3 obiceiuri esențiale care îți asigură o imunitate de fier în fiecare zi

Protejarea sistemului imunitar este unul dintre cele mai dezbătute subiecte în prezent și pe bună dreptate.
Functionarea sistemului imunitar este esentiala pentru a ne apara de COVID-19 si de alte afectiuni, iar in aceasta privinta anumite obiceiuri ne pot fi de mare folos.

Exista multe trucuri simple pe care expertii le recomanda pentru intarirea sistemului imunitar, dar aceste trei obiceiuri esentiale, pe care ar trebui sa le respecti fara abatere, sunt atat de eficiente, incat toate lumea merita sa le cunoasca.
Dormi suficient

„Nu pot explica suficient cat de important este somnul de calitate, mai ales acum, pentru a sustine un raspuns sanatos si echilibrat al sistemului imunitar”
, spune imunologul Heather Moday pentru Mind Body Green.

Un motiv important pentru rolul crucial al somnului in functionarea sistemului imunitar este legatura dintre ritmul circadian si sistemul imunitar.
„Noaptea, cand se intuneca, apare o scadere a nivelului hormonului de stres, cortizolul, si a hormonilor din sistemul simpatic, precum adrenalina si noradrenalina”, explica Monday. „In acelasi timp, hormonii conectati la functia imuna, precum melatonina, sunt la un nivel ridicat cand dormim”, adauga ea.

In plus, medicul Bindiya Gandhi spune ca somnul ii ofera sistemului imunitar timp pentru a se odihni, reface si a produce celulele T care intaresc apararea naturala a organismului.
    
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod