Exercitii practice in viata de zi cu zi, pentru a evita durerile de spate

Iata cateva sfaturi ce pot fi urmate in viata cotidiana – nu iau foarte mult timp si veti simti diferenta.
Iata cateva sfaturi ce pot fi urmate in viata cotidiana – nu iau foarte mult timp si veti simti diferenta.

In timpul dusului. Incercati unele intinderi inainte, inapoi, in sus, lateral folosind jetul de apa calda pentru a va relaxa usor muschii.  

In masina. Pastrati zona bazinului in miscare – balansati-va folosindu-va muschii abdominali pentru a inclina osul pubian in sus apoi inversati pentru a inclina coccisul.

La birou. Ridicati-va si deplasati-va mai des – la interval de cel putin 30 de minute.
Daca este posibil faceti pauze lungi si mergeti la o scurta plimbare. Folositi scarile la urcare si la coborare, evitand pe cat posibil liftul.  

La cumparaturi. Folositi un carucior de la supermarket chiar daca nu intentionati sa cumparati foarte multe produse. Folositi manerele pentru stabilitate si pentru a va permite intinderea varfului picioarelor. Caruciorul preia din tensiunea picioarelor si a spatelui care nu mai trebuie sa preia din greutatea transportului. Incercati sa nu “hoinariti” prea mult prin magazine si folositi intotdeauna doua sacose la plecare, cate una in fiecare mana pentru a va mentine echilibrul corpului.
 
In statia de autobuz sau in timp ce asteptati la rand. Executati intinderi la varful picioarelor, leganati-va bazinul si inclinati-va soldurile – nimeni nu va observa.

Pe langa casa sau gradina. Oricare ar fi locul dumneavoastra de munca, aveti in vedere urmatoarele:

  • Tineti spatele drept in permanenta – ingenuncheati daca doriti sa luati ceva de jos.
    Folositi un pres sau un scaunel daca aveti probleme cu genunchii.;
  • Nu va indoiti de la mijloc decat daca va sprijiniti foarte bine in scaun;
  • Cand stati in picioare pentru o perioada lunga de timp (de exemplu atunci cand calcati rufe) stati cu unul dintre picioare pe un suport mai inalt pentru a reduce presiunea asupra zonei lombare.

Realizati un plan propriu de actiuni
– puteti sa va inspirati din exemplele mentionate mai sus, luandu-le in considerare pe cele care va avantajeaza mai mult. Este bine sa alocati mai mult timp pentru dumneavoastra si sa executati exercitii de miscare.
De exemplu deplasati-va pe jos pana la urmatoarea statie de autobuz; parcati masina undeva mai departe de destinatie si treptat mariti aceasta distanta; folositi mai des scarile si nu liftul. Depuneti orice activitate care nu necesita un efort fizic solicitant dar care va tine organismul in miscare.

Nu uitati! Miscarea este cea mai buna cale pentru a avea o viata sanatoasa, lipsita de dureri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod