Poți avea 2 răceli în același timp?


Atunci când ai o răceală, ultimul lucru de care ai nevoie este încă o răceala. Deși este un lucru neobișnuit, se pare că poți avea 2 răceli în același timp, după cum afirmă experții. Iată cum au ajuns la această concluzie!

Este posibil să ai 2 răceli în același timp?


În studiile în care oamenii au fost infectați cu un rinovirus (virusul care provoacă răcelile comune) sau alt tip de virus respirator, cercetătorii au descoperit dovezi conform cărora unii oameni au fost într-adevăr infectați simultan cu al doilea virus. În cazul în care te întrebai, dacă ai o dublă infecție virală, s-ar putea să te simți mai rău decât atunci când ai o singură răceală. Dar este posibil să nu te simți diferit în vreun fel de modul în care te simți atunci când ai o singură răceală.

Totul depinde de combinația de virusuri pe care o ai. Pe de-o parte, dacă ai fost infectat cu două rinovirusuri, cele două infecții pot produce simptome similare, astfel încât este posibil să nu te simți altfel decât în cazul unui singur rinovirus.
Pe de altă parte, dacă ai un virus de răceală și un virus gripal, virusurile îți vor afecta corpul în moduri diferite, deci este posibil să te simți mai rău.

O singură infecție poate face o persoană mai sensibilă la infectarea cu orice tip de infecție secundară, deoarece sistemul imunitar al organismului este deja slăbit. Deci, în timp ce sistemul imunitar încearcă să lupte împotriva unei infecții, o altă infecție s-ar putea să își facă simțită prezența. De exemplu, este obișnuit pentru copiii care au o răceală să dezvolte, de asemenea, o infecție bacteriană la nivelul urechii.

Cu toate acestea, depinde de fiecare persoană. În unele cazuri, există un risc mai scăzut pentru oameni să facă o a doua infecție atunci când au deja un virus în organismul lor.
Atunci când suferi de o infecție, răspunsul imunitar este activat. Acest lucru ar însemna că, în mod ideal, organismul este pregătit de luptă și pentru a combate un al doilea virus înainte ca infecția să ajungă în corp.

În orice caz, cât de rău te simți nu depinde doar de numărul de virusuri din organismul tău, ci mai degrabă de cât de bine răspunde sistemul tău imunitar. O persoană care are un răspuns imunitar puternic în fața unui virus poate să se simtă destul de rău, deoarece corpul său eliberează multe celule care luptă împotriva infecțiilor, dar și anticorpi pentru a combate virusul. O persoană cu un răspuns imunitar mai slab ar putea să nu se simtă atât de rău, dar poate continua să lupte împotriva infecției în următoarele câteva săptămâni, în loc de câteva zile.

Uneori, este mai bine să te simți foarte rău timp de 24 de ore, potrivit specialiștilor.
Aceștia au remarcat că s-ar putea să te simți mai rău pentru că o luptă puternică împotriva a două infecții s-ar putea să îți epuizeze resursele de energie mai tare decât lupta împotriva unei singure infecții. Dacă celulele albe din sânge produc anticorpi împotriva unui virus, apoi urmează să apară o infecție bacteriană, sistemul imunitar ar trebui să facă anticorpi pentru ambele infecții în același timp. De asemenea, s-ar putea să te simți în general mai rău dacă suferi de o afecțiune, cum ar fi astmul sau alte probleme respiratorii. 

În cele din urmă, ar fi aproape imposibil să îți dai seama dacă ai avut 2 răceli în același timp. Dacă te simțeai mai bine atunci când au apărut noi simptome, atunci poate fi vorba despre o a doua infecție.
Dar dacă infecțiile ar fi similare, este greu de depistat. Corpul uman intră în contact cu mulți germeni în fiecare zi. Unii germeni sunt mai puternici și pot drena organismul de resurse și energie. În cele mai multe cazuri, corpul uman nu are prea multe probleme în combaterea infecțiilor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod