29 - 30 mai: al IV-lea Congres European al Pacientilor cu Afectiuni Hepatice

Al IV-lea Congres European al Pacientilor cu Afectiuni Hepatice va avea loc in perioada 29 - 30 mai sub titlul “Hepatitele virale – o continua provocare”.
La evenimentul ce se va desfasura la Hotelul Aro Palace din Brasov vor participa pacienti si medici din Romania, Germania, Marea Britanie si Egipt, printre care Gheorghe Ionescu, Presedinte SANO – HEP Romania, Conf. Dr. Ileana Constantinescu, Institutul Clinic Fundeni, Prof. Dr. Gamal Shiha, Universitatea Almansoura, Egipt, Ingo van Thiel, asociatia Deutsche Leberhilfe.

Aanul acesta, pe langa sarbatorirea Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitelor virale care a avut loc pe 19 mai, subiectele abordate in cadrul congresului vor sa sublinieze importanta abordarii cu responsabilitate a problematicii hepatitelor virale, sa identifice rolul societatii civile, dar si al politicilor de sanatate in lupta cu aceasta boala, sa aduca in atentie noi solutii de diagnostic si tratament.

SANO-HEP este prima asociatie a pacientilor inregistrati cu boli hepatice din Romania si membru fondator al ELPA - European Liver Pacients Association.
SANO-HEP a luat fiinta la Brasov in anul 2001, ca urmare a necesitatii de a fi creat un cadru organizatoric adecvat in randul celor aproximativ 1 milion de pacienti romani inregistrati cu afectiuni hepatice si asociate si colaboreaza activ cu Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod