7 obiceiuri care tin cancerul de san la distanta

Orice femeie se poate confrunta cu cancerul de san, dar poti sa minimalizezi acest risc, fiind mereu informata, mergand la medic si facand alegeri bune in viata.
Orice femeie se poate confrunta cu cancerul de san, dar poti sa minimalizezi acest risc, fiind mereu informata, mergand la medic si facand alegeri bune in viata.

Desi nu poti controla factorii de risc naturali, cum ar fi varsta si ereditatea, sunt multe lucruri pe care le-ai putea face. Unul dintre ele ar fi sa iti schimbi anumite obiceiuri alimentare, dar mai sunt si altele. Publicatia electronica divine.ca a inventariat 7 masuri pe care le poti lua pentru a preveni cancerul de san.

1. Controleaza-ti greutatea


Cercetatorii au stabilit o legatura semnificativa intre obezitate si cancerul de san. Este foarte important sa ai o greutatea normala pentru varsta si inaltimea ta sau, daca nu, sa incerci sa te apropii cat mai mult de ea.

Nu este vorba de o greutatea ideala, deci nu trebuie sa tii diete sau sa te infometezi, ci doar sa te mentii intr-o limita care sa te fereasca de anumite boli.

2. Fii in forma!


Daca faci exercitii in mod regulat, activitatea fizica te va ajuta nu doar sa te mentii la o greutate normala, ci si sa alungi oboseala din organism si sa eviti bolile determinate de sedentarism. Rezerva-ti o jumatate de ora pe zi pentru a face sportul care iti place.

3. Elimina grasimile din alimentatie


Mai multe studii au demonstrat o usoara scadere a riscurilor de cancer de san la femeile care au o alimentatie cu un continut foarte scazut de grasimi.

Daca limitezi consumul de grasimi, acest lucru va avea o influenta insemnata si asupra controlului greutatii tale. Asigura-te ca nu mai mult de 35% dintre aporturile calorice zilnice provin din materii grase. In acelasi timp, scade consumul de alimente bogate in grasimi saturate.

 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 8 Mai 2010, 12:48
    dureri de san

    buna ziua ma numesc valcu mihaela adina din buc. am29 de ani casatorita 2 copii.pe data de 3 mai 2010 am fos diacnosticata cu 2 noduli si un abces la sanul stang, iar la dreptu am 3 chisturi.fac un tratament de 2 saptamani cu un unguent si antibiotice, dupa care sunt chemata iar la control... am singura rugaminte vrau si eu sa stiu ce riscuri sunt astept raspuns... va doresc o zi cit mai placuta. mihaela

    4
    0

  • nicol pe 11 Nov 2009, 20:04
    daca amavut nodul la san mai pot lua anti?

    cine imi poate spune daca am avut nodul la san si am fost operata si totul e ok mai pot lua anticonceptionale?va multumesc

    2
    0

  • ana pe 24 Sep 2009, 21:58
    lipom mamar raspuns

    incarca la clinica Hiperdia , acolo e Dr.Limbean care iti poate da toate informatile pe intelesul tau .e o doctorita tinara si deschisa sa iti raspunda la orice intrebare.

    0
    0

  • Dali pe 17 Mar 2009, 13:30
    Lipom mamar

    Anul trecut mi s-a descoperit un lipom mamar la sanul stang si sunt foarte derutata mi s-a dat Vitamina A si o alifie. Poate ma puteti ajuta in obtinerea unor informatii legate de "mamografie" - un institut bun in Timisoara/doctor bun unde sa pot face alta mamografie. Va multumesc.

    1
    0

  • anita pe 15 Mai 2008, 23:15
    help!

    de ceva vreme am niste dureri insuportabile la sani,pana la axila.am mers la endocrinolog,am facut analize de sange,totul a iesit in limite.ce-i de facut? ma tem de cancer,am antecedent de limfadenita cronica,exista vreo legatura?

    1
    0

  • sa pe 29 Apr 2008, 13:27
    pt andreea

    si eu am avut noduli benigni acum cativa ani (cand aveam20) si mai ceva numit de o doctorita 'fibroza'. era ceva ce imi dadea dureri la sani. mi-a dat doctorita sa iau pastile anitcancer... nu stiu de ce. nu le-am luat, ca doar n-aveam cancer, iar pastile de astea is periculoase pt sanatate. nodulii in tinerete se fac pe baza de dereglari hormonale, deci ori incerci cateva luni niste anticonceptionale speciale, ori astepti sa vezi poate trec de la sine in timp. mie mi-au trecut fara tratament, cum m-am mai maturizat.

    0
    0

  • sanela pe 19 Apr 2008, 21:36
    mesaj catre Laura Topfer

    eu totusi te contrazic deoarece trebe sa ne gandim ca toate problemele cu cancer vin de la mancare adica euri.eu traiesc in germania si sincera sa fiu aici nici aerul nu e sanatos dara mite mancarea si mie ciuda cand vad la televizor la romani cat de mult se bucura oameni ptr produsele noi care le gasesc in supermaketuri cea ce multi nu se gandesc ca de la cea ce mananci porneste problema

    1
    0

  • Laura Topfer pe 19 Apr 2008, 02:22
    doar obiceiurile?

    De ce nu se precizeaza ca preventia cea mai buna consta in a face copii pana in varsta de 30 ani, si in a alapta cat mai mult timp copilu (cel mai bine un an). Aceste lucruri mi se par cele mai importante avand in vedere ca ptr. majoritatea persoanelor primeaza cariera. Sa luam in calcul faptul ca maicile au un nr. crescut de cazuri de cancer mamar.

    1
    0

  • mary pe 18 Apr 2008, 17:38
    dureri de sani

    ma dor sanii,inainte de ciclu,dar acum nu au trecut odata cu ciclul.n laterala si simt ceva intariri dureroase.multumesc

    0
    0

  • sava22 pe 18 Apr 2008, 17:06
    pt mada

    mersi foarte mult nu stiam pe cine sa intreb eu nu cred sa am ceva dar asta este parerea mea poate un specialist are alta parere mersi tare mult.

    0
    0

  • mada pe 18 Apr 2008, 15:47
    pentru sava22 si altele.....

    Am trecut si eu printr-o experienta similara cu a andreei. Ideea este sa consultati un medic ginecolog care ar trebui ca la control sa faca si o palpare a sanilor. Eu am descoperit in urma cu 3 ani un "ceva" ca un nodul la san si am mers la ginecolog si mi-a spus ca ar fi "mastoza fibro-chistica", am urmat timp de o luna tratament cu progestogel(unguent) si mastodynon(picaturi), dupa care acelasi ginecolog mi-a recomandat operatie. Nu am facut acest lucru, am consultat si un medic/profesor f bun la Bucuresti care mi-a spus ca sub nici o forma nu e cazul de operatie ca aceste chisturi vor reapare, insa a trebuit sa continui acelasi tratament timp de 3 luni, si inca 3 luni....pentru a avea rezultate favorabile. Si iata ca acum aceste chisturi s-au retras (ptr ca erau mai multe, de diferite marimi), dar trebuie tinute sub control. Recomandarea mea: mergeti la doctor ginecolog / oncolog , faceti radiografii / mamografii pentru a cere mai multe pareri. Sanatate maxima !!!

    0
    0

  • LazyCat pe 18 Apr 2008, 08:29
    despre grasimi / uleiuri

    http://www.youtube.com/watch?v=yd9XnyNGXGs

    1
    0

  • sava22 pe 17 Apr 2008, 17:51
    pe cine trebe sa intreb de palparea sanilor

    am 30 de ani si doi copii am inteles ca dupa 30 de ani trebe sa mergem la doctor sincer nu prea stiu la cine sa ma duc la ginecolog sau este si doctor de sani la cum ma palpez eu nu simt nimic dar mas simti mai sigura daca miar confirma un doctor cred ca ar trebui mai mediatizat un om simplu cum sant si eu nu am dat peste multe articole despre cancer iar internetul il am de putin timp si cred ca multe sant in situatia mea dar articolul este foarte bun de multe grasimi ma feresc sport mai putin dar fac mai am cu tigarile cred ca trebuie sa iau masuri mai drastice foarte bun aticolul

    0
    0

  • viki pe 17 Apr 2008, 17:04
    cancer la sin ptr ANDREEA

    si eu am avut un nodul la sin drept , in 2006 am depistat si a fost mik cit un bob de griu dar intr-o luna sa facut de 9/8 mm dar dupa un eco si mamaografie a fost nodul benign mobil ma-m tratat dar a stagnat si nu am lasat asa avind in vedere ca se vb tot timpul am mers la bucucresti si la fundeni mau tinut in tratament 6 lunidar seintinsese la axila care se lasasecu durerepemina si subrat apoi am mersla timisoara si ma-m operat sa facutbiopsia si am avut noroc ca era benign a , aacum ma simt bine am inceput lucru dupa 4 luni un sfat iti dau fii tare si merisa operezi deci nu orice tratament va dainapoi asaca succes nu sta sa se agraveze deci fii optimista ca reusestiptr viata mai ales ca ai o virsta frageda eu am 52 sa auzim de bine sanatate iti doresc tiecit si la toata lumea am tratat 4 luni in localitate apoi am mersa la bucuresti la fundeni dar

    0
    0

  • alexa pe 17 Apr 2008, 14:51
    pt. andreea

    Si eu am am noduli benigni iar dupa 2 ani de mers la toti doctorii de frunte si luand tot felul de medikmente, apoi ma opereaza si imi spune k am cancer de gradul 2...Nu te speria , dar un consult la IOB(institutul oncologic)este dupa parerea mea cel mai bun...ramine la latitudinea ta...eu am 7 ani de la operatie, si pot spune k nu mai recunoaste pe str. k avind CANCER....FRUNTEA SUS

    3
    0

  • Adriana pe 17 Apr 2008, 14:34
    Cancer la san raspuns pentru andreea

    poti sa imi trimiti un email la adresa adrianacarciuc@yahoo.com ca sa putem lua legatura in aceasta problema deoarece pot sa te ajut.

    0
    0

  • andreea pe 17 Apr 2008, 14:27
    cancerul la san

    buna! de fapt nu e un comentariu. as dori sa va intreb ceva. am 22 ani si acum 3 ani am depistat noduli la ambii sani. am facut ecografie si sunt noduli mamari benigni. cu timpul acestia se pot transforma in maligni? acum am mai facut o ecografie si unii au crescut si au mai aparut si altii.multumesc frumos! astept raspuns

    0
    0

  • vergilia popa pe 17 Apr 2008, 09:18
    horoscop

    cum voi rezolva problema cu banii?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod