Cancerul de piele

Carcinom bazocelular: factori de risc Expunerea la soare si solarele sunt principalii factori de risc care duc la dezvoltarea carcinomului bazocelular. Cu toate acestea, aproximativ 20% dintre cazuri apar in zonele care nu au fost expuse razelor solare, cum ar fi: pieptul, spatele, mainile, picioarele sau scalpul. Cea mai comuna locatie unde apar leziunile bazocelulare este fata. De asemenea, un sistem imunitar "subred", din cauza afectiunilor sau medicamentelor, poate favoriza dezvoltarea carcinomului bazocelular.


Potrivit Institutului National de Sanatate din S.U.A., razele ultraviolete provenite de la soare sau de la alte surse artificiale pot cauza cancerul de piele. De asemenea, riscul dezvoltarii cancerului de piele este sporit si de regiunea in care traim (sunt expuse mai ales persoanele din zona de campie, deserturi, din orasele-port etc.)

De cele mai multe ori cancerul de piele apare dupa varsta de 50 ani, dar afectiunea a fost declansata cu mult timp inainte. Din aceasta cauza, actiunea de prevenire trebuie sa inceapa din copilarie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod