Cum scapam de alergii?

O "alergie" este o sensibilitate la ceva ce, in mod normal, nu ridica probleme medicale. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina), experimentezi senzatii de stranut...
O "alergie" este o sensibilitate la ceva ce, in mod normal, nu ridica probleme medicale. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina), experimentezi senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi. Alergenii clasici includ matreata de animal, polenul, praful, acarienii si mucegaiurile.

Termenul medical pentru simptomele alergiilor nazale este de "rinita alergica" ("rinita" vine de la cuvantul "rhinos", din greaca veche, care inseamna nas, si "itis", insemnand inflamare).

"Rinita alergica sezoniera" descrie alergiile nazale care se schimba odata cu sezoanele, din cauza polenului plantelor.
La aceste persoane, simptomele vin si pleaca in functie de sezoanele de polen ale anumitor copaci, ierburi si buruieni. Nivelul de polen al acestora poate varia de la o zi la alta, depinzand de anumiti factori, inclusiv vremea. Nivelul crescut de polen poate afecta, in schimb, severitatea simptomelor.

Sfaturi pentru a face fata alergiilor


  • Incearca sa stai in interior intre orele 5 si 10 dimineata.
  • Dupa ce ai fost afara, schimba-ti hainele (dar nu in dormitor) si fa rapid un dus. Polenul din aer poate fi colectat de haine si par.
  • Evita curatarea chimica a hainelor.
  • Tine ferestrele inchise.
  • Tine cont de monitorizarea tipurilor de polen si organizeaza-ti activitatile in functie de acestea.
    Zilele uscate, vantoase, mai ales dupa o zi ploioasa, pot fi deosebit de bogate in polen.
  • Foloseste aerul conditionat si schimba filtrele des.
  • Nu fuma in casa. Fumul de tigara este iritant si poate intensifica simptomele alergiilor.
  • Cand conduci, tine geamurile inchise si foloseste aerul conditionat (setat pe recirculare), pentru reducerea expunerii la polen.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iulia pe 16 Mar 2016, 15:58
    Alergie la mucegai

    In perioada iernii mucegaiul si-a facut aparitia in casa mea, asta fiind o problema pentru mine deoarece am alergie la mucegai si nu numai. O prietena mi-a recomandat o crema antialergica, numita Hay Max, pe care mi-o aplic la nas, spunandu-mi ca ma va ajuta cu siguranta. Nu eram convinsa de acest lucru, dar, am o luna de cand o folosesc si chiar ma ajuta. Eu, clar, o recomand! Am gasit crema aici https://www.longeviv.ro/hay-max la un pret destul de ok, dar, am inteles ca se gaseste si in Sensiblu.

    0
    0

  • Rodica pe 26 Mai 2014, 20:54
    alergie

    Buna ziua sunt Rodica si sunt alergica ... mai exact niste bubite ...ma mananca si nu stiu ce sa fac! am foarte multe..pe toata pielea! imi puteti da niste sfaturi pentru asta?

    0
    0

  • robert pe 8 Iun 2012, 14:09
    alergii, astm, sinuzita, migrene

    buna ziua.vin in intampinarea dvs.cu recipientul neti pot si spalaturile nazale cu solutie salina care amelioreaza si ajuta natural spre vindecarea multor afectiuni ca : alergii, febra fanului,stranut, secretii, mancarimi la ochi, guturai,alergie la mucegai,alergie la praf,par,astm, sinuzita cronica,puroi,mucus excesiv,cruste,iritatie,mancarimi, nas infundat,nas uscat, dureri de sinus,dureri cap,migrene,raceli frecvente,tuse,gat rosu,gat iritat,infectii la gat,mucus,rinita la sarcina femei gravide,post nazal, etc.se simt efectele uimitoare dupa a doua sedinta.recipient neti pot aduc pe baza de comanda din sua pret 150 ron predare personala sau + 10 ron cost taxe coletarie prin posta romana catre alta localitate. am in stoc ! contact : Email: robi_sony@yahoo.com Telefon: 0741044238

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod