Simptome care apar pe piele și indică prezența unei boli de inimă

Deși poate părea ciudat, bolile de inimă sunt adesea diagnosticate de dermatologi. Acest lucru are loc pentru că primele semnale de avertizare timpurie ale bolilor de inimă apar mai întâi pe piele. Iată câteva dintre cele mai comune simptome care apar pe piele și indică prezența unei boli de inimă!

Cum poți identifica prezența unei boli de inimă prin semnele care apar pe piele?


1. Mâini și picioare umflate


Bolile de inimă pot determina reținerea de lichide la nivelul mâinilor și picioarelor. Dacă începi să observi că picioarele și mâinile se umflă și nu ai nicio explicație, asigură-te că vorbești cu un medic, pentru a te ajuta să determini cauza.

2. Piele învinețită


Deși pielea care se învinețește nu reprezintă un motiv de îngrijorare dacă ai stat în frig pentru o perioadă de timp. Dacă nu ai făcut nimic care să producă acest efect, atunci poți începe să te îngrijorezi. Pielea învinețită poate fi un simptom al unui vas de sânge care este blocat sau al unei probleme cu colesterolul.
Pielea se învinețește deoarece îi lipsește oxigenul. Această problemă necesită atenție medicală, deoarece poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace. Dacă simptomele nu dispar, asigură-te că mergi la doctor cât mai repede.

3. Depozite de colesterol


Acestea se regăsesc de obicei în jurul colțurilor ochilor, în spatele picioarelor sau palmelor. Depozitele de colesterol se vor forma în cazul în care nivelul de colesterol nu se află în limitele normale, așa că ar trebui să programezi o consultație la medic dacă le observi.

4. Linii sub unghii


Liniile sub unghiile tale sunt adesea rezultatul unei traume la nivelul degetelor. Cu toate acestea, dacă știi că degetele tale nu au suferit de curând niciun fel de leziuni, acesta ar putea fi un alt simptom al bolilor de inimă. 

5. Umflături și noduli pe piele


Umflăturile sau nodulii de pe piele se numesc depozite de proteine. Acestea pot fi adesea un simptom al unei proteine care se formează într-unul dintre organele principale, cum ar fi inima.
Consultă-te cu dermatologul tău pentru a determina cauza exactă a acestor umflături.

6. O iritație cu textură ceroasă


Dacă începi să observi o erupție cutanată care constă într-o grămadă de umflături ceroase la un loc, ar trebui să îi acorzi atenție. Deși poate părea o simplă iritație sau erupție cutanată, un astfel de grup de umflături reprezintă o altă formă a depunerilor de colesterol. Aceste depuneri pe piele reprezintă un semn al diabetului sau al nivelului de colesterol care este extrem de ridicat.

7. Decolorare la nivelul mâinilor și picioarelor


Te poți gândi că ai o simplă vânătaie sub piele, dar poate fi și o leziune Janeway. Această decolorare nu este dureroasă și nu durează foarte mult, dar, din păcate, poate fi un simptom al unei infecții a inimii.

8. Noduli la nivelul degetelor


Dacă observi noduli dureroși, adesea numiți noduli Osler, pe degetele de la mâini sau de la picioare, ar trebui să faci mai multe analize pentru a investiga prezența afecțiunilor cardiace. Aceste umflături nu durează de obicei foarte mult timp, dar pot fi un semn al unei afecțiuni cardiace sau al endocarditei infecțioase.

9. Unghii curbate


Acestea pot reprezenta modul în care unii oameni au unghiile, dar pot fi, de asemenea, un semn al unei infecții sau boli de inimă. Cel mai ușor îți vei da seama de cauza curburii unghiilor cu ajutorul unui medic. 

Nu aștepta până când este prea târziu.
Dacă observi oricare dintre aceste simptome la nivelul pielii, este important să te consulți cu un dermatolog sau medic de familie cât mai curând posibil. Acesta va putea să te ajute să pui un diagnostic problemei sau să îți recomande specialistul potrivit dacă este nevoie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod