Atentie la ochii copilului tau!

Dr. Claudia MOICEANU, de la spitalul privat de oftalmologie EUROPE EYE, a precizat ca in Romania unul din 3 copii are o problema de vedere si ne-a oferit amanunte despre bolile si tratamentele afectiunilor oculare la copii.
Dr. Claudia MOICEANU, de la spitalul privat de oftalmologie EUROPE EYE, a precizat ca in Romania unul din 3 copii are o problema de vedere si ne-a oferit amanunte despre bolile si tratamentele afectiunilor oculare la copii.

Diagnosticarea timpurie este importanta

Familiile care nu sunt constiente de problemele de vedere ale copiilor lor, pot considera insuccesul copiilor la scoala ca  incapacitate de a invata. In cazul in care nu se iau masuri pentru problemele oftalmologice, se instaleaza ambliopia (ochi lenes) si, cu timpul ,calitatea vederii copilului scade in mod considerabil.
Prin diagnosticarea  timpurie se poate preveni acest neajuns folosind ochelari de vedere sau alte tratamente oftalmologice.

Controlul periodic la medic

Prin controlul periodic efectuat de medic se poate depista orice boala a ochiului si orice problema de vedere. Deasemenea ,se poate depista din timp ptoza palpebrala (caderea pleoapei) si nistagmusul ( miscari necontrolate ale ochiului) ,putandu-se astfel trata.

Cand trebuie efectuat primul consult?

Copiii nascuti prematur au probleme mult mai mari si mai deosebite, necesitand o consultatie speciala pentru depistarea retinopatiei de prematuritate ( ROP). La copiii nascuti la termen ,in cazul oricarui dubiu, trebuie consultat un medic imediat dupa nastere.
De asemenea, la varsta de 3 luni, in urma unui scurt consult se pot depista  cataracta congenitala sau glaucomul. Pana la varsta de 6 luni pot exista miscari necoordonate ale ochilor, dar persistenta acestora dupa varsta de 6 luni necesita un examen oftalmologic. Pentru ca ochiul creste practic pana la varsta de 2,5-3 ani, viciile de refractie si ambliopia trebuie depistate pana la aceasta vasta. Apoi, pentru ca in jurul varstei de 3 ani se poate comunica mai bine cu copilul, se poate evalua acuitatea vizuala a acestuia. Chiar daca exista sau nu probleme oftalmologice in familie, orice copil ar trebui sa fie consultat cel tarziu pana la varsta de 3 ani, pentru ca ambliopia poate fi intalnita si la copiii in a caror familie nu exista astfel de probleme, iar aceasta poate fi tratata pana la varsta de 6 ani.

Pe doamna Dr.
Claudia MOICEANU o puteti contacta la spitalul privat de oftalmologie Europe Eye Calea Serban Voda, nr.95-101, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 021.9880/ 021.302.21.11.


Europe Eye Hospital, cel mai mare spital privat de oftalmologie din Europa, promovează supraspecializarea, oferind serviciile celor mai buni medici pentru fiecare microdomeniu oftalmologic. Cu o suprafaţă totală de 10.000 de mp, Europe Eye Hospital dispune de tehnologie de ultimă generaţie pentru corectarea vederii, echipamente ultra-performante , renumiţi medici oftalmologi din România şi din strainătate şi oferă tratamente la standarde Europene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod