Topul obiceiurilor nesanatoase

Potrivit unui studiu realizat de expertii in geriatrie, stresul, consumul de alcool, de zahar sau grasimi si lipsa de miscare se afla in topul obiceiurilor nesanatoase, care accelereaza ritmul imbatranirii.
Pe primul loc in topul celor mai nesanatoase obiceiuri se afla stresul, care scade imunitatea si creste riscul aparitiei bolilor de inima. Specialistii au demonstrat ca prea mult stress duce la o imbatranire prematura a sistemului imunitar.

Pe locul doi se afla consumul de bauturi alcoolice. Prea mult alcool creste riscul imbolnavirii de inima, de ficat, gat sau san; dar maxim 2 pahare de bautura pe zi, previne riscul decedarii din cauza bolilor la inima.

Lipsa de miscare se afla pe locul trei.
Sportul si, in general, miscarea, fac minuni cu corpul nostru, deoarece reduc riscul de obezitate, indeparteaza stresul si ne pot pazi chiar de boli precum Alzheimer.

Grasimile saturate, care se gasesc in carne, lapte si unt, determina cresterea nivelului colesterolului si riscul aparitiei bolilor de inima. Consumul acestora este un alt obicei nesanatos. Alte obiceiuri nesanatoase sunt: expunerea in aer poluat, expunerea exagerata la soare, sau noptile nedormite.

Pe ultimul loc al obiceiurilor nesanatoase se gaseste consumul exagerat de zahar, insa, nutritionistii ne sfatuiesc ca la o dieta de 2200 de calorii pe zi, sa nu consumam mai mult de 12 lingurite de zahar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod