Ce faci cu pietrele din rinichi?

Litiaza renala e foarte dureroasa. Se spune ca e singura comparabila in intensitate cu durerea suferita de femeie  la nasterea unui copil.
Pietrele au dimensiuni variate. Pot masura cat un graunte de nisip sau pot ajunge atat de mari incat sa blocheze rinichiul.

Nu intodeauna sunt dureroase si atunci detinatorul le descopera la o ecografie sau radiografie de rutina.
Detinatorul, la genul masculin, fiindca din 5 persoane care sufera de pietre la rinichi 4 sunt barbati si doar una de sex feminin. Varsta probabila se incadreaza intre 30 si 50 de ani.

Nu se stie precis din ce cauza se formeaza. E suspicionata concentratia mare de Calciu in sange, deshidratarile, infectiile, obstructiile urinare si bolile de rinichi care favorizeaza aglomerarea sarurilor minerale intr-o anumita zona.



Simptomele


  • Durerea intensa care apare brusc, de obicei intr-una din partile laterale ale zonei lombara(a salelor). Poate migra in sus, spre stomac, sau in jos, accentuandu-se sau scazand in intensitate. Multi pacienti spun ca o simt ca si cum i-ar fi injunghiat cineva, atat de puternic incat medicii o compara cu durerea provocata de nasterea unui copil.

  • Pe langa durere cateodata apar greata si voma.

  • Sangele care apare in urina provine din zgarieturile pe care piatra le face in mucoasa ureterului.

  • Uneori doar infectiile urinare repetate pot conduce spre un diagnostic de litiaza renala(termenul medical pentru piatra la rinichi).


Criza dureroasa

Cand piatra se mobilizeaza din rinichi produce o durere proportionala cu marimea si forma ei pana la eliminarea in urina...E una din situatiile in care e preferabil sa fii femeie. La barbat traiectul urinar e mai lung si sinuos, de aceea piatra se elimina mai greu, cu dureri mai mari. E nevoie de ajutor medical pentru a usura durerea si a accelera eliminarea.


La o dimensiune de maxim 0,5 cm criza dureaza aproximativ o ora. Accentele dramatice apar cand piatra se blocheaza pe ureter si pacientul sufera cateva zile pana la eliminare. Dupa excretie incearca sa pastrezi piatra. Compozitia ei ii va furniza doctorului informatii despre cauza bolii tale.

E recomandat sa mergi la spital imediat cum incepe durerea. Doar prin radiografie si ecografie poti afla daca piatra e prea mare ca sa se poata excreta, caz in care ai nevoie de o interventie pe ureter pentru faramitarea pietrei si dilatarea ureterului, sau de litotripsie.



Litotripsia

Litotripsia e o metoda moderna care utilizeaza ultrasunete pentru a sparge piatra in bucati mai mici deci mai usor de eliminat.

Articol util:
Cistita iti strica viata?
 

Comentariile 1-50 din 143

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • AUREL pe 6 Oct 2015, 04:25
    MAM OPERAT LA RINICHI DREPT HIDRONEFROZA GRAD 3

    am depsitat ca am piatra la rinichiul drept hidronefroza grad 3 am facut un eco si mi sa mai spus ca am si o malformatie din nastere la ureter si ca piatra avint 16 mm nu o poate spaarge din cauza ureterului ca e prea ingust si doar prin opoeratie clasica se poate scoate si piatra si reface si ureteru in fine mam operat 3 , 4 zile dureri grosnice de o luai razna calate greu dar ma mai lasa am stat 14 zile in spital internat dupa ce am esit din spital ma durea cind urinam la sf imi venea sa mor de durere pe canal si mai urinam si rosu acum a trecuct 3 luni nu mai urinez rosu dar ma doare la sf dupa ce urinez iar operatia e situata uneva 3 sferturi din ia e in spate dar ma arde asa in fata undeva sub burta o vreau sa mi spunei ei mie careva dc ma doare dupa ce urinez mentionez am avut sonda pe canal si dc ma arde sub burta in partea dreapta da nu mereu si nu pot dormi p partea aceea cu operatia zici ca am un gol akolo va multumesc

    1
    0

  • balan daniel pe 29 Apr 2015, 21:46
    piatra la rinichi

    am o piatra la rinichi de 1 cm si 2 de 0,5 mm se pot trata fara operatie si la ce spital si in ce oras

    1
    0

  • nelu pe 24 Oct 2014, 20:01
    urinez greu

    buna ziua cine ma ajuta si pe mine cu o problema an vara mam operat de piatra la rinichiu drept totu bine si frumos acum dupa 3 luni nu mai pot urin anormal merg la toaleta si cate odata iese urina pe 2 cai si greu spunetim ce sa fac nu ma ustura nu ma doare dar fac greu .multumesc pentru antelegere

    0
    0

  • vasilescu elena pe 8 Mar 2014, 20:55
    piatra la rinichi

    am clcul coraliform la r st pot scapa prin litrtitie multumesc

    0
    0

  • Valer pe 1 Mar 2014, 21:49
    piatra blocata pe ureter

    Am avut o piatra de 6 mm blocata pe ureter drept ,nu s-a putut scoate uroscopic fiind deja infectata ,mi-a introdus o sonda cook ,la o luna mi-a scos si piatra si sonda dar am dureri ,oricum sper sa fie bine , urmez cu ketonal . Multumesc medicilor de la spitall Colentina oameni ce se dedica meseriei

    0
    0

  • Moise Constantin pe 23 Dec 2013, 21:50
    adenom de prostata

    Operatia din 2008 a fost facuta cu alt medic, la alt spital, insa acum s-au remediat si problemele ramase de atunci

    0
    0

  • constantin moise pe 23 Dec 2013, 21:47
    adenom de prostata

    AM 75 de ani, am fost operat de adenom de prostata pe 10 dec 2013, de catre Dr. Marcian Manu la spitalul Sanador, dupa o operatie ratata in 2008. Acum e bine, si sper sa fie si mai bine in orizontul de timp mentionat de Dl. Dr. Manu. Spre spaima mea, ma asteptam ca operatia sa fie dureroasa si dificila, cam in aceesi maniera din 2008. Dar, a mers bine, multumesc mult DR. Manu!

    0
    0

  • mary pe 10 Dec 2013, 09:49
    piatra pe ureter

    Am fost diagnosticata cu o piatra de 27 mm pe ureter la 10 cm de rinichiul stang.Cum se poate interveni pentru eliminarea ei?.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

    12
    5

  • mirela pe 29 Mai 2013, 15:51
    mama mea are piatra de 25mm la rinichi

    se poate face ceva cu laserul in situatia asta si unde o pot duce vreu un doctor fff bun nu conteaza banii de preferinta as vrea in bucuresti sa mearga

    2
    5

  • ionela pe 9 Feb 2013, 12:46
    pietre la rinichi

    buna.am 15 ani si acum un an am fost operata la rinichi clasic(piatra 19 mm)nu a fost de ajuns dupa 2 saptamani de la prima operatie am facut o complicatie si ma operat a 2 oara....unde au decis sa imi taie jumate din rinichi....acum dupa aproape un an ma operez sa imi scot 3 pietre( 6mm,8mm si 5mm)shi imi scoate shi jumatatea de rinichi ramasa din cauza ca sa uscat....cum credeti ca ma opereaza?clasic sau prin ultra sunet?La spitalul clinic de urologie prof.dr.Theodor Burghele(fostul panduri)ma opereaza domnul doctor Vasile Salaheddin

    7
    0

  • vali pe 7 Sep 2012, 10:37
    piatra 27 mm

    Iuliana, referitor la piatra de 27 mm pot sa iti spun ca nu se pot sparge cu unde de soc, adica litotritia. Aceasta procedura se aplica la pietrele mai mici de 20 mm.

    8
    0

  • vali pe 27 Iul 2012, 12:02
    pietre

    Buna Iuli, piatra pe care a avut-o fratele meu la rinichi a fost de 18 mm. Din cate stiu eu nu merge la o piatra mai mult de 20 mm.

    3
    0

  • iuliana pe 25 Iul 2012, 17:46
    piatra la rinichi

    o piatra de 27 de mm in interiorul rinichiului se poate opera prin laser sau socuri electrice?

    0
    0

  • iuliana pe 23 Iul 2012, 18:34
    pietre la rinichi

    cel care si'a spart pietrele la gral proiesti de cati mm a fost piatra? mama mea are de 27 de mm si este propusa pentru operatie.. si nu stie ce este mai bine

    1
    1

  • ali pe 3 Iul 2012, 12:56
    piatra

    Buna ziua, mi s-a descoperit ca am o piatra de 7 mm blocata pe ureter, ce asi putea sa fac sa o elimin?

    16
    4

  • mic pe 21 Iun 2012, 15:21
    procedura

    Vreau si eu sa ajung la aceasta clinica, trebuie sa merg cu bilet de trimitere de la medicul de familie? sau pot sa merg direct la medicul lor urolog? Multumesc anticipat.

    2
    6

  • alex759 pe 29 Mai 2012, 10:08
    medic excelent

    eu l-am dus pe tata la doctorita Carastoian, un medic foarte bun, numai cuvinte de lauda am la adresa dansei. lucreaza la o clinica privata pe langa Baba Novac, acolo cu ajutorul doamnei doctor a scapat de blestematele pietre la rinichi.

    0
    0

  • lilyana pe 7 Mai 2012, 11:24
    pentru florentina

    florentina eu zic sa consulti neaparat un urolog sau un nefrolog, nu lasa sa se agraveze. Iti recomand un medic bun, daca te intereseaza: Nicoleta Carastoian de la un centru privat .

    0
    0

  • piatra pe 24 Apr 2012, 11:17
    piatra la rinichi

    eu la centru Gral din Bucuresti (pe langa P-ta Alba Iulia) mi-am rezolvat problema cu pietrele si au aparatura performanta, mi-a placut ca in cateva sedinte am scapat de ele si am scapat in sfarsit de durerea aia ingrozitoare.

    0
    0

  • vali pe 9 Apr 2012, 11:53
    pentru sorin

    fratele meu si-a spart pietrele de la rinichi la gral ploiesti si e foarte multumit. recomanda la toti metoda asta si recomanda la toti cei ce sufera de asa ceva.

    2
    0

  • Florentina pe 21 Feb 2012, 04:24
    Piatra la rinichi

    Buna dimineata,am 22 ani,am si eu o intrebare ieri pe zi ma durea ingrozitor in partea stanga si ma duceam la baie din 5 in 5 min pt ca simteam nevoia sa ies iar la sf se termina cu o durere ingrozitoare acum sunt la munca de noapte si ma doare ingrozitor nu pot nici respira dar numai simt nevoia sa ies din 5 in 5 min dar tot asa cand ies la sf am o durere jos,este posibil sa am piatra la rinichi,va rog sa-mi dati un sfat ce trebuie sa fac pe adresa mea de e-mail flory_brunetik_16@yahoo.com multumesc frumos.

    3
    1

  • mili pe 20 Feb 2012, 20:09
    piatra la rinichi

    mama mea are 50 ani si a fost indrumata de toti medicii la care a fost sa mearga urgent laTG MURES pt ca are pietre la rinichi. problema e ca piatra e crescuta in rinichi sitrebuie scos cu totul si mai are si alte probleme de sanatate pe langa.Oare ce sa facem si cat ne-ar costa?

    4
    0

  • Daniel pe 15 Ian 2012, 01:46
    Pentru Silvia

    Am vazut mesajul tau, eu astazi m-am externat. Am avut pietre la rinichiul stang, am fost internat la spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, am fost operat de domnul doctor Georgescu. Un om extraordinar! Operatia a reusit, si iti recomand cu incredere acest doctor. Vreau sa iti mai spun ca nu e de glumit si de asteptat cu rinichii. Rinichiul este un organ important si crede-ma ca sunt multi "doctori" care dau sfaturi gresite si creaza probleme mari. Daca ai nevoie de numarul de telefon te pot ajuta. Nu lasa pe maine ce poti face azi. E pacat.... Sper sa te ajute si pe tine cum de altfel a facut-o si pentru mine.

    7
    1

  • silvia pe 13 Ian 2012, 12:35
    hidronefroza cu litiaza renala

    buna ziua sunt din ploiesti si am 29 de ani ,acum 2 ani am fost diagnosticato cu hidronefroza congenitala la rinichiul drept si cu pietr la rinichi(11la nr)am consultat un medic urolog si mi sa spus ca momentan nu se poate fc nimic este de interventie chirurgicala dar nu atunci el inca mai functioneaza si nu are rost sa-l scot acum.nu m-i sa recumandat niciun tratament decat sa beau lichide . acum trei luni am repetat analizele si nu au aparut nicin fel de schimbari. ma poate sfatui cineva ce sa fc pe mai departe?ce riscuri sunt se asta asa cu acel rinichi?

    3
    0

  • sorin pe 24 Sep 2011, 13:40
    piatra la rinichi

    cine si-a spart piatra cu eswl la Gral din ploiesti .Sunt buni au rezultate?s-au au aparate second hand si i-au banii la fraieri .

    2
    5

  • ada pe 30 Iul 2011, 00:04
    colica renala

    sunt in milano,luni dupamasa(cand scriu e vineri)am inceput s-a am dureri groaznice de spate(partea stanga)ce se inttindeau pe coapsa si picior in jos,doar cand am nascut am mai simtit asa durere,plangeam,nuci nu puteam respira,s-a descoperit ca am o piatra de 7mm,ce acum ein vezica urinara,ma doare cand termin de facut pipi,de urlu,iau antibiotic,si beau ceai de cozi de cirese abia astept s-a o elimin,vreau s-a vin in tara intr-o sapt dar nu stiu daca voi reusi:((((((

    3
    2

  • nae pe 27 Mar 2011, 22:40
    CUM SCAPI DE PIETRE LA RINICHI

    SINGURA METODA BUNA ESTE SPARGEREA CU ULTRASUNETE - ESWL CELE MAI BUNE REZULTATE SI CEA MAI MARE EXPERIENTA (10 000 DE CAZURI) O GASITI LA SPITALUL FUNDENI BUCURESTI LA UROLOGIE LA DOCTORITA MANU RUXANDRA SAU LA CONFERENTIARUL UNIVERSITAR MANU MARCIAN

    7
    1

  • carmen pe 10 Mar 2011, 18:41
    intrebare

    buna seara , va rog daca stie cineva despre dr manu marcian antonio daca e medic bun multumesc

    14
    4

  • carmen pe 10 Mar 2011, 18:41
    intrebare

    buna seara , va rog daca stie cineva despre dr manu marcian antonio daca e medic bun multumesc

    8
    3

  • carmen pe 10 Mar 2011, 18:39
    intrebare

    buna seara , va rog daca stie cineva despre dr manu marcian antonio daca e medic bun multumesc

    7
    0

  • DIANA pe 10 Mar 2011, 18:34
    tratament naturist

    buna seara va recomand un tratament naturist foarte bun care trebuie urmat timp de o luna se macina o mana de seminte uscate de pepene rosu dupa care se fierb in 500 ml de apa pana ramane 250ml apoi se bea in fiecare dimineta timp de 30 zile este foarte eficient tratamentul o prietena de-a mea a scapat de o piatra de 2 cm va urez multa sanatate

    1
    0

  • Delia pe 16 Feb 2011, 19:39
    pietre la rinichi

    In 2008 am avut 4 pietre de 1,9/1,1 cm. , le-am eliminat cu rowacol si multe lichide(apa plata) fara sa simt durere ; acum am de 3/2 cm. cred ca o sa recurg la tamaie in invelis de ampicilina si ceaiuri de cozi de cirese pentru ca doctorii nu au alta solutie decat bisturiul.Daca dintre voi a folosit tamaia scrieti pe acest site sau lasati mesaj la deliutza_dulcik_13@yahoo.com

    0
    0

  • elena pe 15 Oct 2010, 19:19
    operatie pietre la rinichi

    buna seara tuturor tin sa multumesc din suflet d.lui dr voinescu valentin medic urolog din cadru sp th burghele(panduri)pentru tot ce a facut pentru mine , ma ref.la operatia de pietre la rinichi (rinichiul stang) unde se gaseau 5-6 pietre de diferite dimensiuni, ,pentru bunavointa sa,de aceea va sfatuiesc sa -l contactati cu incredere pe acest om - nu ezitati .eu m am operat pe 5 oct si ma simt din ce in ce mai bine 6.mukt noroc ezitati

    0
    0

  • elena Pitesti pe 15 Oct 2010, 19:16
    operatie pietre la rinichi

    buna seara tuturor tin sa multumesc din suflet d.lui dr voinescu valentin medic urolog din cadru sp th burghele(panduri)pentru tot ce a facut pentru mine , ma ref.la operatia de pietre la rinichi (rinichiul stang) unde se gaseau 5-6 pietre de diferite dimensiuni, ,pentru bunavointa sa,de aceea va sfatuiesc sa -l contactati cu incredere pe acest om - nu ezitati .eu m am operat pe 5 oct si ma simt din ce in ce mai bine 6.mukt noroc ezitati

    2
    0

  • laura pe 26 Iul 2010, 13:18
    rinichiul stang

    ma doare rinichiul stang, am dureri insuportabile si nu stiu ce sa fac, la medic nu as vrea sa apelez din motive personale , durerile aceste le am cam de 2 zile, ma durat o zi intreaga si imi trecuse acum din nou a inceput sa ma doare, mi-a venit si menstruatie, ciclul meu nu este regulat, acum nu stiu din ce cauza ma doare..., cine stie ceva , sa ma ajute si pe mine cu un sfat, va rog, multumesc

    3
    0

  • stelian pe 5 Iul 2010, 10:18
    piatra la rinichi

    buna eu am 3 piatre la rinichil sting si nu functioneaza decit 22 la suta medikul mia spus ca trebue sa mil scoata afara si trebue sa ma decid daca il scot sau nu. ce sfat imi dati am 35 de ani si ma intrb daca ma poate ajuta cineva ce decizie sa iau va rog din suflet sami raspundeti peadresa de email rotariu_@rsc.com va multumesc sanatate la toti

    0
    2

  • anca pe 16 Mai 2010, 12:44
    pietre la fiere

    buna.daca stie cineva cum se pot elimina pietrele de la fiere astept o reteta sau ceva anume pe email farkas_1987@yahoo.com

    0
    0

  • Racloro pe 11 Oct 2009, 09:58
    Dureri

    Am 27 de ani si am fost diagnosticat cu calcul pielic de ~2cm cand merg mai mult de 5 min, ma dor testicolele tare tare , ma opresc din mers, si cica e recomandat sportul, cum dreacu? Dupa eliminare prin operatie clasica , sper sa nu mai fie asa ! Stau acum si ma gandesc , pe la 18 ani vorbea lumea de sanatate , si eu ma intrebam in gandul meu ce e aia? Daca aveti ceva recomadari id ul meu este racloro1@yahoo.com

    0
    1

  • Toni pe 10 Oct 2009, 20:41
    Ce a functionat la mine

    Am avut o criza la rinichi si dureri cumplite. Dupa 2 zile am fost la spital unde mi-au facut injectii cu nospa (ajuta la dilatarea rinichiului) si ketorol (calmant). Durerile mi-au scazut considerabil. Am facut aceste injectii timp de 2 zile, de 2 ori pe zi. Dupa 1 zi de tratament am eliminat 2 pietre, una din rinichiul stang si una din dreptul. Apoi am facut o urografie si nu a mai aparut nici o piatra. Unele pietre sunt radio-transparente si de aia nu se vad la ecografie sau radiografie si trebuie urografie. Mentionez ca in fiecare seara am facut o baie calduta (40 grade) timp de o ora. Se calma durerea si puteam dormi. IMPORTANT: atunci cand aveti criza sau va doare nu consumati lichide pt ca inrautatiti situatia. Nici citricile nu sunt recomandate cand aveti dureri. Daca pietrele sunt mai mari si nu se pot elimina atunci se recomanda operatia numita endoscopie - se baga o tija prin organ pana la piatra, unde se sparge. Se face anestezie locala si nu doare deloc. Dureaza 10 min operatia. Dupa ce scapati de dureri/piatra TREBUIE sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi. Daca respectati acest sfat sigur nu veti mai avea probleme pt ca nisipul se elimina si nu apuca sa se formeze pietre. Sanatate!

    4
    0

  • sarbu luminita pe 2 Oct 2009, 21:13
    rinichi in forma de potcoava

    Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Fratele meu a descoperit ca are malformatie congenitala la rinichi si pietre. Ar trebui sa se opereze, dar nu se stie care este riscul, daca e mai bine sa se trateze in continuare sau pot fi asezati rinichii in pozitie normala. Daca stie cineva un doctor care ne poate ajuta, care a mai facut operatii similare, va rog sa ma contactati pe adresa de mail. Multumesc.

    1
    3

  • Paicu Angelu pe 25 Sep 2009, 09:32
    piatra la rinichi sau altceva !!!

    Am 21 de ani. Am o problema cu urinarea, mi se intampla foarte des in special dimineata. Imi vine sa urinez dar nu o pot face.ma confrunt cu aceasta problema de aprox 2 ani.Beau multe ceaiuri dar degeaba. E vorba de pietre sau alta comlicatie? Va rog dati-mi un sfat (gigelu_thebest@yahoo.com) Va multumesc !

    6
    2

  • MARIA pe 16 Sep 2009, 17:00
    CRIZE GROAZNICE DE RINICHI

    de un an ma confrunt cu dureri si crize mari de rinichi,nu as dori nici la cei mai mari dusmani sa tr prin ce am tr eu,si nici sa nu ajunga vreodata pe mina medicilor urologi din pitesti,am fost la trei medici aici in pitesti si renumiti ca urologi buni,nu stiu fratilor cum au ajuns acestia in sp judetean ca nu au habar sa-ti puna un diagnostic s-au cel putin nu mi-au vz ca av o piatra de 20mm,rusine sa le fie,am cheltuit o gramada de bani,fiindca mi-au cerut de la obraz,si pe linga toate astea si durerile care le aveam dl Bajan Flavius'ma trimitea sa aranjez cu asistenta sefa sa-i umplu buzanaru cu bani sa ma interneze rusine.......

    3
    0

  • elena pe 15 Sep 2009, 21:44
    criza de rinichi

    CEI CARE AV PROBLEME CU RINICHII,MERGETI LA SP PANDURI SINT MEDICI FOARTE BUNI,SI COMUNICATIVI,SINT DIN PITESTI SI AM AV O PIATRA DE 9MM,DOMNUL DOCTOR BADESCU ESTE UN OM NEMAIPOMENIT II MULTUMESC PE ACEASTA CALE DIN SUFLET,DUMNEZEU SA-I DE-A TOT BINELE DIN LUME.

    2
    0

  • claudiu pe 9 Sep 2009, 16:38
    cum sa scapi de pietrele de la rinichi !!!

    si rinichii mei produceau pietre frecvent.puteti scapa de ele printr-un tratament frecvent cu ALOE VERA PLUS distribuit GNLD International S.R.L. Bucuresti Romania(consumati cate o linura din acest produs dupa fiecare masa .de 3 ori pe zi.de preferat sa nu incetai tratamentul dupa ce terminati prima sticla...sfatul meu...continuati si consumati cat mai multe sticle.)

    0
    0

  • lumi pe 2 Sep 2009, 09:37
    piatra la rinichi

    EU AM FACUT UN EOGRAF SI MA DIAGNOSTICAT SI PE MINE CU PIATRA LA RINICHI DE MARIMEA DE 59MM CEA MAI MARE DOCTORUL A ZIS CA NU ESTE NEVOIE DE NICI UN TRATAMENT DOAR SA BEAU F MULTA APA ESTE POSIBIL? CA MI SE PARE F MARE ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA VA MULTUMESC

    3
    1

  • bebelusha pe 26 Aug 2009, 12:48
    calcul renal

    Buna, eu tocmai am iesit din spital. Am avut o piatra de 0,9 mm la rinichiul stang (mai facusem si acum 8 ani piatra la acelasi rinichi si m-au operat) si am facut o sedinta de ESWL care a durut ingrozitor, insa doctorul mi-a zis k piatra s-a spart. M-a tinut pe antibiotice si Uriclar. Mi-a recomandat in primul rand sa ma ingras neaparat deoarece fiind prea slaba am facut ptoza renala gr 1 la rinichiul drept( adik e rinichiul cazut putin), sa beau 2,5 litri ceai diuretic pe zi, fara dulciuri, fara ciocolata, sa evit bauturile acidulate, rosiile, carne cat mai putina si lista poate continua. Cine are astfel de probleme, sa nu amane vizita la medic,deoarece pot aparea complicatii. ESWL-ul ne poate scapa de operatie.

    0
    2

  • ELENA pe 22 Aug 2009, 03:39
    PIATRA LA RINICHI

    CIAO SUNT ELENA LA VARSTA DE 14 ANI AM AVUT PRIMA PIATRA ACUM AM 20 SI DIN NOU ACEASTA PIATRA.UN ARTICOL BINE REUSIT POT SPUNE BRAVO PT TOTI CE VIZITEAZA ACEST ARTICOL.

    0
    0

  • octavian pe 17 Aug 2009, 10:14
    piatra 5mm

    buna ziua! aseara am av o colica renala si azi la eco mi-au descoperit i piatra de 5mm! este o piatra mica sau e ceva grav????

    6
    3

  • alexandru pe 13 Aug 2009, 18:46
    hidronefroza si pietrele la rinichi

    am 18 ani si anul trecut am fost diagnosticat cu hidronefroza la rinichiul drept si pietre la cel stang.am fost operat pe ambele parti iar acum am din nou pietre.va rog pe cei care stiti sa-mi recomandati si mie un tratament naturist cat mai curind posibil.

    3
    5

  • Anonim Ion pe 7 Aug 2009, 18:09
    Cum sa previi aparitia pietrelor

    Bea cat mai multe lichide .. (cat mai multa bere .. ,sucuri naturale , etc ,..) .. sa eviti apa minerala .. deoarece ea va ajuta la aparitia pietrelor... :)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod