Carne

Semne că organismul tău nu digeră carnea așa cum ar trebui

Suferi de hipertensiune arterială

Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune arterială ar fi recomandat să reduci consumul de carne, în special acela de mezeluri și afumături. Acestea conțin o cantitate ridicată de sare care crește tensiunea arterială. Nu consuma pielea când mănânci carnea de pui și evită carnea roșie, deoarece sunt bogate în grăsimi saturate care înrăutățesc problema cu care te confrunți și cresc riscul de a dezvolta boli de inimă. 


Ai halenă și transpirația are un miros urât

Respirația urât mirositoare și mirosul urât al transpirației sunt alte două semnale că organimsul nu digeră carnea corect. Dacă rămâne mult timp în intestine și nu se digeră corect, carnea generează un miros urât care poate să se elimine prin piele sau prin respirație.
Enzimele digestive te pot ajuta să asiguri o digestie mai bună și să ameliorezi această problemă. 


Te îmbolnăvești des

Dacă organismul nu digeră carnea corect, sistemul imunitar devine mai slab și te poți îmbolnăvi mai ușor. Sistemul imunitar este afectat de zaharurile din carne care se digeră foarte greu, iar corpul reacționează la ele. 


Te simți obosită tot timpul

Dacă te simți mereu obosită și moleșită după ce ai consumat carne, încearcă să reduci consumul ei. Acest simptom apare pentru că organismul nu digeră carnea corect și rămâne multă vreme în intestine.
Acest lucru face ca organismul să-și concentreze toată energia asupra sistemului digestiv. De asemenea, dacă simți stomacul foarte încărcat după ce ai consumat carne, ar fi bine să reduci consumul ei și să mănânci mai multe verdețuri, fructe și legume. 


Ai o stare de greață

Și acest simptom poate să apară pentru că organismul tău nu digeră carnea corect, dar și ca reacție față de anumite bacterii care se regăsesc în carne. Este bine să eviși carnea câteva zile și să te axezi pe alimente proaspete, iar dacă senzația de greață nu dispare atunci trebuie să consulți un medic. 


Te simți balonată

Dacă te confrunți zilnic cu balonarea și consumi multă carne este foarte posibil ca aceste două lucruri să fie în strânsă legătură. Consumul de carne grasă încetinește foarte mult digestia, iar alimentele rămân foarte mult timp în intestine, lucru care favorizează apariția balonării. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod