9 moduri prin care îţi poţi îmbunătăţi vederea

Muncă la calculator

Dacă stai mult la calculator, aceste tehnici de relaxare îţi vor restabili vederea şi te vor ajuta să ai ochi sănătoşi!

Orice muşchi pe care nu îl foloseşti se slăbeşte, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul muşchilor ochiului. Descoperă câteva exerciţii de relaxare care îţi vor proteja vederea:

1. Evită suprasolicitarea ochilor pe parcursul zilei. Închide ochii pentru câteva minute cel puţin o dată la 2-3 ore.

2. Aceste 16 exerciţii de bază îţi antrenează muşchii ochiului şi trebuie făcute zilnic în ordinea indicată pentru rezultatele aşteptate.3. Dacă porţi ochelari, încearcă să reduci timpul de folosire. Scoate-i mai des!

4. Masează-ţi ochii cu mişcări circulare uşoare şi deplasează degetele mijlociu şi arătător de la punctul 1 la 6 aşa cum vezi în imagine. Degetele ar trebui să apase pe ochi astfel încât să simţi o uşoară presiune, însă cu siguranţă nu durere.5. Atunci când eşti afară, încearcă să te uiţi mai des în depărtate, şi nu să te concentrezi pe propriile picioare sau pe ce ai în imediata apropiere a ta.

6. Bea suc de morcovi cât mai des posibil, de preferat în fiecare zi.

Pentru mai multe beneficii, adaugă în acest duc una sau două picături de ulei de măsline.  

7. Când îţi simţi ochii obosiţi, spală-te pe faţă cu apă caldă.

8. Încearcă să nu te uiţi la TV, să nu stai la calculator sau să foloseşti telefonul înainte cu cel puţin două ore înainte de culcare.

9. Încearcă exerciţiul indian Trataka pentru o mai bună concentrare a ochilor şi a minţii. Stai în faţa unui mic obiect fix amplasat într-un spaţiu deschis (o lumânare spre exemplu) şi concentrează-ţi ochii şi toată atenţia asupra lui.
Încearcă să nu clipeşti şi să ai ca obiectiv formarea unei imagini ferme şi detaliate. Apoi închide ochii şi concentrează-ţi atenţia asupra spaţiului dintre sprâncene, încercând să păstrezi în cap imaginea acestui obiect pentru cât mai mult timp. Fă acest lucru timp de 10 minute. Scopul exerciţiului este de a realiza o imagine clară a ceea ce ai în faţă înainte ca ochii tăi să obosească.

Sursă: brightside.me

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;