FOTO. Cum să recunoști ciupiturile de insecte. Imagini și simptome

Se întâmplă destul de des pe timpul verii, și nu numai, să descoperi o ciupitură de insectă pe piele și să nu știi ce a produs-o.

Cele mai periculoase sunt mușcăturile de căpușă, pentru că aceste insecte transmit boala Lyme, o afecțiune gravă cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi. Înțepăturile de albine, bondari sau viespi sunt de asemenea un pericol pentru sănătate, putând să provoace reacții alergice și șoc anafilactic. Descoperă cum arată ciupiturile des întâlnite și ce simptome provoacă.
1 din 9

Mușcătura de căpușă

Cum arată: Mușcăturile de căpușă sunt identificate ușor atunci când insecta este încă atașată pe piele. Căpușele pot rămâne atașate timp de trei până la șase zile, perioadă în care se hrănesc cu sânge. Unele căpușe lasă în urmă o pată roșie de dimensiunea unei monede de 50 de bani sau mai mare. Petele sunt rotunde, având un semn de înțepătură în centru și un cerc exterior roșu.

Simptome: Mușcăturile de căpușe nu sunt dureroase și pot cauza un ușor prurit (mâncărime). Cu toate acestea sunt foarte periculoase pentru că prin saliva căpușelor se transmite borrelioază sau boala Lyme, o afecțiune gravă. Este necesar să te prezinți la medic dacă observi o astfel de urmă pe piele sau dacă găsești o căpușă atașată. Medicul îți poate recomanda un tratament preventiv cu antibiotice și unele analize de sânge. Nu toate căpușele sunt purtătoare de Borrelia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod