Ochi

Ce spun ochii despre sănătatea ta

În cazul în care un urcior apare frecvent şi persistă pentru o lungă perioadă de timp, acesta poate ascunde boli mai grave decât crezi!

Ochii ne pot spune o mulţime de lucruri despre noi şi despre sănătatea noastră. Descoperă 8 indicii că ai probleme de sănătate mai grave decât crezi:

Urcior permanent

Dacă ai avut vreodată un urcior, ştii ce durere şi iritaţie provoacă. Un nodul pe pleoapă apare ca urmare a unei glande sebacee blocate şi de obicei dispare în câteva zile. Acesta poate şi persista, provocând probleme grave. În cazul în care un urcior apare frecvent sau persistă pentru o lungă perioadă de timp, acesta poate fi un simptom al carcinomului glandei sebacee. Dacă observi că nu se vindecă sau apare în acelaşi loc, este timpul să mergi la medic!

Pierderea sprâncenelor

Există o mulţime de motive pentru care sprâncenele cad, cum ar fi îmbătrânirea, stresul sau un deficit de nutrienţi.

Alopecia areata sau "chelie la fata locului" poate fi un alt motiv, însă aceasta afectează nu mai mult de 0,1% din populație. Un alt motiv plauzibil pentru pierderea sprâncenelor esre hipotiroidismul, o lipsă acută de hormono tiroidieni care, în cazuri extreme, poate duce la pierderea părului. Aşa că dacă părul tău se răreşte, ai face bine să mergi la doctor pentru a verifica starea glandei tiroide.

Privire înceţoşată

Mulţi dintre noi petrec ore în şir în faţa calculatoarelor de acasă sau de la serviciu, iar acest lucru poate avea această consecinţă. În zilele noastre, această situaţie este atât de frecventă încât există un termen special în practica medicală care descrie probleme de vedere cauzate de calculator, telefon mobil sau e-book, şi anume sindromul de ochi uscat.
Dacă recunoşti aceste simptome, discută cu medicul tău!

Pete oarbe

Este întotdeauna înficoşător când îţi apar pete în privire. Acest lucru poate provoca migrene oculare, mai ales în cazul în care imaginea este însoţită de puncte plutitoare sau linii ondulate. De obicei, în acest caz apar dureri de cap.

Ochi bulbucaţi

Ni se întâmplă tuturor să ne frecăm la ochi sau să clipim de mai multe ori, iar vederea noastră să devină din nou clară. Dacă acest lucru se întâmplă des, acesta poate fi un simptom al bolii Graves, ceea ce înseamnă că tiroida ta este hiperactivă. Dificultăţile în închiderea ochilor este unul dintre simptomele care pot face ochii să pară umflaţi.

Albul ochilor este gălbui

În fiecare zi ne uităm în oglindă, aşa că e imposibil să ratăm această problemă dacă ea există.

Atât adulţii, cât şi nou-născuţii cu insuficienţă hepatică se pot confrunta cu icter. Poate fi în strânsă legătură şi cu bila sau colecistul.

Vedere tulbure la diabetici

Persoanele cu diabet trebuie să acorde o atenţie deosebită sănătăţii lor, mai ales vederii. O problemă poate fi retinopatia diabetică, adică o stare cauzată de deteriorarea vaselor de sânge în ţesutul fotosensibil al retinei.

Vedere tulbure sau schimbată, pierderea vederii

Orice schimbare de vedere este un semnal de alarmă. Dacă observi că vederea ta este brusc afectată sau chiar dispare complet pentru un moment, caută ajutor medical imediat, deoarece aceste simptome sunt adesea primele semne ale unui accident vascular cerebral.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod