Alcoolul ne ajuta sa uitam clipele neplacute

Consumul de alcool ne ajuta sa uitam clipele neplacute si sa ni le amintim pe cele frumoase, sunt de parere oamenii de stiinta.
Alcoolul afecteaza memoria, ajutandu-ne sa ne amintim evenimentele care au loc inainte de a consuma alcool, de obicei clipe placute in care socializam cu prietenii si ne ajuta sa le uitam pe cele care au loc dupa consumul de alcool, care pot fi neplacute din cauza starii de ebrietate.

Studiul efectuat de Universitatea Sussex a constat in prezentarea unor cartonase stralucitoare unui grup de voluntari, inainte si dupa consumul unei cantitati de alcool. Raspunsurile acestora au fost apoi comparate cu cele ale unui alt grup de voluntari, care au primit bauturi fara alcool.
Ambele grupuri si-au amintit mai multe detalii despre primul set de cartonase, decat de al doilea. Insa, consumatorii de alcool si-au amintit mai multe detalii despre primul set de cartonase, dar mai putine despre al doilea set, comparativ cu voluntarii care nu au consumat alcool.

Specialistii cred ca o cantitate mai mica de alcool impiedica creierul sa formeze noi amintiri si il ajuta sa consolideze amintirile cu evenimentele care au avut loc inainte de a consuma alcool. In cantitati mari, alcoolul poate afecta chimicalele din creier care participa la formarea amintirilor.


Faptul ca alcoolul ne ajuta sa uitam de evenimentele neplacute si sa ni le amintim pe cele frumoase poate explica de suntem atat de fascinati de alcool, este de parere Theodora Duka, unul dintre cercetatori.

Sursa: Mail On Sunday
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Loredana pe 11 Sep 2008, 15:02
    Nu tot ce zboara se mananca

    Alcoolul duce la depresie, epuizare, indeosebi cele distilate. Poate crea dependenta pana si la urmasi. Consumul de alcool se naste din lipsa de vegetale asortate pentru diversele mancaruri. Momentele neplacute se uita mult mai usor prin post si castigi astfel si trupeste si sufleteste. Nu va lasati inselati, nimic nu se castiga fara munca.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod