Cancerul de piele

Carcinom scuamos: tratament 1. Chiuretaj si electrocauterizarea
Adesea, dermatologul prefera aceasta metoda, care consta in chiuretarea carcinomului bazocelualar prin folosirea unui instrument asemanator cu lingura. Electrocauterizarea presupune aplicarea unui curent electric pentru a controla sangerarea si pentru a distruge celulele canceroase. Pentru vindecare nu sunt necesare copcile.

2. Extirparea chirurgicala
Tumoarea este indepartata, dupa care se pun copci pana la vindecarea completa.

 
3. Radioterapia
Doctorii folosesc aceasta forma de tratament in cazul cancerelor care apar in zone mai putin accesibile, care nu pot fi tratae prin extirpare chirurgicala. Obtinerea unui rezultat bun implica mai multe sesiuni de tratament.

4. Criochirurgia
Doctorii care cunosc aceasta metoda de tratament si o folosesc au rezultate excelente. Criochirurgia presupune inghetarea celulelor cancerose cu ajutorul azotului lichid. Adica, nitrogenul lichid este aplicat pe zona canceroasa pentru a ingheta si, astfel, celulele cancerose sunt distruse.


5. Chirurgia micrografica Mohs
Chirurgul inlatura cu meticuloazitate mici parti din tumoare, care sunt examinate la microscop in timpul interventiei chirurgicale. Extirparea micilor parti din tumoare si examinarea microscopica este repetata in timpul interventiei, asftel, poate fi identificata cu exactitate zona invadata de celulele canceroase, iar medicul nu trebuie sa estimeze sau sa ghiceasca dimensiunile tumorii.

Aceasta metoda presupune inlaturarea unei parti foarte mici din tesuturile sanatoase, iar rata vindecarii este de 98%.


Interventia micrografica Mohs este indicata in cazul carcenoamelor bazocelulare mari, in cazul celor care vin dupa un tratament anterior, sau care au leziuni care afecteaza parti ale corpului unde din experienta se stie ca recidivarea este foarte posibila dupa tratarea prin alte metode. Asemenea parti ale corpului sunt: scalpul, fruntea, urechea si nasul.

In aceste cazuri trebuie inlaturate cantitati mai mari de tesuturi, iar in unele cazuri chirurgia Mohs lucreaza cu materiale de reconstructie pentru a dobandi cele mai frumoase aspecte post-chirurgicale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod