3 beneficii ale ciocolatei negre pentru sănătate

Probabil ai auzit că ciocolata neagră este un super-aliment. Cercetările au demonstrat că poate îmbunătăţi sănătatea inimii, tensiunea arterială, starea de spirit şi reduce riscul bolilor cronice.
Majoritatea specialiştilor spun că aceasta aduce beneficii sănătăţii datorită compuşilor chimici numiţi polifenoli, în special flavanoizi, care au proprieteţi antioxidante şi antiinflamatorii. Cu toate acestea, ea trebuie consumată cu moderaţie, pentru că din cauza densităţii energetice, poţi ajunge să faci exces de calorii şi astfel să iei în greutate.

Cum să o consumi corect?


Alege ciocolata neagră cu un conţinut de cacao de cel puţin 70%.

Care sunt beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate?


Ciocolata neagră este o sursă bogată de magneziu

Ştiai că aproximativ 68% dintre oameni nu reuşesc să obţină cantitatea corespunzătoare de magneziu? Ciocolata neagră este o sursă bogată de magneziu, aşa că două pătrăţele pe zi îţi vor fi de mare ajutor pentru a obţine cele 400 mg de magneziu recomandate pe zi.

Ciocolata neagră îţi ajută inima

Antrenamentul fizic îţi poate face inima să galopeze, dar datorită efectelor flavonolilor, antiinflamatoare şi de reglare a tensiunii arteriale, ciocolata neagră ar putea ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii inimii. Un studiu realizat pe oameni sănătoşi care consumau aproximativ 0,5 g de flavonol din cacao de două ori pe zi timp de două săptămâni au cunoscut o creştere a funcţionării vaselor sanguine, scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea nivelului de colesterol.
Acelaşi studiu a demonstrat, de asemenea, că aceste persoane prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă sau de a suferi un atac de cord.

Creierul tău are de câştigat

Flavonolii sunt foarte buni pentru creier. Aceştia ar sporesc funcţionarea celulelor cerebrale, protejează celulele vulnerabile ale creierului şi chiar stimulează regenerarea celulelor cerebrale, datorită creşterii efectului proteinelor protectoare. Rezultatul? Vei putea fi mai atent, vei gândi mai repede şi vei vedea îmbunătăţiri ale memoriei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod