Spirulina - sursa de sanatate si vitalitate

Inositolul pastreaza ficatul sanatos si un echilibru adecvat al colesterolului in sange.

Niacina este un angent ce contribuie la scaderea colesterolului. Este o substanta deosebit de importanta pentru sanatatea creierului.

Vitamina B2 sau riboflavina, asa cum mai este cunoscuta, previne aparitia problemelor de vedere si protejeaza pielea impotriva aparitiei eczemelor.

Vitamina B1, sau tiamina, mentine un nivel adecvat al glucozei in sange. O deficienta serioasa de tiamina poate fi fatala.

Vitamina E pastreaza sanatatea inimii si a vaselor sanguine si intarzie procesul de imbatranire.

Beta-carotenul este un foarte puternic atioxidant.
Luptand impotriva radicalilor liberi, previne imbatranirea prematura si are un rol protector impotriva aparitiei cancerului. 100 grame de spirulina contin 140 miligrame de beta-caroten, de aproximativ 10 ori mai mult decat 100 g de morcovi.

Pe langa vitaminele deosebit de benefice pentru organismul uman, spirulina contine in jur 14 minerale, printre care: calciu, potasiu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier, fosfor. Este o foarte buna sursa de fier (110 mg de fier la 100 g spirulina), fiind recomandata persoanelor care sufera de anemie feripriva.


Spirulina este un supliment deosebit de folositor celor care doresc sa scape de kilogramele in plus. Fiind atat de bogata in vitamine, minerale, amino-acizi si saraca in grasimi, spirulina ofera organismului nutrientii necesari intr-o cura de slabire. Pe de alta parte, aceasta minuscula alga prezinta marele avantaj de a oferi senzatia de satietate. Din aceasta cauza, suplimentele de spirulina se iau inaintea mesei.

Si persoanele care isi doresc sa se ingrase pot folosi spirulina. Pentru ca in unele cazuri absorbtia nutrientilor este impiedicata de forma in care acestia se gasesc in alimentele consumate, unele persoane pot prezenta deficiente care ingreuneaza cresterea in greutate.
In astfel de cazuri, suplimentele se consuma dupa masa.

"Mai mult" nu inseamna "mai bun", lucru care este valabil si in cazul suplimentelor de spirulina sau oricare alt tip de supliment alimentar. Respecta intotdeuna recomandarile primite la farmacie sau plafar si citeste indicatiile de pe ambalaj si prospect.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • putintelu v pe 12 Mar 2009, 13:25
    spirulina

    foarte bun articol pentru sanatate in care oml trebuie sa inteleaga ca trebuie sa ne adaptam mersului si sa mancam sanatos si tratamente naturiste

    0
    0

  • ofra pe 5 Mar 2009, 19:44
    achizitionare

    Buna seara, Sunt Ofra din Israel.Am citit acest articol si sunt convinsa de beneficiile acestui preparat. Cum il pot achizitiona? Eu voi suporta costul transportului. Va multumisc anticipat. Ofra

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod