14 iunie: Ziua Mondiala s Donatorului de Sange

Milioane de oameni isi datoreaza viata unor semeni pe care nu i-au intalnit niciodata
Ziua de 14 iunie este o zi speciala, dedicata celebrarii acestor eroi de fiecare zi.

Anul acesta, deviza sub care se desfasoara Ziua Mondiala a Donatorului de Sange este ”O singura donare nu este de ajuns”, subliniind in acest fel importanta donarii regulate de sange, singura care poate asigura rezervele necesare, astfel incat fiecare bolnav sa poata primi o transfuzie sigura.

Pentru aceasta trebuie sa sensibilizam un public cat mai larg asupra necesitatii donarii regulate de sange.
Cei mai multi oameni ignora pur si simplu nevoia de sange, dar pe 14 iunie lumea intreaga s-a unit pentru a face sa circule mesajul: orice persoana sanatoasa poate fi un donator.

Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si Asociatia Persoanelor cu Thalasemie Majora organizeaza un eveniment sambata, 14 iunie 2008 in Parcul Tineretului – Intrarea Sincai (dupa Parcul de distractii pentru copii) intre orele 10.00 – 12.00. Un simbol al transfuziei de sange - o punga uriasa plina cu baloane rosii,  pe post de hematii, va fi punctul central al acestui eveniment.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rika pe 14 Iun 2008, 19:44
    donatori

    Eu nu inteleg de ce se ia 450 de grame si nu 250 grame ca e mult, de aceea nu sunt donatori, ia sa vedeti daca se ia 250 de grame cum vin, mai putin dar vin oameni la donat si nu inteleg un lucru de ce se da numai atit o suma infima pentru donare de singe ,se spune ca o faci benevol si din omenie DAR DOCTORII CARE TE OPEREAZA CIT ITI CER PENTRU O OPERATIE????EU IL DAU CU UN BON DE MASA SI EL TE OPEREAZA CU MILIOANE BUNE NUUUU ,pai asa e corect.HAI SA FIM SERIOSI,SI SA NU NE MAI ASCUNDEM DUPA PROVERBE SI ZICALE. LA REVEDERE

    0
    0

  • ALEXANDRESCU Ion Niculae pe 14 Iun 2008, 09:50
    Nedumerire !!!

    Am 64 ani (din 8 Ianuarie 2008), sunt sanatos (am mai donat sange), am grupa O Rh negativ vreau sa donez sange GRATUIT... si totusi nu sunt acceptat ! Nu inteleg !!! PLOIESTI

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod