5 alimente care au mult calciu şi înlocuiesc laptele

Seminţele de susan constituie una dintre cele mai bune surse dacă nu poţi sau nu vrei să consumi lactate cu regularitate. Descoperă ce alte opţiuni ai!


Un consum exagerat de lactate nu este recomandat pentru corp, deoarece produce mucus şi predispune la cancer, aflăm din cel mai mare studiu care s-a realizat până în prezent, "Studiul China". Rezultatele studiului au fost publicate în cartea cu acelaşi nume scrisă de Dr. T. Colin Campbell.

Astfel că dacă te-a convins această carte, pe care ţi-o recomand cu toată încrederea să o citeşti, şi vrei să nu abuzezi de lactate iată ce alte surse de calciu ai la îndemână:

1.

Seminţele de susan
Potrivit unui medic nutriţionist celebru în Marea Britanie, Gillian McKeith, 25 de grame de seminţe de susan conţin aproape 1000 miligrame de calciu. Pe lângă calciu, seminţele de susan sunt o sursă importantă de proteine, fier, magneziu, cupru, zinc, potasiu, vitamina A, E şi complexul B.

2. Sardinele
Sardinele proaspete preparate simplu la cuptor sau pe grătar, precum şi cele conservate în ulei au o cantitate mare de calciu. Nu uita să mănânci măcar o conservă pe săptămână, amestecându-le într-o salată de crudităţi.

3.

Fasolea albă
O cană cu fasole albă din conservă conţine 191 de miligrame de calciu. Este de asemenea şi o sursă bună de fier.
O poţi folosi atât în tocane, în salate de crudităţi cât şi în pateuri vegetale.

4. Smochinele uscate
Opt smochine uscate au aproximativ 107 miligrame de calciu. Consumă-le ca desert atunci când îţi este poftă de ceva dulce.

5. Migdalele
Un sfert de cană de migdale prăjite la cuptor aduce aproximativ 72 de miligrame de calciu. Pe lângă acest mineral important, migdalele conţin şi potasiu, vitamina E şi fier.

Poţi să faci unt de migdale amestecându-le în robotul de bucătărie sau să le consumi în salate/terci de ovăz la micul dejun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod