S-a inventat injectia care te scapa de sforait

 Cum mai poti scapa de sforait?

Exista mai multe solutii pentru a ameliora sau a combate sforaitul. Unele dintre ele se refera la schimbarea stilului de viata:

Pierderea in greutate. Specialistii spun ca pana si o scadere foarte mica in greutate poate sa ajute si pe unele persoane le scapa de sforait.

Schimbarea pozitiei de dormit. In prima faza, sforaitul apare in cazul in care dormi pe spate, iar schimbarea pozitiei pe o parte poate opri acest fenomen. De asemenea, o perna mai groasa care sa mentina capul mai ridicat in timpul somnului poate fi o solutie ajutatoare.

 

Evitarea anumitor alimente, medicamente si a alcoolului inainte de culcare. Alcoolul si unele medicamente cresc relaxarea muschilor gatului si ai limbii, favorizand astfel sforaitul. Somniferele te ajuta sa adormi, dara pot avea acelasi efect. Produsele lactate grase precum si laptele de soia consumate inainte de culcare pot, de asemenea, sa favorizeze producerea sforaitului.

Inhalatiile inainte deculcare pot ajuta. Daca ai probleme cu sfaoraitul, poti lua de la farmacie un inhalant, poti pune cateva picaturi in apa fierbinte (1 litru) si sa inhalezi seara inainte de culcare.

Pe langa toate acestea, se mai poate apela la medicatie sau la interventie chirurgicala. De regula se folosesc medicamente pentru decongestionare, deoarece unele dintre aceste produse aduc senzatia de eliberare rapida prin vasoconstrictie.
Totusi, specialistii avertizeaza ca mentinerea vasoconstrictiei distruge mucoasa nazala si exista un mare risc de dependenta. De aceea, aceste medicamente trebuie folosite doar o scurta perioada, nu mai mult de 2-3 zile.  Operatia de reducere a palatului (partea moale) prin indepartarea tesutului si/sau scoaterea amigdalelor, s-a dovedit a fi utila doar pentru 50% dintre pacientii care au apelat la ea.

Alte solutii sunt: implanturile dentare, care nu permit relaxarea prea puternica a muschilor gatului, sprayurile pentru cei care sforaie din cauza blocarii cailor respiratorii cu mucus sau benzile nazale care ridica cu blandete narile, marind deschiderea cailor nazale si permitand persoanei care foloseste produsul sa respire pe nas si nu pe gura.
Acestea din urma reduc congestia nazala si, implicit, sforaitul. Studiile arata ca si-au dovedit eficacitatea in cazul a 75% dintre persoanele care le-au folosit pentru a scapa de sforait.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod