 19 Aug 2006, 23:55
    am virusul hepatita c

    am 21 de ani....si am hepatita c..am luato la 19 ani si stau de 2 ani cu acest virus...trimit accest mesg cu gandul ca poate ma ajuta cineva....vreau sa scap de acest virus...numarul meu de telefon este 0765486266

    0
    0

  • dorina m. pe 22 Feb 2006, 15:59
    oare sunt si eu infestata?

    am fost operata anul acesta in 01.2006 ,laparoscopice,la rinichi;stiam de cazurile de hepatita,dar am zis ca nu am incotro;acum ma gandesc cu groaza ca trebuie sa-mi fac analizele sa vad daca am luat virusul;sper sa ma ajute dumnezeu sa nu,caci am oricum probleme,din moment ce am ajuns in clinica aceea;

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod