Alimentul care te-ar putea ajuta să dormi mai bine

Uită de paharul cu lapte cald înainte de culcare! Un nou studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania a ajuns la concluzia că există un alt aliment care te-ar putea ajuta să dormi mai bine. Iată despre ce este vorba!
Vrei să dormi mai bine? Consumă acest aliment!

Lucrarea, publicată în Scientific Reports, a descoperit o asociere între consumul regulat de pește și calitatea ridicată a somnului în rândul elevilor chinezi, probabil datorită acizilor grași omega-3 din pește. În mare măsură, ca rezultat al acestui somn mai bun din punct de vedere calitativ, copiii au înregistrat și scoruri mai mari la testele de IQ.

Există o relație între consumul de pește și funcția cognitivă superioară.
Iar oamenii de știință au încercat să demonstreze că un somn mai bun explică această relație. De la consumul de pește la un somn mai bun până la o funcție cognitivă superioară. Cercetătorii au rugat 541 de elevi din China, cu vârstele cuprinse între 9 și 11 ani, să își descrie obiceiurile alimentare, inclusiv cât de des au mâncat pește. Între timp, părinții lor au fost rugați să răspundă la întrebări cu privire la modelele de somn ale copiilor. Cercetătorii au efectuat apoi teste de IQ în momentul în care copiii au împlinit vârsta de 12 ani.

Au fost descoperite legături între consumul regulat de pește și calitatea somnului, precum și scorurile ridicate de la testele de inteligență.
Dar se pare că multe dintre beneficiile cognitive pot fi corelate cu somnul. Oamenii de știință bănuiesc că un consum regulat de pește începând de la o vârstă fragedă poate fi deosebit de benefic pentru somnul copiilor și funcția cognitivă.

În timp ce studiul s-a concentrat pe copii, este destul de rezonabil să ne gândim că aceste constatări se pot aplica și în cazul adulților, fiind citate studii care au arătat că acizii grași omega-3 pot altera funcțiile psihologice la adulți.
Consumul de pește chiar și de câteva ori pe lună poate îmbunătăți funcționarea creierului. Iar peștele și acizii omega-3 sunt buni și pentru inimă.

Cel mai important este să ai o dietă echilibrată. Chiar dacă părinții le-ar putea da copiilor pește o dată pe săptămână, tot i-ar ajuta pe cei mici să beneficieze pe termen lung, mai ales în ceea ce privește somnul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod