duerere abdominala

Durere în partea stângă jos: 14 cauze posibile

Durerea reprezintă un semn prin care corpul îți transmite că ceva nu este în regulă, de aceea este bine să nu ignorăm niciun fel de durere. Durerile abdominale sunt frecvente și pot avea diverse cauze, unele mai puțin îngrijorătoare, altele mai serioase.
Dacă știm să ne ascultăm corpul, să înțelegem ce afecțiuni se pot ascunde în spatele unei anume dureri și când trebuie să mergem la doctor, ne putem feri de complicații.

În general, o durere în partea stângă jos a abdomenului nu ar trebui să ne sperie, pentru că, de cele mai multe ori, în spatele ei stă o afecțiune minoră. Însă există și situații în care o astfel de durere poate fi cauza unei infecții sau a unei boli ceva mai grave. În partea de jos a abdomenului se află o parte din colon, iar în cazul femeilor, ovarul stâng, astfel că durerile asociate acestei părți a abdomenului sunt deseori simptome ale unor afecțiuni ale aparatului digestiv sau ale aparatului reproducător.

În cazurile mai puțin grave, durerile nu sunt de intensitate mare și trec într-o zi sau două.
Dacă, dimpotrivă, experimentezi dureri puternice, însoțite și de alte simptome, precum febră, umflături și sensibilitate la atingere în zona respectivă, stări de greață și vărsături, scaune cu sânge sau pielea îngălbenită, e absolut obligatoriu să mergi la un doctor. În aceste  cazuri, e clar nevoie de o analiză serioasă a stării de sănătate pentru a stabili exact cauza acestor dureri.

Principalele cauze ale durerii în partea stângă jos


Diverticulita


De cele mai multe ori, durerea în partea stângă jos a abdomenului este un simptom al diverticulitei. Aceasta este o afecţiune care se dezvoltă atunci când în mucoasa sau în peretele colonului (parte a intestinului gros) se dezvoltă mici săculeți (buzunare) care se inflamează sau se infectează.
Diverticulita se manifestă prin dureri abdominale intense în partea stângă, febră, stări de greață, vărsături și sensibilitate în zona respectivă. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod