3 diete care ajuta in caz de ateroscleroza

Facebook Twitter Comenteaza
3 diete care ajuta in caz de ateroscleroza

Exista trei diete care pot fi folos cand arterele inimii sunt ingustate: mediteraneana, saraca in calorii si saraca in carbohidrati, potrivit unui studiu aparut in jurnalul Circulation si citat de BBC News.

 

Cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion au descoperit in urma unui studiu de 2 ani ca aceste trei diete atat de diferite au capacitatea de a reduce formarea placilor de aterom cu 5%. Rezultatele sunt interesante, dupa cum precizeaza si cercetatorii, insa nu sunt o solutie magica. Totusi, consumul crescut de fructe si legume, folosirea uleiului de masline ca principala sursa de grasime are un efect extrem de benefic pentru inima.



Ateroscleroza este o boala care evolueaza lent si afecteaza arterele inimii. Acestea se ingusteaza din cauza depozitelor de grasime, crescand riscul de atac de inima. 

"Complicatiile aterotrombotice apar deseori in faze avansate ale bolii aterosclerotice, atunci cand placile de aterom din peretele arterelor isi modifica structura, se erodeaza, se ulcereaza, iar sangele din vas produce cheaguri la nivelul acestor placi, provocand reducerea marcata sau oprirea fluxului sanguin prin vas si intreruperea furnizarii de oxigen spre tesutul vascularizat de acel vas.
Daca pacientul nu face efortul de a-si schimba modul de viata renuntand la fumat, slabind, facand exercitiu fizic moderat zilnic conform recomandarii medicale, mancand alimente sanatoase (fructe, legume, cantitati reduse de grasimi animale, de sare) exista posibilitatea ca tratamentul sa nu aiba niciun rezultat",
explica Prof. Dr. Doina Dimulescu, Clinica de Cardiologie S.U.U. Elias Bucuresti. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod