Nu ignora semnele! Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Știai că unghiile pot dezvălui indicii despre starea ta generală de sănătate? O pată de alb aici, o nuanță roz acolo sau niște onduleuri sau umflături pot fi un semn de boală în organism.
Ce spun unghiile despre sănătatea ta!
Citește în continuare pentru a afla ce secrete poți să afli despre sănătatea ta. În cazul în care detectezi aceste semne, nu ezită să mergi la medic!
 

 
Unghii albe

 
 
Unghiile albe, cunoscute și sub numele de leuconichie, descriu unghiile care sunt parțial sau complet albe la culoare. Culoarea albă ar putea fi rezultatul mai multor lucruri, cum ar fi traumatisme, anemie, deficiențe alimentare, boli de inima sau de rinichi sau chiar otrăvire.
Dacă unghiile sunt albicioase în mare parte, cu margini mai întunecate, acest lucru poate indică probleme hepatice, cum ar fi hepatită.
Analizează și dacă degetele sunt galbene, icterice, un alt semn de probleme hepatice.


Unghii galbene

 
 
Una dintre cele mai frecvente cauze ale unghiilor galbene este o infecție fungică. Pe măsură ce infecția se agravează, patul unghial se poate retrage, iar unghiile se pot îngroșa și sfărâma. În cazuri rare, unghiile galbene pot indică o afecțiune mai gravă, cum ar fi o boală tiroidiană severă, o boală pulmonară, diabet sau psoriazis. 
 
Citește continuarea pe 
andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod