8 greşeli pe care nu ai voie să le faci dacă eşti însărcinată




5. Consumi cantităţi mari de cafea


Pentru o femeie gravidă această licoare poate aduce o serie de neplăceri: insomnii, stări de iritabilitate, creşterea tensiunii şi palpitaţii, aceste stări fiind oricum intensificate de tulburările hormonale normale din timpul sarcinii. Deşi părerile sunt împărţite în legătură cu efectele cafeinei asupra fătului, specialiştii au demonstrat că excesul creşte riscul avortului spontan şi predispoziţia ca bebeluşii să aibă un deficit de greutate la naştere. Astfel, viitoarea mămică poate consuma cafea, însă cu moderaţie, fără să depăşească 300 de miligrame de cofeină pe zi.


6. Nu te-ai lăsat de fumat


Este total greşit ca o femeie însărcinată să continue să fumeze pe timpul sarcinii, chiar dacă răreşte numărul ţigărilor sau le alege pe cele light. Cum studiile spun că fumul de ţigară conţine circa 4.000 de substanţe dăunătoare, ca viitoare mămică, gândeşte-te că rişti să naşti un copil cu malformaţii, care este mai predispus la astm sau la alte boli ale plămânilor.


7. Consumi multe ceaiuri din plante


În afară de ceaiurile de muşeţel sau de tei, orice altă infuzie cu plante se poate dovedi periculoasă pentru sarcina.

Tratamentele naturiste sunt sănătoase în general, însă nu neapărat şi atunci când eşti însărcinată. Coada şoricelului, rostopasca, obligeana, cimbrul, anasonul, feniculul, lemnul dulce, smirna, tătăneasă, frunzele de zmeură, salvia şi lămâiţa sunt doar câteva dintre plantele interzise în timpul sarcinii.
Întreabă întotdeauna medicul înainte de a bea vreun ceai şi asigură-te că este inofensiv pentru sarcina ta!


8. Ridici greutăţi mari


Implicarea în activităţi care presupun cărarea sau ridicarea unor greutăţi te supun unor riscuri foarte mari în sarcina. Nu doar spatele şi sănătatea ta au de suferit, însă şi fătul poate fi afectat de astfel de presiuni asupra corpului.

Odată cu creşterea burticii, centrul de greutate a organismului se schimbă şi nu mai eşti la fel de stăpână asupra mişcărilor pe care le faci. În timp ce ridici lucruri grele rişti să cazi şi să produci fie avort spontan, naştere prematură sau să apară complicaţii, aşa cum este desprinderea prematură a fătului de placentă.

Atunci când eşti viitoare mămică, îngrijirea prenatală este la fel de importantă că cea postnatală.
În acest sens, alimentaţia bebeluşului după naştere trebuie să asigure atât creşterea cât şi dezvoltarea acestuia. Dacă din motive medicale nu poţi să alăptezi, ai grijă să alegi o formulă de lapte praf pe bază de colostru bovin şi lactoferină, care are în compoziţie factori de imunizare şi de creştere, proteine şi substanţe nutritive necesare alimentaţiei sănătoase a bebeluşilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod