3 milioane de persoane dependente de droguri sunt seropozitive

Potrivit unui raport al Reference Group to the United Nations on HIV and Injecting Drug Use din aproximativ 16 milioane de persoane dependente de droguri la nivel mondial, 3 milioane sunt infectate cu virusul HIV.
Studiul a fost realizat de cercetatori australieni de la Universitatea New South Wales din Sydney si va fi publicat in revista "Lancet". Rezultatele arata ca persoanele dependente de stupefiante sunt seropozitive intr-un procent alarmant de  40%.

Datele difera foarte mult in functie de tara. De exemplu, in Marea Britanie 0,39% din populatia cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani este dependenta de droguri, iar dintre acestia doar 2 - 3% sunt si seropozitivi. In Spania situatia este mult diferita in sensul ca din 0,31% persoane dependente un procent de 39,7% sunt infectati cu HIV, situatie care se mai intalneste doar in statele sudamericane.

Foarte putine date referitoare la acest subiect se cunosc despre statele africane, dar se preconizeaza ca situatia de acolo nu este deloc imbucuratoare.


Sursa:  http://it.health.yahoo.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod