O nouă tendinţă! Dieta cu insecte

 
Lăcustele şi greierii

Lăcustele şi greierii sunt cele mai consumate insecte la nivel mondial. Sunt preferate pe de-o parte fiindcă sunt uşor de găsit şi de capturat în cantităţi mari (se deplasează în roiuri), iar pe de altă parte, pentru că sunt bogate în nutrienţi şi gustoase!

Astfel, o porţie de 100 grame de lăcuste proaspete conţine între 14 şi 28 grame de proteine, la care se adaugă o cantitate însemnată de calciu şi fier.

Cât despre aroma lor, aceasta a fost descrisă drept "neutră", ceea ce înseamnă că lăcustele şi greierii pot fi folosiţi ca garnituri pentru o varietate de preparate culinare, de la tocăniţe la fripturi.

O modalitate excelentă de a pregăti aceste insecte este de a le prăji şi amesteca cu sos de soia, usturoi, ceapă şi/sau chili.

Omizile

Şi omizile se bucură de o mare popularitate la nivel global. Preferate în special în Botswana, Africa de Sud şi Zimbabwe, omizile conţin aproximativ 53 grame de proteine şi 15% grăsimi per porţie de 100 grame de produs uscat, adică o cantitate de nutrienţi mai mare decât cea furnizată de pelte şi carnea de vită la acelaşi gramaj!

Insectele din ordinul Coleoptera

Din varietatea de specii de insecte din ordinul Coleoptera, circa 78 au fost desemnate drept comestibile.
Deşi cantitatea de nutrienţi variază de la o specie la alta, în medie, o porţie de 100 grame de asemenea insecte îţi va furniza circa 36 grame de proteine. În plus, aceste insecte sunt şi surse grozave de minerale, precum calciu, fier şi zinc.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxandy pe 3 Nov 2014, 08:39
    Dezgustator!

    Sa manance ei, sa fie acolo la ei!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod