6 obiceiuri de evitat dacă ai sindromul ovarului polichistic

Precis știi deja că un meniu sănătos te poate ajuta să tratezi sindromul ovarului polichistic, dar în unele cazuri ceea ce crezi că este benefic îți poate sabota de fapt eforturile.
Modificarea meniului zilnic poate contribui decisiv la îmbunătățirea stării generale a pacientelor, reducând riscul de diabet de tip 2 și diminuând problemele de fertilitate. 

 
Iată care sunt cele mai frecvente greșeli în cadrul meniului pentru sindromul ovarului polichistic:

 
1. Mănânci prea multe fructe odată

Există un mit legat de faptul că femeile care au această afecțiune nu ar trebui să consume fructe. Nu este deloc adevărat. Fructele nu au decât zahăr natural și în niciun caz nu trebuie să te gândești că o porție de fructe echivalează cu zahărul cubic. Fructele conțin vitamine, minerale, antioxidanți și fibre care reduc nivelul glicemiei.
Cu toate acestea, este o greșeală să mănânci prea multe fructe odată. De exemplu, smoothie-urile care conțin mai multe fructe sau micul dejun format exclusiv dintr-o porție mare de felii de fructe pot fi problematice deoarece fructele sunt surse de carbohidrați.
Este recomandat să distribui carbohidrații pe care-i consumi în mod uniform de-a lungul întregii zile. Poți include un fruct în cadrul unei gustări sau la micul dejun, dar nu constitui o masă exclusiv din fructe și nu bea smoothie-uri care conțin peste 70% fructe pentru că îți va crește nivelul glicemiei.

 
2. Eviți alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi

Multe femei care suferă de sindromul ovarului polichistic și vor să revină la o greutate normală au tendința de a evita alimentele care conțin grăsimi. Problema este că, de fapt, aceste alimente nu cresc producția de insulină așa cum o fac proteinele sau carbohidrații. Preparatele bogate în grăsimi stabilizează glicemia, au o textură cremoasă și te ajută să ții apetitul sub control. Persoanele care consumă prea puține grăsimi sunt mult mai vulnerabile în fața poftelor alimentare și pot face excese. 
Cel mai bine este să alegi alimentele care conțin acizi grași de tip Omega-3 precum uleiul de măsline, nucile, avocado și peștele gras.
În acest mod vei reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, previi inflamațiile și vei favoriza o sarcină potențială. Aproximativ 30% din totalul de calorii la nivel de zi trebuie să provină din grăsimi sănătoase și este util să înlocuiești carbohidrații rafinați cu aceste alimente.

 
3. Sari peste mese

Credeai că dacă elimini din mese vei slăbi mai ușor? Ei bine, acest lucru nu te va ajuta deloc. Organismul are nevoie de hrană pentru a produce energie, iar dacă lași să treacă prea mult timp între mese glicemia va scădea foarte mult. Ai putea deveni agitată sau irascibilă din cauza caloriilor reduse, iar în momentul în care vei mânca este foarte probabil să faci excese. În loc să sari peste mese, mai bine consumă cantități moderate de cereale integrale, proteine și grăsimi sănătoase.

 
4. Nu consumi destule proteine

Multe femei diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic nu mănâncă suficiente proteine pentru că le este poftă foarte des de dulciuri și alte alimente bogate în carbohidrați. În lipsa unei cantități suficiente de proteine rezistența la insulină se poate agrava sau pot fi favorizate inflamațiile.
De asemenea, prea mulți carbohidrați vor determina fluctuații ale glicemiei. Dacă îți este greu să consumi destule proteine încearcă să le combini cu surse de carbohidrați. De exemplu, poți consuma o omletă cu o salată de legume sau felii de măr cu unt de arahide.

 
5. Nu mănânci legume decât rar sau chiar deloc

Legumele conțin o cantitate redusă de  carbohidrați, fiind o sursă excelentă de antioxidanți și fibre. Dacă mănânci legume foarte rar sau le consumi mereu pe aceleași este momentul să-ți diversifici meniul. La fiecare masă trebuie ca legumele cu puțini carbohidrați să reprezinte jumătate din farfuria ta. Poți alege morcovii, spanacul, fasolea verde sau țelina. Amestecă-le cu ulei de măsline și ierburi aromatice pentru a le face mai apetisante și variază între salatele de crudități, legumele rumenite la grătar sau fierte la aburi.

 
6. Nu bei decât apă

Cu siguranță apa este necesară pentru o hidratare optimă, dar există și alte băuturi care pot minimiza simptomele problematice ale pacientelor. Ceaiul verde conține antioxidanți și reduce rezistența la insulină, precum și nivelul de testosteron.
Dacă adaugi ceai verde la meniul tău obișnuit vei avea șanse mult mai bune să reduci țesutul adipos și să impulsionezi metabolismul.
Resveratrolul conținut de vinul roșu reduce testosteronul și producția de insulină în cazul femeilor diagnosticate cu această afecțiune. De asemenea, consumul moderat de cafea diminuează riscul de diabet de tip 2 și stabilizează glicemia.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod