ADN-ul pacientilor cu leucemie a fost decodificat!

Oamenii de stiinta au decodificat complet ADN-ul unei persoane care sufera de cancer, schitand astfel primele radaciti genetice care duc la aparitia acestei afectiuni. Aceasta nou cercetare realizata de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Washington inseamna o noua sansa la viata, implicit un nou tratament pentru persoanele cu cancer.
Echipa de cercetatori de la Universitatea din Washington a identificat mutatiile a 10 gene, care par sa fie cheia dezvoltarii leucemiei acute mieloide. Inainte de aceasta cercetare numai doua dintre aceste gene rau asociate cu aceasta afectiune.

Cercetatorii au preluat 5 mostre de la femei in varsta de 50 ani, care mai tarziu au murit de leucemia acuta mieloida, si a fost examinat ADN-ul pentru a identifica diferentele.

O mostra a fost luat din celulele sanatoase ale pielii si cealalta din maduva tesutului osos confectionata de celulele canceroase.
Astfel, acestia au descoperit ca virtual fiecare celula din mostra tumorala are 9 dintre mutatiile cheie.

Ca si celelalte forme de cancer, leucemia mieloida acuta presupune acumularea a mai multor mutatii in ADN-ul persoanelor, ducand astfel la intreruperea cursului vietii persoanei suferinde.

Cu toate acestea, sunt cunoscute fosrte putine informatii exacte despre natura acestor schimbari si modul in care perturba cursul biologic ducand la cresterea necontrolata a celulelor si apoi la cancer.

Sursa: BBC.co.uk
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 9 Nov 2008, 10:07
    Cancer

    Sunt de parere ca orice descoperire pentru tratamentul leucemiei si implicit a cancerului este bine venita. Ma rog la Dumnezeu sa se faca cat mai multe descoperiri medicale pentru eradicarea unor asfel de bolii care te omoara constient fiind.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod