Dieta care ar putea opri răspândirea cancerului

Dacă ai fost diagnosticat cu o formă de cancer contează foarte mult să fii atent la ceea ce consumi. Află ce ar trebui să conțină dieta care poate stopa răspândirea maladiei.
În fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer. Este un număr șocant, dar există speranță pentru pacienți deoarece dieta adoptată poate preveni răspândirea sau reapariția cancerului.
În urma studiilor realizate s-a constatat că aproximativ o treime din numărul total de decese datorate cancerului pot fi atribuite meniului zilnic. În același timp dieta potrivită poate reduce incidența cancerului și previne răspândirea lui. Alimentele pe care le mănânci și mai ales cele pe care le eviți pot reduce considerabil riscurile. O dietă sănătoasă reduce cu 25% riscul reapariției cancerului, în timp ce un meniu cu un exces de zahăr, grăsimi și sare dublează riscul de răspândire a cancerului. Nici alcoolul nu te ajută deloc. Potrivit specialiștilor, pe măsură ce consumul de băuturi alcoolice crește, la fel se întâmplă și cu riscul de cancer.
Natalie Ledesma, nutriționist oncolog de la Centrul de Oncologie Helen Diller, a identificat dieta mediteraneană și pe cea vegană ca fiind ideale pentru a lupta împotriva maladiei.

 
Iată pe ce principii trebuie să-ți bazezi meniul zilnic pentru a preveni răspândirea cancerului:

 
1. Nu te focaliza pe nutrienți izolați

Până în prezent nu s-au identificat cu precizie nutrienții utili pentru combaterea cancerului. „Este vorba mai mult despre meniu în ansamblu decât despre anumite vitamine sau minerale în particular.
Majoritatea nutrienților nu sunt obținuți în mod izolat din alimente. Este important să consumi o varietate de alimente care să-ți ofere o gamă largă de substanțe utile”
, explică dr. Mia Gaudet, director al departamentului de cercetare epidemiologică de la Asociația Americană de Oncologie.

 
2. Fructele și legumele sunt esențiale

Carotenoizii dau morcovilor și portocalelor culoarea specifică, dar sunt și antioxidanți care pot neutraliza cancerul. Consumă cât mai des cartofi dulci, pepene galben, caise și miez de dovleac pentru a-ți proteja organismul. „Studiile realizate au relevat că persoanele care consumă o proporție ridicată de legume sunt mult mai puțin expuse cancerului pe fond hormonal, legat în principal de producția de estrogen”, explică dr. Susan Brown, oncolog. Este important să știi că legumele au un efect mai puternic decât fructele, așa că pornește de fiecare dată de la jumătate de farfurie de legume când îți constitui o masă principală sau o gustare.

 
3. Cerealele integrale te vor ajuta

Popularizarea dietelor cu un conținut redus de carbohidrați și multe proteine a redus foarte mult consumul de cereale integrale. Teama legată de gluten nu ajută deloc, însă nu trebuie să pierzi din vedere faptul că fibrele și vitaminele din cerealele integrale sunt esențiale pentru neutralizarea cancerului.
„Persoanele care au o dietă bogată în fibre au un risc mult mai redus de cancer de stomac, colon și sân. De asemenea, o cantitate ridicată de fibre este un remediu ideal pentru a stopa revenirea maladiei. Fibrele se atașează compușilor cancerigeni și îi elimină din organism. 40g de fibre consumate zilnic te vor proteja în mod adecvat”, spune dr. Robert Segal, oncolog din Manhattan.

 
4. Fasolea îți fortifică organismul

Fasolea este o sursă foarte bună de fibre, proteine și antioxidanți, ceea ce o transformă într-o alternativă ideală pentru carne. Potrivit specialiștilor, ești mult mai expus riscului de cancer dacă meniul tău zilnic conține multă carne. Persoanele care favorizează sursele vegetale de proteine au un risc de cancer cu 25% mai redus.

 
5. Uleiul de măsline este o sursă sănătoasă de grăsimi

Consumul excesiv de grăsimi poate crește producția de hormoni care favorizează apariția cancerului. Potrivit specialiștilor, grăsimile sănătoase precum cele mononesaturate din uleiul de măsline au un efect de protecție împotriva maladiei.
Astfel, s-a constatat că în zonele în care este urmată dieta mediteraneană numărul de cazuri de cancer este mult mai redus.

 
6. Soia reduce riscurile

Dezbaterea cu privire la efectele soia continuă de mult timp datorită prezenței fitoestrogenilor, care pot acționa asemănător cu estrogenul. „Riscurile se referă la formele concentrate de soia luate sub formă de supliment sau la variantele procesate. Edamame, laptele de soia, miso și tofu sunt variantele cel mai puțin procesate și sunt de ajutor în cadrul dietei împotriva cancerului”, spune dr. Segal.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod