Cum protejezi pielea bebelusului in anotimpul rece

Esti o proaspata mamica si probabil ca te simti asaltata din toate partile cu tot felul de sfaturi si de informatii pe care pana acum nu ai avut de unde sa le afli. Poate ca, pana in momentul in care ai ramas insarcinata, subiectul "aparitia unui bebelus" ti s-a parut destul de indepartat si, ca atare, nu ai acordat o foarte mare atentie paginilor intregi de articole cu sfaturi pentru tinerele mame. Acum insa ai nevoie de un arsenal intreg de sugestii, mai ales ca anotimpul rece poate ridica numeroase probleme de sanatate, atat pentru tine, cat si pentru micutul tau... Spre exemplu, cum protejezi pielea bebelusului de frigul de afara?...

Schimbarea anotimpurilor poate fi destul de dificil de suportat pentru pielea sensibila a unui nou-nascut.
Cu atat mai mult cu cat gerul iernii poate aparea uneori brusc si poate dura zile intregi, fara nici un fel de griji... In aceasta perioada, trebuie sa fii cu ochii in patru si sa apelezi la cele mai bune solutii pentru micutul tau. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa il impiedici pe cel mic sa fie deranjat de intemperii...

Pentru pielea delicata a prichindelului, cumpara numai sapunuri si lotiuni create special pentru pielea lui si, in mod special, care nu contin parfum. Parfumul, chiar daca in cantitati mici (cel putin asa credem noi, deoarece pielea noastra, matura, nu are de suferit din aceasta cauza) poate duce la iritatii, pe care doresti sa le eviti, nu-i asa?...


Aplica in mod generos cantitati impresionante de crema hidratanta si alifie pe pielea micutului, in special in zonele in care aceasta are un aspect uscat.

Un sfat foarte important este acela de a reduce numarul si frecventa bailor cu care il rasfeti pe bebe - evita baile zilnice si, in clipa in care "te inhami" la aceasta operatiune, nu petrece mai mult de 10 minute spalandu-ti copilul in apa calduta.

Foloseste o crema emolienta, care sa sporeasca necesarul de hidratare a pielii, si, de asemenea, sa il ajute pe bebelus sa respire mai usor in timpul noptii.

Nu iti "infofoli" copilul in hainute prea stranse! Numeroasele straturi de tesatura il pot face sa transpire, ceea ce va duce, aproape automat, la iritatii ale pielii.
Insa trebuie sa gasesti un echilibru intre a-l imbraca prea gros sau prea subtire, deoarece cu hainutele prea subtiri risti sa expui pielea prichindelului la intemperiile vremii. Imbraca-l in hainute din material usor, care pot fi scoase cu usurinta sau peste care poti adauga alte hainute, daca vremea impune acest lucru.

Stiu ca, o data ce ai devenit mamica, nu mai acorzi o importanta foarte mare pielii tale, grijile tale cele mai multe indreptandu-se spre micut. Nu uita insa ca si tenul tau are nevoie de cat mai multa hidratare in anotimpul rece, astfel incat o crema de acest tip este foarte nimerita pe noptiera de la capatul patului tau. Ca sa nu mai spun despre crema pentru maini, cu glicerina, esentiala iarna...


Daca se intampla sa sesizezi probleme care te ingrijoreaza in ceea ce priveste sanatatea pielii puiului tau sau vrei doar sa stai linistita, iti recomand sa nu neglijezi vizita la medicul dermatolog. Pe langa faptul ca te vei simti mult mai usurata dupa aceea, afland parerea unui specialist, poti primi si noi sugestii pentru alte probleme dermatologice de care ar putea suferi bebelusul tau in viitor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod