Respirația urât mirositoare. Cauze și sfaturi de prevenție

Respirația urât mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halitoză, afectează 1 din 4 persoane din întreaga lume.

Este important să avem grijă de sănătatea noastră orală și să ne menținem gura hidratată, deoarece, în caz contrar, poate provoca situații inconfortabile și anxietate.

Poți folosi unele remedii naturiste acasă pentru a-ți menține respirația proaspătă, dar dacă aceasta este o problemă constantă pentru tine, atunci este recomandat să mergi la medicul dentist.

  • Iată 5 cauze ale respirației urât mirositoare și sfaturi pentru a o preveni:

 

Îndepărtează pietrele de pe amigdale


Pietrele amigdalelor sunt acele mici pete albe situate pe amigdalele tale. Cu greu se văd, deoarece sunt ascunse înăuntru.

Acestea provoacă respirație urât mirositoare, deoarece atrag bacteriile și sunt formate din microbi.

Câteva dintre modalitățile naturiste de a rezolva această problemă sunt să folosești apă de gură, să faci gargară cu oțet de mereu, gargară cu apă sarată caldă și să folosești ață dentară de joasă presiune care poate ajuta la oprirea formării pietrelor.

Nu sări peste micul dejun


Micul dejun este cu adevărat cea mai importantă masă a zilei pentru corpul tău, inclusiv pentru respirație.

Un studiu arată că adolescenții care sar peste micul dejun suferă de halitoză mai mult decât cei care o fac.

Este important să consumi un mic dejun sănătos, cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi salata verde, mere, iaurt, lapte și tot felul de alimente bogate în fibre.

Respiră pe nas


Respirația pe gură poate provoca respirația urât mirositoare cronică, deoarece influențează producția de salivă. De aceea, respirația pe nas este o alegere mai inteligentă, deoarece ajută la creșterea umidității din aerul pe care îl respiri.



Pe lângă asta, are și alte efecte secundare care pot avea un impact negativ asupra sănătății orale. Poate produce boli ale gingiilor, poate provoca stres și anxietate și poate micșora maxilarul. Conform unui studiu, chiar și copiii pot suferi de respirație urât mirositoare dacă respiră pe gură.

Bea apă după ce ai mâncat alimente puternice


Consumul de alimente puternice poate provoca respirația urât mirositoare, deoarece substanțele lor chimice străbat fluxul sanguin până la plâmâni și, ca urmare, ies prin respirație. Cu toate acestea, există întotdeauna o soluție pentru respirația urât mirositoare dacă decizi să mănânci aceste alimente.

  • Ce să faci:


Alimente picante: Consumă gumă de mestecat fără zahăr după ce ai terminat de mâncat
Cafea: Bea apă înainte și duoă masă pentru a clăti compușii
Pește: Adaugă lămâie înainte de a începe să mănânci.

Folosește ață dentară pentru a îndepărta tartrul


Deși o vizită la un stomatolog pentru eliminarea tartrului este benefică, ea poate fi de folos doar temporar, deoarece bacteriile pot intra întotdeauna când mâncăm și bem.

De aceea, folosirea aței dentare poate fi o modalitate bună de a elimina tartrul de pe dinți și de a preveni respirația urât mirositoare. Aceasta ajută la îndepărtarea tuturor particulelor care s-au blocat între dinți.



Ia în considerare și clătirea gurii, deoarece aceasta poate elimina bacteriile.

Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod