8 obiceiuri care te pot îmbătrâni prematur

Dacă vrei ca trecerea timpului să nu aibă un efect vizibil asupra ta este cazul să-ți corectezi câteva obiceiuri care îți pot submina eforturile.
Semnele îmbătrânirii pot apărea mai târziu dacă știi cum să procedezi pentru a reduce efectele negative. Contează foarte mult să ai o strategie utilă pentru a fi în formă și a avea un aspect mai tânăr decât arată anii din calendar.

 
Iată ce obiceiuri trebuie să eviți pentru a avea mereu un tonus excelent:

 
1. Maratoanele de emisiuni televizate

Chiar dacă îți plac foarte mult, nu te ajută deloc să urmărești timp îndelungat diferite emisiuni sau seriale la televizor. În cadrul studiilor realizate s-a identificat o legătură directă între lipsa de mișcare la vârsta a doua și o capacitate redusă de concentrare și memorare. Orele îndelungate petrecute în fața televizorului și stilul de viață sedentar pe care îl favorizează sunt asociate cu declinul funcțiilor cognitive la vârste înaintate și un risc crescut de demență.

 
2. Lipsa somnului

Somnul de frumusețe este un lucru real, potrivit cercetătorilor. Femeile care dorm mai puțin de 7 ore în fiecare noapte au mai multe riduri, pete pigmentare, pielea subțiată și fragilă, precum și o elasticitate redusă.
Somnul agitat și insomnia sunt corelate cu o îmbătrânire accelerată a tenului, așa că ia măsuri pentru a proteja frumusețea chipului tău.

 
3. Inactivitatea zi și noapte

La polul opus, nici durata excesivă a somnului nu este utilă. Potrivit specialiștilor, dacă dormi mai mult de 9 ore în fiecare noapte, dacă stai jos peste 7 ore zilnic și dacă faci exerciții fizice mai puțin de 150 de minute la nivel de săptămână vei avea un risc de patru ori mai mare de afecțiuni cronice și deces. 

 
4. Mentalitatea greșită

Cel mai dăunător lucru pe care îl poți face este să devii convins că ești deja prea bătrân. Contează foarte mult să te simți tânăr și să fii optimist. Numai în acest mod vei încerca mereu să ai rezultate foarte bune în urma antrenamentelor de la sală și vei fi receptiv la toate oportunitățile pe care le poți valorifica.
Fii mereu la curent cu noile trenduri și nu începe să te izolezi sau să devii apatic pentru că ți se pare că nu mai ai nimic de descoperit sau de învățat.

 
5. Evitarea meditației

Nu ignora meditația chiar dacă inițial ți se pare plictisitoare pentru că are beneficii reale când vine vorba despre eliminarea semnelor trecerii timpului asupra organismului tău. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care meditează în fiecare zi au un volum mai mare al materiei cenușii, zona creierului care gestionează memoria, emoțiile, văzul, auzul, vorbirea, controlul impulsurilor și luarea deciziilor. De asemenea, meditația fortifică și conexiunile dintre diferite zone ale creierului, prevenind deteriorarea cauzată de înaintarea în vârstă.

 
6. Dormitul pe spate sau pe burtă

Dormitul pe o parte este asociat cu un risc mai scăzut de afecțiuni neurologice cum sunt bolile Alzheimer și Parkinson. În momentul în care dormi pe o parte toxinele de la nivelul creierului sunt eliminate mai eficient.
Acumularea componentelor toxice afectează negativ conexiunile dintre neuroni și periclitează funcțiile creierului în timp.

 
7. Ignorarea beneficiilor yoga

Ședințele de yoga te pot ajuta să arăți mai tânăr deoarece stimulează producția de hormoni care reînnoiesc straturile pielii și masa musculară, în timp ce fortifică sistemul imunitar și protejează inima. Persoanele care practică yoga de cel puțin 5 ori pe săptămână au o piele mult mai netedă, cu aspect ferm.

 
8. Căldura excesivă pe timp de iarnă

Cu siguranță este plăcut să stai în fața șemineului și să privești zăpada de afară, dar aerul poate deveni foarte uscat. Dacă îți deshidratezi pielea alegând o temperatură foarte ridicată în interior, în timp vei favoriza și apariția ridurilor. Mai bine folosește un umidificator pentru a lupta eficient împotriva aerului uscat și a pielii deshidratate, care se decuamează.
Poți pune și un vas cu apă sau un prosop ud pe calorifer pentru a reduce efectele negative.
Evită aceste obiceiuri și vei constata că pielea ta are un aspect mai tânăr, iar hidratarea nu va mai fi o provocare, indiferent de sezon.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod