Energizantul meu 100% natural şi cu efect garantat

Iubesc mirosul cafelei, dar odată cu prima înghiţitură îşi pierde tot farmecul. Aşa că trebuia să găsesc ceva eficient, natural şi bogat în toate substanţele nutritive de care are nevoie

Iubesc mirosul cafelei, dar odată cu prima înghiţitură îşi pierde tot farmecul. Aşa că trebuia să găsesc ceva eficient, natural şi bogat în toate substanţele nutritive de care are nevoie organismul meu în fiecare zi.

Ai să-mi spui că nici tu, alături de alţi 91% dintre românii care beau cafea în fiecare zi (după cele mai recente statistici), nu poţi să funcţionezi fără cafea, nu poţi să te trezeşti dimineaţa, nu poţi să te concentrezi, practic, nu poţi să mişti un deget până ce nu bei o ceaşcă sau cană de cafea.

Pune-ţi o simplă întrebare: "Oare cum mă descurcam înainte de a deveni dependentă de cafea?" Nu trebuie să răspunzi, ştim cu toţii care este răspunsul.

Alternative la cafea

1. Beau un smoothie verde, pentru că organismul nostru are nevoie de enzimele din hrana crudă, deoarece ele reglează toate funcţiile organismului. Amestec frunze de spanac cu 1 măr sau 1 mango, 1 banană, 1/2 lămâie, 1 castravete mic, 2 beţe de ţelină şi apă (în funcţie de consistenţa dorită).

2. Îmi prepar un terci din ovăz, fie crud, fie fiert.

Îmi place mai mult varianta crudă pentru că îşi păstrează toate substanţele nutritive intacte. Seara pun fulgii de ovăz cu o lingură de seminţe chia la înmuiat în lapte de migdale, iar dimineaţa îi amestec în robotul de bucătărie cu 1 banană, 1/2 linguriţă scorţişoară, puţină pudră de cuişoare, 1 lingură de seminţe chia (au proteine, acizi graşi omega-3, calciu, fibre, antioxidanţi), 1 lingură de migdale/nuci/seminţe de floarea soarelui mărunţite şi câteva stafide.

3.

Beau un ceai verde neîndulcit sau cu puţină miere de albine. Alege ceaiul verde japonez, lasă-l la infuzat 10 minute şi consumă-l într-o oră.

4. Mănânc un pumn de seminţe de floarea-soarelui crude pentru că sunt recunoscute pentru proprietăţile lor energizante. Conţin grăsimi sănătoase, vitamina E, A, D, complexul vitaminic B, zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, fibre şi proteine.

5. În dimineţile în care am poftă de ceva gustos apelez la un milkshake energizant, în care amestec lapte de migdale cu 1 banană (vara poţi să pui banana decojită  în congelator cu o seară înainte), 1 lingură de cacao, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1 linguriţă de miere de albine (sau 2-3 curmale).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod