Sănătate. Cum să previi bolile de ochi grave? Sfaturile unui expert

Statisticile arată că 80% dintre problemele care afectează vederea pot să fie tratate sau evitate atunci când sunt luate măsurile corespunzătoare.
Dr. Beatrice Voiculescu, medic specialist oftalmolog din cadrul opticii medicale Videt, ne oferă câteva sfaturi despre cum putem să avem grijă de ochii noștri și să combatem orbirea.

Înainte de a afla cum să avem grijă de ochii noștri, este important să înțelegem conceptul de orbire și cum are loc acesta.

„Orbirea constă în reducerea capacității de a vedea și poate să apară sub două forme: parțială sau completă. În cazul orbirii parțiale, pacientul experimentează simptome ca vedere încețoșată, tulbure, dublă, cu puncte negre, scăderea vederii de noapte și pierderea vederii periferice.
Orbirea totală se referă la pierderea vederii care nu poate fi corectată cu ochelari sau lentile de contact. Atât orbirea completă cât și cea parțială pot afecta unul sau ambii ochi”,
ne explică Dr. Beatrice Voiculescu.

Orbirea, de orice fel, poate fi prevenită sau chiar tratată. De cele mai multe ori orbirea apare brusc, chiar dacă nu este completă.


Sfaturi ca să previi bolile de ochi grave



1. Mergi la controlul oftalmologic de rutină pentru a te asigura că sănătatea ochilor tăi este în siguranță!

Controlul periodic se face:
  • o dată la 6 luni pentru copiii între 0 și 2 ani;
  • o dată la 3 ani și înainte de ciclul școlar pentru copiii între 2 și 5 ani;
  • anual pentru școlari și adolescenți între 6 și 19 ani;
  • o dată la 2 ani pentru adulții între 20 și 64 ani;
  • anual pentru vârstnicii peste 64 ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod