Unghii sanatoase, dovada unui corp sanatos!

Continuam astazi serialul nostru legat de sfaturi utile pentru ingrijirea unghiilor tale. Nu te-ai gandit pana acum la manichiura decat ca la un accesoriu al frumusetii tale. Iata insa ca aceasta poate spune foarte multe lucruri despre starea ta de sanatate. In cazul in care ai avut de furca pana acum din cauza unghiilor care, fie se crapa usor, fie sunt foarte fragile, fie iti patrund in carne, acum ai la indemana toate solutiile de urgenta care sa te "scape" de astfel de neplaceri!

Unghii crapate, zimtate, cu pete

Principala cauza a acestor "defecte" ale unghiei o reprezinta matricea din care acestea sunt alcatuite, in special partea de sub unghie si zona de la baza unghiei, in forma de semiluna.

Ce poti face in aceasta situatie: trebuie sa astepti sase luni, timpul necesar unghiei de a creste si de a se reface. In toata aceasta perioada, continua sa pastrezi o manichiura scurta si ingrijita.

Unghii afectate de ciuperci

Motivul pentru care apar astfel de ciuperci pe suprafata sau dedesubtul unghiilor o reprezinta umezeala constanta.

Ciuperca se extinde de la varful sau marginea unghiei inapoi, spre baza acesteia, ducand la deteriorarea culorii sale (unghia devine alb-galbuie), ingrosarea si "surparea" suprafetei unghiei, devenita casanta.

De obicei, unghiile taiate sunt trimise la laborator, pentru a determina daca infectia cu ciuperca este responsabila pentru aceasta problema. Daca rezultatele ies pozitive, este necesara urmarea unui tratament prescris de doctor. Daca te ingrijoreaza starea de sanatate a unghiilor tale, cere sfatul medicului, al farmacistului, al manichiuristei sau al pedichiuristei tale.

Daca unghia este afectata de ciuperca, este recomandata utilizarea unei creme sau a unui unguent impotriva ciupercilor. Asteapta pana cand infectia s-a vindecat, inainte de a aplica lac de unghii. Arunca produsele folosite pe unghiile infectate - este foarte posibil ca la repetarea procedurii, ciuperca sa reapara.

Unghii incarnate

Este o problema de care ne plangem frecvent, fiind localizata in special la unghiile de la picioare. Cauza sa principala o reprezinta o unghie taiata prea scurt, curbata la colturi, sau incaltamintea prea stramta, care face ca unghia taiata "din carne" sa doara, zona respectiva sa se umfle si sa se inflameze. De foarte multe ori, o astfel de unghie incarnata ajunge sa produca si puroi, daca nu este tratata la timp.

Ce poti face? Inmoaie un buretel demachiant in unguent antibiotic, pe care il aplici cat poti de mult sub marginea unghiei - astfel, pielea de desubt il va absorbi, iar antibioticul va contracara infectia. Daca infectia evolueaza si apare puroiul, este cazul sa consulti un doctor.

Cuticule despicate si dureroase

Daca esti una dintre "victimele" unor obiceiuri proaste, cum ar fi rosul unghiilor si al cuticulelor, daca nu le lasi sa creasca in ritm natural, daca ai pielea prea uscata sau daca iti faci manichiura prea zelos, atunci esti fericita "castigatoare" a unor cuticule despicate, dureroase, mult mai dure si mai greu de ajustat.

Solutii practice:

Maseaza regulat pielea de la baza unghiilor cu o crema hidratanta, pentru a preveni uscaciunea si a pastra un nivel ridicat al hidratarii epidermei.

Timp de cateva minute, inmoaie-ti mainile in apa calduta cu sapun, pentru a catifela pielitele si cuticulele inainte de a le impinge spre baza unghiei si a le indeparta.

Impinge cuticulele inapoi cu instrumentul special pentru pielite din trusa de manichiura sau cu un betisor din lemn de portocal, cu varfurile ascutite - astfel de betisoare sunt folosite in mod special pentru realizarea manichiurii.

Curata pielitele prinse de unghii folosind partea neteda a unei pile de unghii.

Unghii care se exfoliaza

Aceasta problema poate fi un semn al unei afectiuni sau poate aparea din cauza utilizarii exagerate a detergentilor duri, care afecteaza in mod evident sanatatea pielii mainilor. De asemenea, alti factori pot fi: adezivii folositi pentru aplicarea unghiilor false, acetona utilizata pentru indepartarea lacului de unghii, pilirea defectuoasa a marginilor unghiilor sau supraexpunerea la apa.

Remedii:

Poarta manusi menajere din cauciuc la spalatul vaselor si/sau al hainelor (in cazul in care le speli manual).

Foloseste substante de indepartare a lacului de unghii pe baza de ulei.

Foloseste o pila de unghii mai moale, care are o actiune mai putin dura asupra unghiilor tale.

Nu iti pili sau lustrui suprafata unghiilor.

Nu folosi apa foarte fierbinte daca trebuie sa stai cu mainile in apa mai mult timp.

Dupa ce te-ai spalat pe maini sau inainte de culcare, maseaza-ti cuticulele si unghiile cu crema de maini sau ulei de migdale.

Unghiile ingalbenite

Daca esti fumatoare, atunci sa nu te intrebi de ce ti se ingalbenesc unghiile... Nicotina le "pateaza", ca, de altfel, un lac de unghii ieftin sau acetona.

Exista insa solutii si pentru aceasta "criza":

Unge suprafata unghiei afectate de "ingalbeneala" cu un betisor pentru curatarea urechilor inmuiat in peroxid de hidrogen diluat.

Freaca o jumatate de lamaie, in sus si in jos, pe suprafata unghiilor ingalbenite.

Renunta la oja sau lac de unghii pentru o perioada de timp.

Unghii cu pete albe

Petele albe aparute pe suprafata unghiei sunt frecvent intalnite si sunt adesea cauzate de un traumatism minor, cum ar fi ciocnirea unghiei de un obiect dur. Este foarte posibil sa iti apara astfel de pete daca lucrezi foarte mult cu mainile. Unele persoane sufera ocazional de acest lucru, pur si simplu pentru ca poate fi o afectiune intalnita in familie si mostenita. Nu este necesar nici un fel de tratament, de vreme ce pata alba va creste o data cu unghia si va ajunge sa fie taiata.

Saptamana viitoare iti vom prezenta alte sfaturi pentru ingrijirea unghiilor, astfel incat acestea sa faca dovada unui corp sanatos si sa aiba un aspect estetic cat mai placut.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 11 Sep 2011, 10:05
    unghie patata

    pe unghia mare stanga am o dunga verticala maro inchis , imi poate spune cineva cam ce ar fi?

    0
    0

  • daniela pe 29 Iul 2011, 09:53
    despre unghii

    Buna ,as vrea si eu sa imi dati un raspuns daca puteti la problema care o am la unghii,pe langa faptul ca am unghiile moi si se rup ,se face un gol sub unghiie (parca ar prinde aer dedesupt si se desprind,nu toata unghia ,doar pana la jumatate)ce as putea face?va rog sa imi spuneti ce sa fac,ca arata tare urat.multumesc

    0
    0

  • Ella pe 12 Apr 2011, 17:45
    tratament unghii incarnate

    Unghiile incarnate pot fi tratate acum prin metoda 3TO Spange,prin aplicarea pe unghie a unor fire subtiri de metal (similare aparatului dentar) care corecteaza directia de cresterea a unghiei.^metoda se aplica foarte usor, fara durere; nu incomodeaza la purtarea incaltamintei; nu afecteaza activitatile zilnice; tratamentul este potrivit toate grupelor da varsta ( poate aplica si copiilor); se recomanda bolnavilor de diabet; http://3tospange.blogspot.com/

    8
    3

  • nikoleta pe 9 Ian 2011, 16:11
    unghile si parul

    as dori daca se poate un tratament ptr acestea multumesc

    1
    0

  • irena pe 7 Ian 2011, 11:03
    unghii sanatoase

    daca vreti sa aveti unghii sanatoase, taiatile scurt si in fiecare seara inainte de culcare , bagati unghiile intr-un vas cu o solutie compusa din sare grunjoasa dizolvata in apa si otet , dupa care lasati unghiile sa se usuce fara sa va clatiti. este buna si pentru onicomicoza

    0
    0

  • liliana pe 30 Nov 2010, 01:13
    unghie incarnata

    Buna ca sa nu se incarneze unghiile ele trebuiesc taiate corespunzator si lucrate doar din pila ptr detali sunama la 0724360506 lucrez la salon si am ajutat multe cliente numai bine iti doresc

    4
    1

  • daniela pe 12 Nov 2010, 08:50
    unghi bolnave picioare

    miam dat cu tot felul de creme ce sa mai fac. sa imi treaca

    5
    0

  • emonelaa pe 4 Iun 2010, 21:48
    despre unghii

    mie mi se rup foarte usor.... unghiile nici bn nu-mi cresc k deja mi se si rup......ce as putea sa fac in situatia aceasta??

    4
    0

  • cata pe 4 Nov 2009, 22:41
    unghie incarnata

    pt unghii incarnate mergeti la tg mures la cabinetul pediline,am avut si eu si am scapat fara operatii,fara durere,fara leacuri babesti.

    0
    0

  • alexai pe 20 Mai 2009, 13:44
    UNGHIE INCARNATA

    CE POT FACE PT UNGHIE INCARNATA SA TREACA FARA SA AJUNG LA CUTIT,VA ROG MULT DACA STIE CINEVA SAMI SCRIE PE ADRESA DE EMEIL alexandra_ioana38@yahoo.com

    0
    0

  • alexai pe 20 Mai 2009, 13:42
    unghii incarnate

    nu mai stiu ce sa fac.am mers la dermatolog si mia spus ca nui alta solutie decit operatia,dar nu vreau sa trec prin asa ceva ca recidiveaza,daca stie cineva un tratament pt asa ceva va rog mult sa ma ajutati.helpppppp!va rog mult vreau sa scap de operatie

    0
    0

  • ana pe 23 Feb 2009, 23:47
    ciuperca la unghii

    Buna!Am ciuperca la unghiile de la maini de 3 ani.Am mers la un dermatolog acum 2 ani si nu a stiut sigur ce sa-mi dea.Mi-a zis ca asa ceva nu a mai vazut niciodata.Unghiile mele arata groaznic,mai ales degetele mari de la maini.Mi-e foarte frica sa nu-mi cada..Acum s-a extins si la picioare.Fiindca m-am simtit jenant sa merg la scoala cu ele asa am incercta sa mi le fac cu oja tot timpul.acum s-au ingalbenit si de la oja.Nu mai suport cu ele asa,as vrea sa am si eu unghii normale.Ce pot sa fac?

    13
    1

  • Georgy pe 4 Iul 2008, 14:01
    Unghii mai puternice

    Pt MARA- cumpara de la farmacie ulei de ricin pe care sa il aplici in fiecare seara pe unghii(cu un betisor igienic) iti va face unghile mult mai puternice nu se vor mai exfolia si vor creste mai repede

    10
    1

  • eugen pe 3 Mai 2008, 23:02
    pete negre pe unghii

    care sunt cauzele aparitiei petelor negre pe unghii?

    11
    2

  • mara pe 13 Apr 2008, 21:47
    unghii curate

    CE POT SA FAC LUCREZ CU BANI SI AM PROBLEME UNGHIILE MI SE EXFOLIAZA SI SE RUP FOARTE USOR AM FOLOSIT ULEI CALD ,CREME PENTRU UNGHII (FARMACIE) FARA REZULTAT CUM POT AJUNGE SA CUMPAR GEL CARE SA NU AFECTEZE UNGHIA SI SA POT SA IL APLIC EU ACASA ?

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod