ADHD are mari şanse sa dispară, dacă este tratat la timp

Facebook Twitter Comenteaza
ADHD are mari şanse sa dispară, dacă este tratat la timp

Timp de patru zile, peste 250 de specialişti din România şi din străinătate vor discuta despre înţelegerea şi tratamentul bolilor mintale ale copiilor şi adolescenţilor, în cadrul celui de-al III-lea Congres de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului.

 

Unul dintre obiectivele Congresului este discutarea unei metode de detectare timpurie a ADHD, la tratamentul ADHD urmând să fie implicaţi medici psihologi, psihiatri şi neuropsihiatri de copii dar şi familiile copiilor cu ADHD.

„Vestea bună este că, depistată şi tratată consecvent, această tulburare are mari şanse să dispară, iar copilul va deveni un adolescent şi apoi un adult sănătos.

Pe de altă parte, părinţii trebuie să înţeleagă că, odată început, tratamentul nu trebuie oprit pe perioada vacanţelor”, declară prof. univ. dr Mircea Tiberiu, unul dintre specialiştii prezenţi la Congres cu o serie de prezentări de înalt nivel ştiinţific şi informativ.

Chiar dacă nu se duc la şcoală pe timpul verii şi poate nu au teme de făcut, copiii şi adolescenţii sunt în continuare angrenaţi în rutina de dimineaţă, zi şi seară în familie, îşi păstrează ritmul de somn şi pot avea activităţi extracuriculare sau continuă activităţile sportive în vacanţă.
Pentru toate aceste activităţi/momente au nevoie de control şi de siguranţa exercitării corecte a sarcinilor pentru îndeplinirea respectivelor activităţi.

„Prognosticul ADHD poate fi excelent dacă strategiile terapeutice se iniţiază din timp şi iau în considerare comorbidităţile minore şi variabilitatea individuală ca răspuns. Pacienţi diferiţi înseamnă abordare terapeutică diferită!”, declară prof. dr Iuliana Dobrescu.

Tratamentul nu trebuie întrerupt!


De foarte multe ori, mulţumiţi de rezultatul tratamentului din timpul şcolii, când văd că într-adevăr copilul lor are o evoluţie foarte bună, părinţii decid să întrerupă peste vară tratamentul, cu gândul că pot face faţă hiperkineziei şi lipsei de atenţie. Trebuie ca medicii să aducă la cunoştinţă părinţilor că această abordare este eronată, pentru că secretul este tocmai continuarea atât a tratamentului comportamental, alături de psihopedagogi, cât şi a tratamentului medicamentos, conform recomandărilor specialiştilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod