Alimentatia nu este responsabila de aparitia acneei

Potrivit celui mai recent document elaborat de American Academy of Dermatology, ceea ce mancam nu are legatura aproape deloc cu aparitia acneei.
Pana in prezent foarte multe persoane erau convinse ca acneea este determinata de anumite alimente. De exemplu, potrivit unui chestionar aparut in "Clinics in Dermatology", 32% dintre cei care aveau acnee au raspuns ca au aceasta problema din cauza alimentatiei, iar alti 44% erau convinsi ca alimente precum ciocolata inrautatesc situatia.

Dermatologii americani subliniaza faptul ca, prin informatiile actuale, se poate spune ca niciun aliment din cele despre care se vorbea pana acum, nu produce acneea.
In schimb, se pare ca lactatele ar putea sa favorizeze aparitia cosurilor. Totusi, expertii precizeaza ca "trebuie sa efectuam studii aprofundate deoarece legatura dintre lapte si aparitia acneei ar putea depinde si de alti factori de care pana acum nu s-a tinut cont".

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii.

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod