Beneficiile renuntarii la fumat

De indata ce renunti la fumat, corpul tau porneste in marea calatorie a recuperarii... Reintoarcerea la stadiul de nefumatoare inseamna beneficii de care pana acum nu te puteai bucura. Si nu vorbim aici doar de aspectul financiar (sa nu ne amagim insa, este unul foarte important...), dar in special de starea ta de sanatate, care se va imbunatati in mod vizibil si semnificativ. Iata care sunt schimbarile prin care trece organismul tau si cat de bine te simti cu fiecare tigara pe care nu o mai fumezi...

Dupa 20 de minute

Presiunea sangelui si pulsul revin la normal, iar circulatia periferica (a mainilor si a picioarelor) se imbunatateste semnificativ.

Dupa 8 ore

Nivelul oxigenului din organism revine la normal, iar sansele de a face un atac de cord incep sa scada.


Dupa 1 zi

Tot monoxidul de carbon a fost eliminat din organism, iar plamanii incep sa elimine mucusul si mizeria acumulate. In aceasta etapa a procesului renuntarii la fumat, tine minte sa inspiri cat mai adanc atunci cand simti ca "pofta" de tigara te loveste si sa bei cat mai multa apa.

Dupa 2 zile

Dupa 2 zile fara fumat, nu mai exista urme de nicotina in organismul tau, iar simtul olfactiv si cel gustativ se imbunatatesc. Simptomele de "sevraj" ating punctul lor culminant in a doua sau a treia zi de cand ai renuntat la tigari, astfel incat este recomandabil sa bei cat mai multa apa, sa fii hotarata si sa te concentrezi asupra ideii ca acestea vor disparea, inevitabil.

Dupa 3 zile

Astazi s-ar putea sa fie cea mai dificila zi pentru tine, in ceea ce priveste poftele si simptomele fizice pe care le vei resimti...
Tine minte ca nu vei trece o vesnicie prin aceste stari! Ca atare, incearca sa iti gasesti activitati care sa te mentina cat mai ocupata si, din nou, bea cat mai multa apa. In doar trei saptamani, aceste pofte vor fi o amintire urata, asa ca nu ai nici un motiv sa nu fii optimista si sa nu privesti cu vointa si incredere mai departe!

Dupa 4 zile

Te simti nelinistita si parca golita pe interior. Organismul tau tanjeste dupa nicotina si poti resimti acest lucru sub forma poftei de mancare - bea cat mai multa apa posibil si ai grija sa ai la indemana, pentru orice eventualitate, si o gustare sanatoasa. Nu uita nici de aspectul intretinerii fizice - este crucial! Fie ca vorbim aici de o plimbare prin parc sau de o sedinta de fitness, incearca sa integrezi sportul in viata ta!

Dupa 5 zile

Deja simti ca poti respira mai usor, iti simti privirea mai clara si tenul mai curat.
De asemenea, nivelul tau energetic este mai ridicat. Transforma intr-un obicei utilizarea unei tehnici de relaxare in fiecare dimineata si seara.

Dupa o saptamana

Somnul ar trebui sa iti revina la normal dupa acest interval de timp. Probabil ca te va durea mai mult decat de obicei gatul sau vei tusi mai mult decat o faci in mod normal, deoarece plamanii tai elimina treptat mizeria acumulata de-a lungul anilor.

Dupa 2 saptamani

Vasele de sange din organism incep sa se deschida din nou, iar circulatia sanguina se imbunatateste tot mai mult. Nu mai obosesti la fiecare pas, iar exercitiile fizice incep sa fie tot mai usor de realizat - redescoperi bucuria de a face miscare! In urmatoarele luni vei simti tot mai accentuat senzatia de usurare si de bunadispozitie asociate cu renuntarea la fumat, iar nivelul tau energetic va creste tot mai mult.


Dupa 3 pana la 9 luni

Dificultatile resimtite la respiratie, tusea, respiratia sacadata si "haraita" incep sa dispara. Capacitatea si eficienta pulmonara cresc cu 5-10%.

Dupa 5 ani

Riscul de a suferi un infarct scade pana la aproximativ jumatate fata de un fumator.

Dupa 10 ani

Riscul de a dezvolta cancer pulmonar scade pana la jumatate fata de un fumator, iar riscul de a suferi un atac de cord este comparabil cu cineva care nu a fumat niciodata.
 

Comentariile 1-50 din 76

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniel pe 12 Iun 2015, 00:48
    Nefumator

    M-am lasat de 3 luni de tigari. Cel mai mult imi place ca am scapat de mirosul ala penal,de tusea ordinara de dimineata si de mirosul din gura. Intradevar tigariile dauneaza grav sanatatii si noi ne lasam condusi de o substanta numita nicotina.... Cei care le fabrica au imperii pe spatele nostru plus ca baga ceva foarte cancergien in ele in ultima vreme !! LASATI_VA DE TIGARI,nu va lasati victime sistemului !!

    2
    0

  • boldurse pe 29 Ian 2015, 10:19
    Nicorix

    Pe mine produsul asta ma ajutat sa mai reduc din numarul de tigari zilnic. Adevarul e ca e destul de greu sa renunti definitiv la tigari, tot ai mai trage cate una:). Poate pe viitor o sa scap definitiv de acest viciu.

    2
    1

  • victor pe 9 Iun 2014, 20:02
    fumat

    m-am lasat o data 6 luni, apoi 8 ani, apoi 3 luni. acum incerc sa ma las din nou. e treaba de viata si de moarte. de dim am fumat un sfert de tigara , apoi am stins-o. placerea e mare cand fumez, dar imi strica tooata ziua, chiar si o singura tigara,

    0
    1

  • ionut pe 27 Ian 2014, 14:38
    fumatul combatut

    Am fumat aprox 20 de ani iar cand am vrut sa renunt, m-am lovit de o ,, bariera,, peste care nu putea trece. Intr-o zi, un prieten mi-a sous ca s-a lasat de fumat , lucru ce m-a lasat ,, masca,,. Mi-a povestit cum a reusit, precum ca ar fi citit o carte, bla, bla, bla. Nu l-am luat in serios, dar dupa un timp am mai auzit pe cineva ca s-a lasat citind aceasi carte. Am cautat cartea pe net, am printat-o si am plimbat-o cu masina vreo 6 luni.Imi era frica sa o citesc, credeam ca voi pierde timpul, nimic mai mult. Pana la urma, m-am apucat de ea, hotarandu-ma sa ma las de fumat. Surpriza! Cand am ajuns spre finalul cartii, NU AM MAI PUTUT FUMA! Cartea se numeste ,, in sfarsit nefumator,, si o recomand din suflet tuturor celor ce doresc sa renunte la acest viciu. Nu implica costuri, se poate citi online, se poate printa, nu aveti ce pierde daca o cititi.

    4
    0

  • margo pe 5 Ian 2014, 23:32
    vreau sa ma las!!!

    Am 25 ani fumez de 8 ani si vreau sa renut la acest viciu am observat tenul meu este m-ai uscat m-ai palida simt ca obosesc repede. Nu ar fi nici o problema pot sa ma las am atat vointa dar locuiesc cu parintii mei si ei sant fumatori!! nu stiu cum sa fac daca stau in camera o sa zica ca nu vreau sa stau cu ei etc!!

    5
    0

  • Fost viciat pe 22 Nov 2013, 21:01
    Chestiune simpla : ai vointa, reusesti !

    Am deja 2 saptamani de cand intr-o dimineata, dupa 3-4 fumuri de Winston, am aruncat pe fereastra mizeria...fara regrete, fara remuscari, asa, pur si simplu...am fost un fumator veritabil, constant, 30 de ani de zile, cate 1 pachet pe zi...in ultima perioada respiram mai greu, tuseam rau noaptea...acum, e mult mai bine...locuiesc la etajul 4...in prima saptamane de dupa, cand ajungeam sus, eram terminat...astazi, in ziua a 14-a simt ca nici n-am urcat...bafta tuturor...aaaaa, sa nu uit...economia e de 400 lei...

    1
    0

  • ASA IOnIOn pe 9 Oct 2013, 17:19
    lasatul de fumat..

    Am o oarecare experienta de fumator. Peste 40 de ani. Si m-am lasat de fumat de ceva timp- nu numar orele,zilele sau saptamanile de cand am renuntat. Nu ma intereseaza,sincer. Daca m-am lasat ,m-am lasat si gata. Mama mea s-a lasat de fumat cand a iesit la pensie,dupa o viata de fumatoare serioasa.... Pur si simplu intr-o zi ,eram la o cafea de dimineata, as spus " eu nu mai simt nici o placere sa mai fumez".....Si din clipa aceea nu a mai pus gura pe vreo tigara. Asta s-a intamplat acum 30 de ani.... Cred ca ar trebui sa o luam toti fostii sau actualii fumatori ca exemplu. Atat .

    6
    0

  • Alexandra pe 6 Iul 2013, 15:43
    Carte

    Cititi cartea In sfarsit nefumatori! de Allen Carrer:) Nu exista NU POT, ci NU VREAU

    3
    0

  • zamfir pe 28 Iun 2013, 18:28
    vreau sa incerc si io.!

    buna tuturor am 21 de ani si vreau sa va zic k am incercat decateva ori sa ma las si io de tigare la randul meu am fumat si io totate porcariile stiti ce vreu sa zic dar nu este placut la inceput nuti dai seama ca crezi k e bine dar mai tarziu regretii am terminato cu anturaju de aproape un an si chiar ma simnt foarte bine si mintal dar si fizic acum de vreo cateva ori incerc sa las si tagarile dar nu e usor. vreau mai mult sa incerc din cauza ca am inceput sa nu ma simnt bine deloc. O sa incerc din toate rasputerile si sperc ca va fi bine ptr ca stiu ca asa este. suces la toate lumea care e deacord cu mine '' NO FUM'' !!!!!

    2
    0

  • andrei pe 21 Iun 2013, 19:39
    am 4 saptamani fara tigara

    buna ziua am o intrebare : m-am lasat de fumat de 4 saptamani dar am o problema cu gatul , ma deranjeaza foarte tare , am o stare de amorteala continuua ma dor muschii gatului din prima zi de cand am lasat tigarile si pana acum si in plus expectorez ceva maro in saliva .Este normal sa am starile astea ?

    8
    0

  • Ema pe 18 Iun 2013, 14:21
    Daca vrei cu adevarat, chiar se poate !!! si fara suferinta..

    Am fumat 30 ani, pana la un pachet de tigari pe zi.Nu credeam ca am sa pot sa ma las de fumat. Si asta pentru ca mie imi era si draga tigara.Auzeam mereu povesti spuse de cei care au reusit cu vointa sa renunte la viciu. Insa nu crdeam ca si eu la un moment dat voi avea aceeasi putere. Am avut cateva incercari esuate, initial m-am laudat in tot judetul, apoi am inceput sa mint, sa fur, pana am recunoscut ca nu pot.Simteam pe zi ce trece ca nicotina imi face rau, mai ales cu trecerea anilor. Respiratia imi era parca mai greoaie, cand raceam aveam un suierat in piept, insa incercam sa nu ma gandesc prea mult la acest aspect. In primavara acestui an, m-am imbolnavit de bronsita cronica obstructiva ( cred ca eram bolnava mai demult ), am mers la un spital de boli de plaman si mi s-a confirmat faptul ca 30% din bronhii erau inactive si ca fumatul agravau intr-un mod accelarat sanatatea plamanilor mei. Atunci, m-am hotarat cu adevarat ca trebuie sa renunt la acest drog. Sanatatea mea era mai importanta iar cei dragi aveau prea mare nevoie de mine. A doua zi dimineata ( 15 aprilie 2013 ) am fumat ultima tigara.Nu a fost greu ptr. ca am citit si cartea lui Allen Carr care m-a ambitionat sa raman o invingatoare in lupta mea cu monstruletul Nicotina. Acum dupa 2 luni, aproape ca nu ma mai gandesc, sunt sanatoasa, respir usor, mi-a revenit culoarea de piersica in obraji, aproape ca au disparut cearcanele. Ma simt mai tanara cu 10 ani.. Multumesc cerului pentru ajutor. Intr-adevar se poate, insa trebuie sa vrei cu adevarat !

    9
    1

  • Ana pe 4 Iun 2013, 11:49
    4 zile fara nicotina

    Implinesc 27 ani peste 5 luni , fumez de 12 ani si pt prima oara incerc sa las tigarile ...sunt deja in a 4 a zi fara nicotina , am un mare ghinion ca job-ul meu implica 7 ore din 9 plictiseala totala si nu e foarte usor .Pe langa starile exagerate de ameteala , senzatia de gol ,dureri de cap nu e chiar greu :) . Am 1.70 si 53 kg ,,mi-e teama rau sa nu ajung sa ma ingras ,mai ales ca pofta de dulce este exagerata in lipsa nicotenei .Sper sa reusesc , am uitat sa specific ca atunci cand simt prea mare nevoie de tigara ,mi-am luat de la farmacie NTB , tigari din plante ,fara nicotina si fara tutun ...au un gust si un miros oribil ,dar la nevoie extreme sunt chiar ok .Succes tuturor

    3
    0

  • cobalt pe 20 Mai 2013, 12:21
    daca vrei poti

    ieri am rupt un pachet de tigari in fata prietenilor pur si simplu am vrut brusc sa renunt la tigari. pana acum nu am bagat tigara in gura si nici nu o voi mai face.

    4
    0

  • cristina pe 20 Mar 2013, 11:04
    renunta la fumat

    daca ai cu adevarat dorinta sa te lasi de fumat ,nu trebuie decat sa citesti cartea lui allen carr'in sfarsit nefumator' e a doua oara cand am cazut in capcana asta a fumatului si am apelat la aceasta carte .am citit-o recitit anumite capitole dupa care am ascultat audio pana cand in creierii mei s-a declansat acel clik ,dupa care ca din senin nu am mai dorit as fumez acum sunt la a 6 -a zi fara tigari si am doar usoare confuzii .acum chiar ac nu mi ami doresc as fumez vreodata.curaj celor care vor sa scape ,aveti incredere in puterea mintii voastre si ve-ti reusi.

    0
    0

  • Vulpe pe 13 Mar 2013, 20:36
    E cam greu sa te lasi

    Salut Ma numesc Cristi si am 21 de ani sunt fumator de 3 ani am incercat de fiecare data sa ma las si nam reusit pot spune ca nui usor cum zic altii la inceputul lu februarie am putut sa ma las 2 zile si mam reapucat acuma am deja 5 zile decand nam mai fumat pur si simplu invat din greselile pe care leam facut cand am zis dar ce conteaza mai trag un fum si maine iarasi ma las , nici tigarile medicinale nus bune au gust de eucalipt si mai tarziu te vei apuca iarasi de ele sau electronice la fel .In astea 5 zile inca simt nevoia sa fumez ma simt plictisit nu am energie dar pot spune poate cu ocazia asta ma las definitiv .

    2
    0

  • zamfir pe 22 Feb 2013, 23:33
    Punct

    Am obs. si commul cu marihuana. Si eu am fumat marihuana timp de 3 ani aproape zilnic si am ajuns sa imi dau toti banii pe iarba.Crede-ma billy the kid. Marioara nu ii raspunsu ! Eu am renuntat la tot ce ii fum si ma simt ff bine. De iarba m.am lasat de vreo o luna si merita..simt ca am un ban in buzunar si am reusit sa ies din anturajele alea in care iti gasesti repede nasi si iti faci prieteni falsi. Stii tu despre ce vb. pt ca numa daca esti bagat acolo poti intelege mesajul scris printre randuri .

    2
    0

  • zamfir pe 22 Feb 2013, 23:29
    Punct

    eu m-am mai lasat odata timp de 3 luni dar tot timpul cand beam alcol fumam. asta pana cand am ajuns la mare azi vara si nah..m-am apucat din nou. Acuma nu am fumat de 3 zile si simt din plin sevrajul , mananc foarte mult am foarte multa energie. Acuma cred ca o sa reusesc pt ca am prins o ura mare pe tigari si pe tot ce ii fum.

    2
    0

  • billi the kid pe 9 Feb 2013, 13:28
    Nu mai fuma tigari normale fumeaza marijuana si o sa tye lasi

    Ma vere sa va zic ceva daca vrei sa te lasi de tigari... iti trebuie vointa nu carti sau prostii , ai zis nu si gata daca vrei daca nu ia si fumeaza si bea toarnati in cap pe nimeni nu intereseaza de tine

    0
    1

  • Angy pe 19 Nov 2012, 12:18
    stop fumatului!!!

    fumez de vreo 15 ani..am avut foarte multe tentative de a ma lasa de fumat ..mi s a parut foarte greu mai ales ca am cliente care fumeaza si logic ca mi se face pofta de a sta la o tigarica:D..am noroc ca sotul nu mai fumeaza de cativa ani..acum am 4 zile fara tigari..am fost cam agitata cam nervoasa..si am mestecat intr una guma si am folosit mentosane fara zahar..sunt chiar hotarata...si asta pentru ca sanatatea nu prea imi da voie...oricum e o prostie fumatul in sine..sanatate praf si bani nema:)) asa ca lasati va fratilor de tigari ca nu sunt bune!!!

    2
    0

  • poetul_nebun pe 30 Oct 2012, 22:58
    ce bine e fara tigari.....

    Dupa 18 ani de fumat un pachet juma' pe zi am reusit de aproape 4 luni sa las acest nenorocit viciu deoparte si credeti-ma viata mi s-a schimbat in bine ; recunosc, mi-a fost al naibii de greu dar daca eu am reusit atunci cred ca oricine poate ; psihic ma simt minunat, nu mai sunt legat de tigari , fizic imi este mai bine iar pe plan material ce sa zic, vizitele la bancomat sunt mult mai rare si asta pt ca portofelul nu se mai goleste asa repede..... lasati-va

    7
    0

  • Andre pe 11 Sep 2012, 21:57
    Fara tigari

    Sunt sigura ca totul tine de minte :) noi ne controlam corpul si nu el pe noi, asa ar trebui. Mai cred ca exista si momente potrivite pentru a te lasa, uneori e chiar imposibil dar mai apar si perioade cand stai lejer fara. La mine asa a fost, acum m-am lasat din nou, am prins inca un moment prielnic :)) era necesar, plamanii mei haraiau si gatul imi era iritat in permanenta. Sanatate!

    3
    0

  • Sorin pe 5 Iun 2012, 11:58
    Nimic mai usor

    Am fumat timp de 13 ani si in urma cu un an si 3 luni am renuntat. Nu este chiar asa de greu cum se spune ... Daca reusesti sa te abtii 2 saptamani totul o sa fie in regula!

    9
    0

  • Bianca pe 22 Mai 2012, 17:56
    5 zile

    Buna! Am 22 de ani si am fumat 7 ani de zile...intr-adevar n-am fumat mult...un pachet imi ajungea cate 3 zile. Dar de la o vreme am inceput sa ma simt rau si sa am probleme de sanatate...asa ca am decis sa spun Stop consumului de tutun. Au trecut 5 zile de cand n-am mai pus tigara in gura si ma simt deja mult mai bine pe plan fizic. Singurele probleme sunt somnolenta si cateodata pofta de a fuma. In rest totul este ok. Este nevoie doar de vointa si motivatie puternica! Nu m-as mai apuca de fumat niciodata! Succes tutror celor care vor sa se lase :)

    2
    0

  • nicu pe 9 Apr 2012, 08:06
    Am reusit gata sant nefumator

    pe 17/02 am fumat ultima tigare sant lecuit pe viata zic eu acuma si sper ca asa va fi.Nu o sa mai fumez niciodata e super sa nu mai mirosi a tigari ,sa nu mai scutur toata ziua scrumiera din masina care putea ordinar ,E ALTFEL ce sa mai LASATI-VA DE TIGARI asta e masajul meu .

    3
    0

  • C0stel pe 25 Mar 2012, 12:49
    Vointa de otel!

    Am sc o multime in speranta k pot ajuta sa conving pe careva dintre voi, dar nu a aparut comentariul! Oricum, ideea e ca se poate si dak vrei cu adevarat, este chiar simplu!!! Va doresc succes in lupta cu viciul!!!!

    4
    0

  • allen carr pe 9 Mar 2012, 14:15
    metoda usoara !!!

    nu va mai chinuiti fratzilor !!! cititi cartea sau ascultati audiobook-ul lui allen carr !!! e asa de usor...

    6
    3

  • marcela pe 3 Mar 2012, 14:20
    ziua 3

    buna tuturor azi am 3 zile fara fumat .e greu . tremur dupa o tigara . imi vine sa plang .help nu vreau sa ma apuc din nou.

    6
    3

  • nicu pe 19 Feb 2012, 13:39
    jos tigarile

    Dupa 24 de ani de fumat non stop azi fac doua zile de cand nu am mai bagat tigare in gura .E groaznic ,mai ales ca sotia fumeaza .Dar promit ca nu m-ai bag tigare-n gura si gata .Am fumat destul ,cel putin 26000 euro .A-mi lua-m o garsoniera cu bani astia .

    2
    5

  • florin pe 11 Feb 2012, 15:41
    azi sunt 6 zile de cand nu mai fumez

    exceptand o mica durere de cap,sunt pe druul cel bun

    7
    0

  • roxana pe 8 Feb 2012, 12:11
    Fara nicotina a 4-a zi

    Buna , incep sa va scriu cu gandul ca voi mai ajuta pe cineva care se afla in aceeasi situatie cu mine. fumez de 13 ani , nici nu stiu cu aratam fara tigara. Am incercat sa fumez si tigara electronica , am si citit cartea"In sfarsit nefumator." vreau sa va spun ca m-a ajutat extrem de mult. Sunt in a 4 zi in care nu mai fumez, nu-i greu. Pur si simplu trebuie sa iti doresti sa nu mai aprinzi tigara. ASa am facut , simt si eu lipsa a ceva , dar mai bine sa nu fie acel ceva daca imi face mult rau. va doresc multa ambitie in incercarea de a scapa de acest gest oribil si nesanatos.

    0
    0

  • ionutfan pe 7 Feb 2012, 19:42
    am deja 24 ore fara nicotina contra 16 ani zi de zi

    pot sa spun ca m=am decis sa renunt la fumat. Este greu nu poate nimeni sa zica , ca,i usor.Sunt disperat. Cred ca sevrajul nicotinic dar ma lupt cu mine ansumi si sunt sigur ca o sa castig.Daca am reusit pana acum 24 ore cred ca am sa reusesc apropo am 33 ani si doi copii e pacat sa nu ai vad crescand curaj mult fumatorilor de a renunta la aceasta sinucidere cu tutun anceata dar sigura. Ne-am facut destul de cap.A venit timpul sa spunem Nu Fumatului .

    5
    0

  • VACAR cristina pe 6 Feb 2012, 12:46
    fumez de 10 ani

    buna am 24 de ani si fumez de zece ani,nici macar nu mai stiu cum este sa fi un om care respira normal si nu are tot timpul grija tigarilor,eram disperata dupa ele,mai bine nu mancam si fumama!pana acum 3 zile cand m-am enervat si am zis ca nu mai fumez !ma simpt bine ,doar ca imi vine pofta de tigara,apoi ttrece din nou!sunt convinsa ca o sa reusesc!

    3
    0

  • stefan florin cs. pe 3 Feb 2012, 14:31
    abstinenta

    Am renuntat sa mai fumez de 2 ani .Pentru mine a fost foarte greu sa scap de acest ingrozitor viciu.Am incercat de foarte multe ori,si in cele din urma am reusit.Am 42 de ani,si am fost un fumator inrait timp de 23 de ani.Reteta?INCREDERE IN TINE SI VOINTA.Succes voua tuturor celor care va doriti cu adevarat.

    2
    0

  • TRS pe 18 Ian 2012, 13:31
    Se poate !

    Dupa multe incercari am reusit...cea mai buna arma a mea fiind vointa si micile probleme de sanatate.Am fumat de la 14 la 21 de ani, iar in luna aceasta voi face 1 an de cand nu am mai fumat.Incurajez pe toata lumea care isi pune in gand acest lucru pentru a nu fi nevoie ca mai incolo sa regrete ceea ce pana la urma o sa vi se para un fost prost obicei.Metoda mea ? Am fumat un pachet in 3-4 ore pana mi s-a facut rau, iar dupa nu am mai simtit nevoia cateva zile.Sevrajul a tinut intre 3 zile si 2 saptamani , aceasta fiind perioada care trebuie depasita neaparat ca sa aveti sansa de reusita permanenta.

    1
    0

  • cristi pe 17 Ian 2012, 01:43
    tigarile

    sa scoatem plamanii la lumina

    1
    0

  • madalina pe 6 Ian 2012, 08:07
    am 6 luni!

    am ajuns din intamplare aici si vreau sa va spun k renuntarea la fumat e mai simpla decat concep fumatorii: fara tigara electronica far alte ajutoare am spus NU! invatul are si dezvat intodeauna .totul este de obisnuinta.cum te-ai obisnuit cu te obisnuiesti si fara.de 6 luni am renascut.am energie rad mai mult am mai mult incredere in mn si cel mai impoirtant:am invatat ca nevoie de tigara nu se atenueaza.este un sentiment cu care te obisnuiesti si atat.nu ai ce sa astepti sa treaca.il vei avea mereu dar uiti de el!bafta

    3
    0

  • EDY pe 17 Nov 2011, 09:14
    renuntare la fumat

    este super usor sa te lasi de fumat. eu, unul, m-am lasat pana acum de 15 ori :-))

    5
    6

  • eu pe 27 Oct 2011, 00:16
    Renunta la fumat

    M am lasat de fumat dupa 10 ani, am doar 5 zile, am incercat in repetate randuri sa ma las, acum sunt foarte decis sa nu mai fumez, deja respir mai usor, pe zi ce trece ma simt mai bine, tenul parca e mai curat, si nu mai imi miros hainele a tutun , sunt multe beneficii, dar cel mai important este sanatatea, riscurile de cancer si alte boli scad foarte mult, m am saturat sa fiu sclavul tigarilor

    7
    0

  • Catalin pe 1 Sep 2011, 15:14
    M-am lasat

    am 38 de ani si am fumat de la varsta de 14 ani. M-am lasat acum 2 luni de tigari , dupa ce am citit cartea lui Allen Carr. Inainte de a citi aceasta carte am mai avut tentative sa ma las dar nereusite. Important e sa incerci pana reusesti. Ma simp mult mai bine acum si respir normal, nu mai obosesc etc. Ca sa te lasi de fumat trebuie sa realizezi cat de nociv este acesta si cate neplaceri iti cauzeaza. Citit cartea Metodei usoare a lui Allen Carr si e posibil sa va ajute. Daca nu ma insel o gasiti gratuit pe internet. Daca nu, e buna si cu bani. Succes!

    7
    0

  • stefana pe 25 Aug 2011, 18:12
    e usor

    Salutare, Am fost fumatoare timp de 17 ani, am 32 de ani si de 2 zile am devenit nefumatoare. Am vazut mai multe comentarii favorabile cartii lui Allen Carr si de asemenea multe comentarii in care se specifica ca nu este imposibil sa te lasi. Stiu ca nu am cine stie ce credibilitate, m-am lasat doar de doua zile dar va rog sa ma credeti nu este atat de greu. INcercati!

    4
    1

  • Nel01 pe 8 Aug 2011, 19:11
    Fara tigari de 3 saptamani

    Salut! Incerc a nu stiu cata oara sa ma las de fumat... oricum inca nu am reusit sa depasesc recordul de 3 luni! Greseala fatala -> o singura tigara pusa in gura (evident aprinsa :-)) te face instantaneu din nou fumator. Au fost tentative care au durat doar 2-3 zile, am avut si 2 saptamani fara fumat, iar maxim au fost aproape 3 luni...atunci am fost cel mai aproape de a scapa (si aia a fost prima tentativa... si parca cea mai usoara...). Imi doresc sa nu mai fumez niciodata...si sper ca acuma o sa reusesc. Am fumat 22 de ani, peste 1 pachet pe zii (este adevarar ca in ultimi ani fumam Kent Nanotek gri -ceva foarte slab...dar tot nociv). M-am saturat sa tot ies afara de la birou -in strada- ca sa pot hrani micul monstru. Vremurile se schimba si tot mai putini prieteni si colegi fumeaza. Mi-am facut o lista cu toate cunostințele care au fumat si s-au lasat - culmea in fiecare zi imi mai amintesc 1-2 nume... Ei toti au putut...eu de ce nu as putea?

    5
    0

  • Laur pe 21 Iul 2011, 13:05
    tigari

    Buna, acum am 40 de ani si m-am lasat de fumat de 1 an si 1 luna , am fumat 22 de ani si in ulltimul timp terminam 1 pachet jumate de tigari intr-o zi normala iar la un sprit 2 pachete jumate , ce m-a facut sa ma las de fumat , banii ( un pachet 2, 75 euro pachetul , atunci cand fumam acuma 3, 50 euro pachetul ) si mai cred ca si organisumul se resimtea dupa atata fumat asa ca mi-am cumparat o tigara electrica si am inlocuit cu tigarea normala dupa aproximativ 3-4 luni am renuntat si la tigarea electrica ca nu mai simteam nevoia , problema mea a fost ca dupa ce m-am lasat de fumat dupa 6 luni am inceput sa ma sufoc si sa am atacuri de panica a fost foarte rau eram pe punctul sa ma apuc iar de fumat , am luat niste calmanta ( Lexatin ) 1 pe zi si dupa 3 luni am ajuns sa iau 1 pe luna , mi-a fost foarte greu dar am reusit ( am uitat sa va spun ca pentru mine fumatul era prioritatea nr. 1 , daca se putea si in somn vroiam sa fumez ) , m-am ingrasat 10 kg dar pe urma am mai redus din mancare si am inceput sa fac si putin sport , e foarte greu dar merita incercat pentru sanatatea si respectul nostru si a celor de langa noi , v-am povestit asta pentru a stii prin ce a-ti putea sa treceti si ca trebuie sa aveti o vointa de fier pentru a scapa de acest viciu care te distruge in toate privintele incet si sigur dar dupa ce te lasi de fumat o sa ai sentimentul ca ca esti un om adevarat si o sa-i compatimesti in mintea ta pe fumatori , imi cer scuze ca am scris asa mult . SUCCES

    5
    0

  • liliana pe 22 Iun 2011, 12:01
    renuntarea la fumat

    ma numesc Liliana sunt din Germania am 51 de ani si am trei zile de cind nu mai fumez Eu aveam o bronsita adica o am si vroiam sa scap de acest viciu ca sa-mi inbunatatesc respiratia. Sper ca voi reusi, voi cum ati procedat?

    8
    0

  • FLEX pe 24 Mai 2011, 14:31
    NICOTINA

    TOTUL PORNESTE DIN MINTE .....EU TRAIESC CU CONCEPTIA CA N-AM FUMAT NICIODATA ...chiar daca am fumat 7 ani ....momentan am 2 luni de cand m-am lasat...nu simt nici nevoi ...nici sevraj ....imi vine sa rad mai tot timpul mai de orice si am o energie in mine iesit din comun...parca is bagat in priza:))) SUCCES TUTUROR

    2
    0

  • Mihai.Cta pe 27 Ian 2011, 15:30
    Sper sa fie definitiv

    Salut. E a doua oara cand incerc sa ma las, sper sa fie pt ultima data :) Fumez de 7 ani . In 2009 octombrie m-am lasat .. nu am fumat pana in toamna lui 2010... De ce m-am apucat iar ? de bleg ... a fost de-ajuns sa pun idiotenia la gura si POC ! m-am apucat iar... Acum m-am lasat iar.. am 4 zile si ma cam enerveaza gandul care ma duce la tigari.. Trebuie sa am vointa , toti trebuie sa avem. Sa ne gandim ca suntem tineri majoritatea , pentru ce naiba sa ne distrugem sanatatea cand altii ar fi in stare sa ramana pe drumuri numai pt a se trata de anumite boli...pt a traii. Spor tuturor si sanatate maxima ca este cel mai prioritar lucru

    4
    0

  • Nico pe 25 Ian 2011, 21:44
    Hotarati voi sau boala o va face in locul vostru!

    Eu am doar o saptamana de cand nu mai fumez si nici nu voi mai fuma vreodata. Nu eu am hotarat asta ci boala mea, gastrita duodenala. Boala aceasta nu are mare legatura cu fumatul, dar faptul ca nu am mancat la timp in ultimile cateva luni si am acumulat stres maxim la serviciu mi-au venit de hac. Am acum dureri cumplite de stomac doar daca nu mananc la timp. Daca as pune tigara in gura, as fi un om mort in cateva zile. De aceea, nu astept acest lucru, ci il atac. Cum? Nemaifumand. Simt toate beneficiile de care se discuta pe toate site-urile de acest lucru. Simt ca traiesc din nou de acum o saptamana. Aviz fumatorilor! Succes!

    6
    1

  • Dumitru pe 11 Ian 2011, 17:58
    in sfarsit nefumator

    metoda usoara http://thepiratebay.org/torrent/5253249/%5BRO%5D_Audiobook_-_Allan_Carr_-_In_sfarsit_nefumator_a.k.a._Metoda

    4
    0

  • nefumator pe 11 Ian 2011, 17:20
    tigarile pentru Mihai

    metoda usoara Allan Carr - In sfarsit nefumator http://torrentz.eu/34afceb0b091c69c9e118547ba355819262b86cb [RO] Audiobook are efect de 100%

    1
    0

  • Demet pe 16 Dec 2010, 02:00
    nu cred ca o sa ma pot lasa

    Mam hotarat sa ma las de fumat doar pentru ca imi place de un tip care nu fumeaza am 18 si fumez de la 12 :| in 6 ani nu au fost in total mai mult de 2-3 zile in care nam fumat ! nu am mai fumat de ieri dar nu stiu daca o sa ma pot lasa pentru ca sambata va fi un party la mine acasa unde toata lumea va fuma :((((((((

    0
    1

  • ovidiu pe 12 Dec 2010, 13:48
    Stop tigarilor si Etnobotanicelor:)

    sunt foarte bucuros ca am reusit sa ma las de aces obicei am 5 zile de cant nu m-am mai atins de o tigara si sincer sa fiu nu a fost greu:) pur si simplu lenea de a merge la magazin si frigul de afara m-a motivat:)) mi-am facut abonament la sala de forta si merg regulat din 2 in 2 zile si am si cateva luni de cand nu am mai fumat nici etnobotanice dupa ce am consumat aproape 1 an ...toate cele bune

    5
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod