A fost creat un nou vaccin antitumoral

Un nou vaccin antitumoral pentru neuroblastoma si melanoma a fost dezvoltat de catre oamenii de stiinta si medicii de la Centrul Nationat Medical pentru Copii in colaborare cu cercetatorii de la Universitatea din Iowa. Vaccinul presupune folosirea propriilor proteine ale tumorii pentru a se produce un raspuns al sistemului imunitar, dezvoltand astfel tratamentul personalizat.
Noul vaccin a fost testat pe soareci si s-a descoperit ca are un impac semnificativ asupra tumorilor aflate in stadii avansate.

Vaccinul presupune crearea unei microparticule sintetice, cunoscuta sub numele de ISAPs, amestec intre antigele tumorii si agenti imunostimulatori.  Aceste microparticule sintetice sunt detectate si inghitite de celule sistemului imunitar specializate, formand anticorpi imunostimulatori.

Potrivit studiului, ISAPs este eficient in blocarea dezvoltarii tumorii in cazul soarecilor si declansarea activitatii in randul celulelor sistemului imunitar.


"Pentru tumorile ca neuroblastoma, reducerea afectiunii cu ajutorul tratamentuelor standard precum chimioterapia si/sau extirparea chirurgicala si urmarea tratamentului cu acest vaccin poate ajuta la eliminarea curei de citostatice necesare pacientului in viitorul nu foarte indepartat", a declarat Dr. Sandler. autorul stdiului.

Sursa: Sciencedaily.com
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fabian marian pe 5 Oct 2008, 23:33
    Carcinom scuamos nekeratinizat

    Este valabil si pentru "carcinom scuamos nekeratinizat", am facut si chimioterapie dar nu am simtit niciun efect, am ajuns si la rejectie de maxilar drept, ce as mai putea incerca sa scap de celula? Va multumesc anticipat! fabyspi@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod