Remedii vechi si noi impotriva sforaitului

Sunt sute de remedii pentru a nu mai sforai, unele mai cunoscute decat alte, insa nu toata sunt la fel de eficiente. Daca ai o idee cat de mica despre sacrifiicile pe care esti dispus/a sa le faci pentru a nu mai sforai, iata cateva dintre remediile care au dat cele mai bune rezultate de-a lungul timpului.
1. Schimba-ti stilul de viata

Toate viciile obisnuite inrautatest sforaitul: alcoolul, fumatul, supraalimentarea, lipsa exercitiilor fizice, cafeina. Iata un motiv in plus pentru care ar trebui sa renunti la ele?

2. Corecteaza-ti pozitia in care dormi

Majoritatea dintre noi sforaie atunci cand dorm cu fata in sus. Mai multe perne intre care sa dormi este o metoda buna pentru schimbarea pozitiei in care dormi.

3. Remedii homeopatice

Unele persoane au avut succes in tratarea sforaitului cu ajutorul tratamentelor naturiste care se gasesc in plafare.
Inceraca si tu, nu ai de ce regreta!

4. Spray pentru gat

Acesta imbraca tesuturile sensibile ale gatului cu uleiuri lubrifiante, permitant aerului sa se deplaseze liber. Astfel, vibratiile zgomotoase care formeaza sforaitul sunt micsorate.

5. Dilatarea nazala

Aceasta include benzi care mentin deschise caile respiratorii ale nasului si un  dispozitiv de plastic, care tine deschise narile. Apoi se foloseste un spray nazal pentru a reduce congestia sau inflamarea tesuturilor nazale.

      
6. Corectarea respiratie

Foarte multe persoane ar sforai mai putin daca ar invata sa respire pe nari. Acest argument ar trebuie pur si simplu sa inchida gura persoanelor care nu stiu sa respire pe nari, ci pe gura.  
      
7. CPAP

Este o masca al carei mecanism sufla aer pe caile nazale, prevenind, astfel, intreruperea respiratie mai ales pe timpul noptii, dar si eliberarea zgomotelor, care formeaza sforaitul.

8. Implant palatal   
   

Implantul palatal si raspunsurile naturale ale corpului, intaresc si aduc un suport structural valului palatin, reducand astfel vibratiile care produc sunetele de la sforait.
    
      
9. Chirurgie


Una dintre procedurile folosite care a dat si rezultate pozitive poarte denumirea de uvulo-palato-plastie. Aceasta presupune mutarea sau sustragerea palatului sau tesuturilor gatului pentru usurarea respiratiei.    

10. Hipnoza, aromaterapia si alte alternative ase
manatoare

Nu conteaza la care dintre aceste remedii apelezi ci trebuie sa iti dai seama ca sforaitul iti poate aduce afectiuni, care vor fi si mai greu de tratat si care probabil iti vor marca viata.

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eugen pe 1 Oct 2014, 07:43
    sforait

    va rog sa mi spuneti ce tratament sa urmez impotriva sforaitului,am 37 de ani sunt casatorit si sotia mea este foarte suparata ca nu poate sa doarma,din cauza mea. Va rog frumos sa ma ajutati.

    13
    5

  • iac pe 3 Iun 2013, 12:27
    urgent

    va rog un tratament sau ceva contra sforaitului deoarece , sotia mea nu mai suporta , am incercat sa stau treaz eu noaptea sa doarma ea dar , nu poto sta 7 ore sa te uiti pe pereti sau fara sa te misti..................astept un raspuns

    24
    8

  • andreea pe 10 Apr 2012, 09:46
    bunaa

    pfff...si prietenul meu sforaie..exagerat de tare... si nu stiu ce remediu sa ii recomand... nu am mai auzit pe nim sa sforaie asa...:}|

    18
    8

  • miki pe 29 Feb 2012, 22:32
    sforaitul

    buna am si eu o rugaminte imi puteti spune un remediu pt a opri sforaitul

    7
    6

  • albert_monacco pe 11 Ian 2012, 21:03
    SFORAIT

    As dori sa stiuce tratament trebuie facut ,sau medicament,impotriva sforaitului. . Sforai tare ,si in orice pozitie. - Am rarit tigarile, cafeaua 2pe zi, si alcool consum ocazional astept un raspuns! rog seriozitate

    19
    3

  • ioana pe 27 Ian 2011, 23:48
    ....

    Suntem tineri si ne casatorim in 5 februarie...de o buna bucata de timp nu mai dormim impreuna... noptile mele sunt un cosmar.Sforaie ingrozitor si nu mai stiu ce sa fac.Am ajuns sa nu il iubesc ca inainte,sa il resping...toate astea din cauza stresului si a nervilor.In loc sa dorm noaptea eu plang ..de nervi...Am incercat cu ceva spray,dar nu merge.Deja nu mai gandesc limpede...azi am vrut sa ii spun ca vreau sa ne despartim insa am aflat ca sunt insarcinata....e prea tarziu...Acum pot sa merg in camera alaturata cand sforaie,dar pana cand????Asa voi face o viata intreaga???Vrem sa plecam in strainatate...vom sta impreuna cu o familie...vom fi in aceeasi camera...ce o sa fac???Ma apuca toti dracii si plansul cand ma gandesc....Am incercat si astea cu dieta...nu a iesit nimic,,..Ce sa mai fac ??? Ajutati-ma,un sfat....altfel si eu si bebelusul meu nu stiu cat vom mai rezista....

    66
    21

  • rambo2008s pe 11 Ian 2011, 21:00
    sfaraitul

    buna!o solutie pt sfarait exista?sforai in orice pozitie chiar si intr-o parte daca stau,vreau sa zic ca e si un sforait foarte puternic care ar face invidios si pe tarzan la ca volum al decibelilor

    72
    16

  • LIVIU pe 26 Nov 2010, 17:44
    sforaitul

    Nu din auzite,ci din proprie experienta va spun ca a dat rezultate dormitul pe o parte.Cum adorm cu fata in sus,cum revine "concertul".

    21
    3

  • LIVIU pe 26 Nov 2010, 17:44
    sforaitul

    Nu din auzite,ci din proprie experienta va spun ca a dat rezultate dormitul pe o parte.Cum adorm cu fata in sus,cum revine "concertul".

    7
    3

  • anonim pe 19 Mai 2009, 21:46
    sforait

    eu am probleme cu polipii.daca ma operez scap de sforait?m-am mai operat odata dar nimic

    2
    2

  • semiramis pe 11 Ian 2009, 12:09
    sforait

    Va rog vreau urgent un tratament pentru sforait. Am incercat cu chirurgie cu laser, dar nu a reusit!

    12
    6

  • alecsandra pe 5 Mai 2008, 09:49

    Trebuie sa gasesc urgent un remediu in aceasta problema... este ca si cum as dormi cu o oala sub presiune.

    12
    6

  • larisa1985 pe 21 Mar 2008, 11:27

    Demonstreaza-i ca sforarie, de exemplu il poti inregistra... dupa care il pui sa asculte o melodie difuzata in fiecare noapte. Daca nici asa nu vrea sa isi dea seama ca sforaie... si ca nu este de glumit... apai... nu stiu, incearca sa ii dai exemple, sa ii explici consecintele. Poate astfel in cele din urma va intelege.

    9
    3

  • alina pe 21 Mar 2008, 11:17

    Dar daca cel care sforaie neaga acest lucru si nu vrea sa ia masuri?

    9
    3

  • ji_cri_mar pe 17 Mar 2008, 23:32
    Interesant!

    Da. De mult voiam sa aflu ce metode sunt impotriva sforaitului. Multam!

    30
    11

  • Olga pe 17 Mar 2008, 09:41
    Merci !

    Un articol foarte folositor, merci mult.

    52
    17

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod