Petrece-ti concediul in siguranta!

Vara si-a intrat in drepturi, iar pielea ta incepe deja sa capete acea culoare aramie a bronzului natural, care te face sa te simti atat de atragatoare si de sexy. Chiar daca ne place sa fim cat mai frumoase si ingrijite, nu trebuie sa facem rabat de la sanatate. Stii ca lotiunea cu factor de protectie impotriva radiatiilor solare este absolut necesara atunci cand pleci in concediu (si nu numai)...

Exista insa si alte sfaturi datorita carora te vei simti complet protejata si sanatoasa, fara sa suferi din cauza unor neplaceri. Cum vara te cheama la cat mai multe picnicuri la iarba verde, protejeaza-te si incearca sa mananci cat mai sanatos:

Condimentele te ajuta sa te... racoresti. Consuma alimente sau mancaruri picante, pentru a te racori. Fie ca iti vine sa crezi, fie ca nu, alimentele condimentate ajuta la dilatarea vaselor sanguine periferice, ceea ce determina organismul sa transpire.
Implicit, te vei simti mult mai racorita.

Ulei de masline, detaliul care face diferenta. "Imbraca" atat carnea de friptura, cat si cea de gratar cu un strat de ulei de masline, care confera preparatelor tale o aroma deosebita. De asemenea, vei putea evita in acest fel potentialele substante cancerigene.

Multora dintre noi ne plac fripturile cu putina prajeala, bine afumate la gratar, insa cercetarile in domeniu arata ca aceasta metoda de preparare a carnii poate duce la aparitia cancerului, din cauza substantelor care rezulta in urma procesului de prajire, numite amine heterociclice.

Secretul consta in... sos. Prefera consumul de carne slaba. Las-o la marinat timp de 24 de ore, pentru a te putea bucura de aroma carnii, dar fara grasime. Carnea mai grasa este perfecta in cazul gratarelor gustoase, dar poti folosi si carne mai slaba (si mai sanatoasa), care devine mai apetisanta datorita marinarii.
Aroma se va pastra integral.

Mancare proaspata. Daca ai de gand sa mergi la picnic, pastreaza alimentele proaspete si evita aparitia bacteriilor cu ajutorul bucatilor mari de gheata asezate in lazile in care se afla mancarea. Acestea rezista mai mult timp decat cubuletele clasice de gheata si mentin alimentele la rece. Pune apa intr-o tigaie sau cratita, las-o la congelator si, in doi timpi si trei miscari, ai obtinut bucati mari de gheata care lupta impotriva bacteriilor! Acestea se dezvolta rapid din cauza temperaturilor ridicate.

Tantari? Insecte? Adio! Incearca alternative naturale impotriva intepaturilor nesuferite ale tantarilor sau ale altor insecte. Poti folosi un spray care sa contina un concentrat lichid diluat de usturoi, care, sprayat in atmosfera, va indeparta neplacutele "zburatoare". De asemenea, pentru a te feri de intepaturi, poti aplica pe piele un strat de otet sau ulei de soia.

Durerea de cap trece cu...
un pahar cu apa.
In aceste luni de vara, un pahar plin cu apa proaspata te poate ajuta sa scapi de durerile insuportabile de cap. Adesea, acestea pot fi cauzate de deshidratare si pot fi ameliorate cu ajutorul unei pastile care combate migrenele. Totusi, de regula, meritul este al apei consumate o data cu pastila, care hidrateaza organismul si ajuta la atenuarea imediata a simptomelor.

Caroten impotriva arsurilor solare. Pe langa crema cu factor de protectie (SPF) ridicat, aprovizioneaza-te cu fructe si legume de culoare rosie, galbena si portocalie. Acestea contin carotenoizi care reduc in mod natural riscul aparitiei arsurilor solare. Arsurile solare reprezinta un factor de risc major pentru cancerul de piele, una dintre cele mai comune forme de cancer.

Exercitii la piscina. Umple sticle goale cu apa si foloseste-le pentru exercitii de rezistenta in bazin sau piscina. Este o modalitate amuzanta si la indemana pentru tonifierea si intarirea musculaturii.

Program fix. Probabil ca, o data cu concediul mult asteptat, vei fi tentata sa stai cat mai tarziu in noapte si sa lenevesti mai mult in pat, dimineata.
Cu toate acestea, mentinerea unui program regulat te va ajuta sa dormi mai bine, iar orele tale de somn vor fi mult mai odihnitoare. Dimineata, te vei trezi incarcata de energie si pregatita pentru o noua zi de... vacanta!

Fa-ti planuri din timp pentru a te bucura in siguranta de o vara sanatoasa si plina de aventuri, impreuna cu familia si cu prietenii. Pune in aplicare sfaturile noastre legate de gatitul inteligent, petrece-ti timpul in lumina soarelui protejandu-te... cu cap si bea cat mai multe lichide care sa impiedice deshidratarea. In acest fel, vei gusta din plin anotimpul estival!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod