Pește cu carne albă – Ce beneficii aduce organismului

Indiferent ce specii de pești alegi să mănânci, recomandat este să faci acest lucru de minimum două ori pe săptămână. Ideal, însă, este să mănânci pește cu carne albă. Iată ce beneficii aduce aceasta organismului.
Aproape orice specie de pește cu carnea albă este ideal a fi consumat, fii un aliment sănătos și gustos, dar mai ales sărac în grăsimi. Iată ce beneficii aduce aceasta organismului.
 

Peștele cu carne albă, sărac în grăsimi

 

Peștele cu carne albă conține mai multe proteine decât peștele cu carne grasă. De asemenea, peștele cu carne albă conține aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului uman.


Cod – cel mai scăzut conținut de mercur

 

Unul dintre cei mai gustoși și sănătoși pești cu carne albă este codul.
Carnea acestuia conține vitamina B12, iod, seleniu, fosfor şi proteine, dar și acizi Omega 3 şi 6. De asemenea, codul are cel mai scăzut conținut de mercur.

 
Șalăul, aliat în curele de slăbire

 
 
Șalău – Pește răpitor, de apă dulce, șalăul are carne albă, cu un conținut foarte mic de grăsimi, dar bogat în protein și acizi grași Omega 3. De asemenea, șalău conține puțin mercur și este indicat, mai ales, în curele de slăbire, el ajutând metabolismul să funcționeze normal.
 

 
Biban – Carnea lui conține mult colesterol

 
 
Bibanul este un pește cu carne albă, foarte bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6.
De asemenea, carnea de biban este o sursă importantă de vitamina A, calciu, fosfor și potasiu. Nu uita, totuși, că bibabul este un pește foarte bogat în colesterol, așa că nu trebuie consumat des.
 


Somnul, un pește bogat în mercur, ce nu trebuie consumat în cantități mari



Somn - Pește răpitor de apă dulce, cu o carne albă,  bogată în vitamina B 12, tiamină și niacin, dar mai săracă în vitamina A, acid folic, vitamina B3 și riboflavină. Carnea somnului constituie, pentru organismul uman, o sursă important de acizi Omega 3 și Omega 6.
Totuși, nu uitați că somnul, deși este sărac în grăsimi, are un conținut ridicat de mercur.


 Știuca – Importantă sursă de proteine 

 

Știuca are carne albă și cu foarte puțină grăsime, dar este foarte bogată în protein însă, din păcate, și în colesterol. De asemenea, carnea de știucă este bogată în proteine, vitamina B12, fosfor, seleniu și potasiudar constituie și o sursă important de acizi grași Omega 3. 
 


 Calcanul – Atenție, carnea lui conține mult colesterol!

 

Calcanul este un pește cu carnea albă, fiind o sursă bogată de proteine, vitamina A, acid folic, fosfor, potasiu și sodiu.
Totuși, calcanul trebuie consumat doar ocazional, deoarece carnea lui este foarte bogată în colesterol.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod