Spital privat sau spital de stat: avantaje şi dezavantaje

În ziua de azi, posibilităţile de a-ţi face analize şi de a te trata de eventualele afecţiuni sunt tot mai diversificate. Descoperă cea mai bună soluţie!

Ofertele clinicilor private apar la tot pasul, iar spitalele de stat tot nu reuşesc să facă faţă tuturor pacienţilor pe care îi au.
Iar tu, în calitate de pacient, îţi doreşti să ai parte de cel mai bun tratament şi de cele mai avantajoase preţuri, totodată. Dacă nu ştii pentru ce fel de clinică să optezi atunci când îţi faci analizele sau când trebuie să te tratezi pentru o afecţiune, ţine cont de avantajele şi de dezavantajele sistemelor privat şi de stat.

Spital privat vs.

spital de stat: Costurile sunt mai reduse în spitalele de stat

Costurile analizelor şi ale procedurilor sunt mult mai avantajoase în spitalele de stat. Dacă la privat plăteşti orice fel de consultaţie, spitalele de stat îţi permit să economiseşti dacă te duci cu un bilet de trimitere de la medicul de familie sau dacă ai vreo intervenţie urgentă. În timp ce la privat plăteşti orice procedură, aici ai şansa de a face economii şi atunci când îţi faci analizele, dar şi când ai nevoie de diverse proceduri.

Timpul de aşteptare este mai scurt la clinicile private

Din păcate, spitalele de stat sunt mereu supraaglomerate.
Asta înseamnă că ţi se poate întâmpla să aştepţi ore întregi până să intri în cabinetul de consultaţie. Pentru procedurile de urgenţă, cozile sunt uneori şi mai mari, iar programările în prealabil sunt de-a dreptul imposibile. Spre deosebire de acestea, clinicile private pun la dispoziţie posibilitatea de a te programa prin telefon sau email intervenţiile sau consultaţiile de care ai nevoie, iar punctualitatea este unul dintre punctele lor forte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod