Studiu: Bolile la care eşti predispusă în funcţie de luna naşterii


Foto: columbia.edu

Risc crescut de astm pentru cei născuţi în iulie şi octombrie


Cercetările scot la iveală faptul că persoanele născute în iulie şi octombrie au un risc mare de a suferi de probleme respiratorii. Aceste persoane, precum şi cei născuţi în septembrie, noiembrie şi decembrie au o vulnerabilitate mai mare la nivelul sistemului respirator şi pot să sufere de astm, avertizează specialiştii.


Risc crescut de ADHD pentru cei născuţi în noiembrie


În urma cercetărilor s-a constatat că majoritatea cazurilor de ADHD au apărut la persoanele născute în luna noiembrie. De asemenea, tot cei născuţi în noiembrie sunt mai predispuşi problemelor care apar la nivelul sistemului reproducător.




Risc crescut de boli cardiovasculare pentru cei născuţi în martie


Un risc mare de a suferi de boli de inimă s-a constatat în cazul persoanelor născute în special în luna martie şi aprilie, explică cercetătorii. Şi persoanele născute în ianuarie şi februarie sunt mai predispuse bolilor de inimă, susţin cercetătorii. Un alt studiu efectuat în Australia şi Danemarca a scos la iveală un risc crescut de boli de inimă şi pentru cei care s-au născut în martie, aprilie, mai, iunie.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai N. pe 11 Iun 2015, 12:38
    Oare??

    Se pare ca nu e valabil pentru toate persoanele nascute in luna mai. De ce? Pentru ca eu sunt nascut in luna mai, dar am 3 interventii chirurgicale pe creier in urma unui accident vascular cerebral, am fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (si extirpat), hidrocefalie si o serie de alte boli. Dieta echilibrata am, si merg ci bicicleta zilnic.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod